De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HOOFDSTUK 6 Goed voor het milieu?

Verwante presentaties


Presentatie over: "HOOFDSTUK 6 Goed voor het milieu?"— Transcript van de presentatie:

1 HOOFDSTUK 6 Goed voor het milieu?
Aardrijkskunde Hoofdstuk 6 les 3 12 mei 2016

2 Lesdoelen Kunnen uitleggen op welke manieren fabrieken invloed hebben op het milieu. 3 Manieren kunnen noemen waarop fabrieken kunnen bijdragen aan een schoner milieu. Met een voorbeeld duidelijk kunnen maken hoe consumenten invloed kunnen hebben op de mate waarin fabrieken het milieu vervuilen.

3 Goed voor het milieu inleiding
Wat heeft er allemaal te maken met ons milieu? Waar denk je aan bij het woord milieu? Maak een woordveld in je oefenschrift. Schrijf in het midden het woord milieu. Doe het zo: Werk in een groepje van 2 of 3 kinderen. MILIEU

4 Voorbeeld: Blz. 68 Vervuiling
De juf doet voor hoe we straks in groepjes van 2 of 3 de les gaan lezen! We gaan hardop denkend voorlezen. Van iedere alinea maak je samen een korte samenvatting. Schrijf die op in je oefenschrift, het mag ook aan de hand van kernwoorden. Let goed op bij het voorbeeld van de juf, gebruik vooral de titel van de alinea daar ook voor!

5 Zelf de tekst lezen en samenvatten.
Nu modern gebouw Vroeger rokende schoorstenen Vervuiling van lucht, water (regen) en bodem Nu electriciteit vd electriciteit-centrale, rook gaat daar door filters, minder luchtvervuiling!

6 Zelf de tekst lezen en samenvatten.
Lees op blz. 69 de alinea’s van Afval gebruiken Afvalwater We gaan hardop denkend voorlezen. Van iedere alinea maak je samen een korte samenvatting. Schrijf die op in je oefenschrift, het mag ook aan de hand van kernwoorden. Denk aan het voorbeeld van de juf, gebruik vooral de titel van de alinea daar ook voor! Tijd: 10 min.

7 Opdracht Ga een van de volgende filmpjes bekijken met jouw groepje. De juf bepaalt welk filmpje. Schrijf de titel op en zoek het op bij op de computer. Presenteer daarna het onderwerp van je filmpje aan de hele groep. Bereid dit samen voor. Afval, dode vogels zitten er vol mee. Tijd 3.55 Plastic recyclen hoe doe je dat? Tijd 3.48 Afval scheiden, van schillenboer tot milieustraat. Tijd 3.09 Groene energie. Wat worden de energiebronnen van de toekomst? Tijd 1.51 Energiebronnen. Hoe kun je energie opwekken? Tijd 2.12 Je werkt in een groepje van 2 of 3 kinderen. Tijd: ongeveer 20 min.

8 Lesdoelen bereikt? Kunnen uitleggen op welke manieren fabrieken invloed hebben op het milieu. 3 Manieren kunnen noemen waarop fabrieken kunnen bijdragen aan een schoner milieu. Met een voorbeeld duidelijk kunnen maken hoe consumenten invloed kunnen hebben op de mate waarin fabrieken het milieu vervuilen.


Download ppt "HOOFDSTUK 6 Goed voor het milieu?"

Verwante presentaties


Ads door Google