V4 – week 37 2017-2018.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Verantwoord volgen.. De woorden van een leider bepalen met hun regels het karakter, de sfeer en de mentaliteit van de groep Soms gaat dat fout, doordat.
Praten met kinderen over de wereld !
die niet om jou zou huilen.
TIBETAANSE PERSOONLIJKHEIDSTEST
om deze presentatie uit te voeren
Sta ’s even op als je Jezus lief hebt
Een lessenserie van drie lessen
Hoe werkt een powerpoint?
Mijn MaS Mijn naam Mijn klas. Titel van Foto 1 Maak een foto, waar jijzelf opstaat en waarvan jij vindt dat het kenmerkend is voor jouw stageplaats! Net.
Zondag 9 maart 2014 Doop Justin Fabian Vernooij Gevoelens kun je niet verwoorden zodra je je kind in handen houdt. Je kunt slechts blij en dankbaar zijn.
DE SOLLICITATIEBRIEF = VISTEKAARTJE NUMMER 1
Het weer een lessenserie over meteorologie
TIBETAANSE PERSOONLIJKHEIDSTEST
2: Het Oude Egypte Par 4B: Een hoogontwikkelde cultuur
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
BIJ HET BEANTWOORDEN VAN LEESVRAGEN LITERATUURGESCHIEDENIS
Puppy-training Les Een Spelen met hoe je de aandacht kunt richten.
Het schrijven van een verhaal
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
Bijeenkomst 4 Thema: “Wat kan ik?” Docent: Pascal van Schajik
TRENDS 2015 Kwartaal 3, week 1. Even voorstellen  Naam: Madeleine Meurs  Site: med.hr.nl/meurm   Kamer: MP L
Slc. Hoe gaat het ?? 4.5 Opdracht: Mijn studievaardigheden Planning: kwartaal 2 Inleveren via: Inleverknop van module SLC via Voor deze opdracht.
TRENDS 2014 Hafida
Happy new year Goede voornemens.... Waardenlijst Neem de waardenlijst door. Omcirkel de vijf voor jou belangrijkste waarden van de groep waarop je werkt.
Opdrachten en eindopdracht
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Deel 2 Oriëntatie op het runnen van een onderneming Oriëntatie op ondernemerschap Hoofdstuk 4 Waar is het gat in de markt?
KOP/MINOR Thema klassenmanagement/ interpersoonlijk leraargedrag en orde in de klas Bijeenkomst oktober oktober 2015.
H3.6, Nieuwe kansen 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat hun.
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Quiz tops en tips groep 5 en 6. Tops en tips In deze les maakte je maatje een gedicht over de nacht. Dit stond in ‘Zo zit het!’: ZO ZIT HET! Hier let.
Creatief schrijven. Programma -Inkomopdracht: elektriciteit -Opdracht 1: jouw ideale vakantiedag -Opdracht 2: verplaats je in een ander Wat gaan we leren?
Effecten van taal Onderzoek naar wat woorden, zinsconstructies en tekststructuren doen met de ontvanger.
POETRY Monday 01/01/2016. TRENT SHELTON ‘SPOKEN WORD’
Groep 8 University Microben
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Mediawijsheid Les – samenwerken in office 365
Het schrijven van een verhaal
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
HOOFDSTUK 6 Goed voor het milieu?
1. Wat gaan we vandaag doen ?
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Creatief schrijven.
Welkom T1A Goedemorgen! Ga op je plek zitten volgens de klassenplattegrond. Je hebt voorlopig geen IPad nodig. Berg je telefoon op, of lever hem bij mij.
Les 1 zgk kwaliteitszorg.
Havo-4 Les 1 Wie ben ik? Keuzebegeleiding.
De Geleide samenvatting
Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman.
Vwo 4 – week #SCHM.
Vwo 2 – week SCHM.
Eindopdracht Robinson
Digi(bord)boek project <titel project>
Een RECENSIE schrijven
Recensie schrijven Klas 1e , RSFN.
Literatuur V6 – les
V4 – week
Literatuur les
volgende bladzijde terug
Vwo 4 – week 39/
Inleiding beoordelen.
De schrijver mee op reis
Boekpresentatie.
Loopbaan en burgerschap les 3
Persoonlijke doelen maken
Feedback Reinier Geurts.
Taallab 3.0 Online geletterdheid
Procedures aan begin van het jaar
Transcript van de presentatie:

V4 – week 37 2017-2018

Schrijven van een nieuwsbericht Je krijgt van je buurman/buurvrouw zijn drie actuele teksten (BEWERKT). Jij gaat hier een nieuw nieuwsbericht van maken. 1. Maak een bouwplannetje (hoe ga je het aanpakken) 2. Schrijf jouw nieuwsbericht (300 tot 350 woorden) 3. Laat jouw tekst door minimaal twee klasgenoten kritisch lezen. (Geef een tip en een top!) 4. Werk thuis de tekst uit en bewaar deze in je map (portfolio). LET OP: je hebt dit nodig voor de les van volgende week maandag.

Literatuur jaren ‘70 – ‘80 Literatuur in de jaren ’50 en ‘60 taboedoorbrekend Nu gericht op persoonlijke ontwikkeling

Nieuwe genres Journalistiek als literatuur (Carmiggelt en later Kees van Kooten) Opkomst van de column Populariteit kort verhaal (o.a. Biesheuvel) Kenmerken: - begrensd tijdverloop - veel informatie is weggelaten Abrupte verhalen met herkenbare wereld of taalbouwsel met veel fantasie!

Brommer op zee We lezen samen het verhaal en bekijken het filmpje.

Ben je het eens met deze recensie? Brommer op zee is een klassiek verhaal. Het is waarschijnlijk een van de meest gelezen verhalen op middelbare scholen. Dit verhaal toont in één beeld de kunst van het korte verhaal. Het begint allemaal met één klein, krachtig idee: een speld op water laten drijven. Je kunt de verhalen van Biesheuvel opvatten als een pleidooi voor de verbeelding. Ze zijn absurdistisch, maar tegelijkertijd zit er vaak iets autobiografisch in. Net als Isaäc heeft Maarten zelf als jongen anderhalf jaar over de oceanen gevaren, op de SS Haulerwijk. Hij houdt hartstochtelijk van de zee en die liefde keert vaak in zijn werk terug. In Isaäc zie je iets van Maarten terug, maar je ziet ook het schrijverschap verbeeld. Je ziet hem geloven in iets dat zijn eigen geest oproept.’

Robinson Hoofdstuk 2 Lees pagina 17 tot en met 27 Beantwoord de volgende leesvragen: Hoe ziet Robinson Daniel? Waarom is Daniel overgeplaatst naar deze school? Hoe beschrijft Robinson de school? Welke symboliek gebruikt ze? Wat is er aan de hand in de school nadat Robinson bij de rector is geweest? Welke rol speelt Johanna Freida in hoodfstuk 2 en 3?

Vrijdag - Zondag met Lubach Maak aantekeningen tijdens de aflevering. Welke ’problemen’ komen aan bod? Wat vinden zij daarvan?