De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman."— Transcript van de presentatie:

1 Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman

2 Welkom! Bijeenkomst 2

3 Programma van de dag We beginnen straks met ons te herinneren wat we de vorige bijeenkomst ook alweer hebben gedaan. We doen een oefening met de naambordjes We kijken terug op de huiswerkopdracht. We vragen u om een formulier in te vullen en we inventariseren een aantal antwoorden. We doen ter afsluiting een luisteroefening.

4 Wat herinnert u zich van de vorige bijeenkomst?
U krijgt 1 minuut om met uw buurman/buurvrouw te overleggen en uw geheugen op te frissen wat we de vorige bijeenkomst hebben gedaan. Het rad van fortuin (wordt op het scherm geprojecteerd), bepaalt wie het mag vertellen.

5 De naambordjes oefening
Vooraan vindt u de naambordjes weer op tafel met de naam naar beneden. Je krijgt willekeurig een naambordje. Geef het aan de betreffende persoon. Die plaatst het bordje voor zich op de tafel.

6 Huiswerkopdracht vorige week
Dit was de huiswerkopdracht van de vorige keer: Huiswerk: Lees de inleiding van het cursistenboek nog eens door. Vul thuis de plattegrond van de cursisten in met de juiste namen. Oefen met het onthouden van namen. Je krijgt nu 5 minuten om je ervaringen met een buurman/buurvrouw uit te wisselen. Het rad van fortuin bepaalt wie (3 kansen) zijn/haar ervaring mag delen met de groep.

7 Pauze

8 Even bewegen Jan leidt ons door de bewegingsoefening na de pauze.

9 Oefening: ‘beschrijving van de cursus’
U krijgt, door middel van een geluidsopname, drie maal een verhaaltje te horen over de beschrijving van deze cursus. U houdt uw boek dicht en luistert zo goed mogelijk.

10 Luisteroefening

11 Vervolg opdracht Op pagina 17 van uw cursusboek staat de tekst gedeeltelijk afgedrukt. Vul de ontbrekende woorden in, aan de hand van de tabel van 50 woorden op pagina 16. Let op! Van de 50 genoemde woorden heb je er maar 24 nodig! Je krijgt de correcte tekst uitgereikt. Controleer jouw uitwerking.

12 Afsluiting Beantwoord de volgende vragen voor uzelf aan de hand van wat u vandaag geleerd hebt. Om beter te worden in…………………………………………………… Ben ik van plan om te……………………………………………………. En dat doe ik door ……………………………………………………. te doen We reageren ‘pop-corn gewijs’. Wie ‘gaar’ is, die plopt.

13 Volgende bijenkomst ‘ordenen’
Het thema van de volgende bijeenkomst wordt: ‘ordenen’ Huiswerk: Wilt u ter voorbereiding eens nadenken over de volgende vragen: Hebt u wel eens problemen met het ordenen van: Gedachten Informatie Spullen Dagactiviteiten (planning)

14 Jan de Groot Henk Torreman
Tot de volgende keer! Jan de Groot Henk Torreman


Download ppt "Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman."

Verwante presentaties


Ads door Google