JEUGDVOETBAL BELEIDSPLAN 2.0

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Training/jeugdbeleidsplan
Advertisements

“Smash sportief op weg naar 2020”
Beleidsplan sc Victoria ’04
Oranje Nassau Welkom.
Informatieavond voor ouders van Groesbeeks Glorie.
Bijeenkomst Jeugdleiders vv Acht
1 Club & cultuur Hockey •Sportiviteit voor prestatie, proces voor resultaat, plezier en prestatie gaan hand in hand •Elk lid kans op maximale ontwikkeling,
SVK Korfbal Thema avond op weg naar 2015 Door Tijs Huisman 9 april 2010.
PRESENTATIE JEUGDKADER s.v. DFS
Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse “doel bereikt of stap gezet?”
Welkom. Ons doel Plezier in sport beleven Zich thuis voelen bij DFS Verbetering van prestaties en verhogen van kwaliteit.
Van goed naar beter, van beter naar best. voorlichtingsavond U11.
V.O.C. info avond voor trainers, coaches en managers
Sportiviteit & Respect Just do it!
o welkom o voorstellen bestuur o opening vergadering o vaststelling agenda o financiën o eindafrekening en verantwoording o 2010 K&V Luc van Dam / kascommissie.
SPIKER OP (CLUB)KOERS.
Ouderavond Jeugdafdeling DVG
BIJEENKOMST MEISJES-/DAMESVOETBAL v.v. NUNSPEET: 3 juni 2013
Convenant Fair Play Arnhem, Nijmegen, Maas en Waal
Jeugdplan v.v. Poolster 2013 Presentatie
OUDERS VAN NIEUWE LEDEN
Ouderavond Jeugdafdeling DVG 17 Oktober Programma Welkom De vereniging DVG Wat mag u verwachten van DVG? Organisatie DVG Rollen coördinatoren, Technische.
Samen maak je de vereniging ROHDA-Raalte Presentatie leden 2 november 2011.
Informatie avond nieuwe leden 12 juni 2013
r.k.v.v. Tongelre – Normen en Waarden
OUDERS VAN NIEUWE LEDEN INFORMATIEAVOND. Agenda 1. Welkom / Even voorstellen 2. Leeftijd categorieën en trainingen 3. Begeleiding 4. Wat als je lid wordt!
INFO AVOND OUDERS VAN NIEUWE LEDEN. Agenda 1.Welkom / Even voorstellen 2.Leeftijd categorieën en trainingen 3.Begeleiding 4. Wat als je lid wordt! 5.Vrijwilligers.
Ouderavond 2012 Ouderavond 2012 Welkom Welkom. Doel van de avond Doel van de avond Nader kennis maken met elkaar. Nader kennis maken met elkaar. Reilen.
Voetbal is een leuk spelletje laten we het ook zo houden!
WELKOM! Maandag 10 november 2014 DZOH op weg naar 2020!
Tenniskids Jeugdtennis verslavend leuk maken!
“Het beste uit de ELI-jeugd naar boven” Presentatie Jeugdcommissie Algemene Ledenvergadering Eli 17 November 2014.
FC de Rakt 2.0 Het vrijwilligersplatform Anke Kuijpers Ankie van der Wijst Edwin Verwaaijen Erik Sanders Ingrid Verkuijlen.
MTB ver. Havelte eo Doelstellingen MTB ver. Havelte eo. Hoofddoelstelling: Het mountainbiken voor iedereen in Zuidwest Drenthe aantrekkelijk.
Ouder INFO avond JCIE & TJC 30 september 2015 vv ‘t Vliegdorp JCIE.
Beleidsplan ZTC Waarom een beleidsplan?  Blik houden op de toekomst  Voorkomen van verrassingen  Aanjagen van vernieuwing  Hulpmiddel.
Keuze voor één prestatie-elftal senioren. Keuze voor één prestatie-elftal senioren. De agenda bij dit onderwerp: Informeren over de argumenten over de.
Rugby Club ‘t Gooi Ambitie en (Re-)organisatie. Terugkijkend In 5 jaar tijd jeugd bijna verdubbeld – Van 100 naar 200 – Succesvol jeugdbestuur opgezet.
Introductieavond voor bestuursleden Beleidsvorming binnen een Scoutinggroep.
Een Leven Lang DZC Symposium Achterhoek in Beweging Jeroen Sanders 15 november 2012.
1 e Leidersvergadering C’s en D’s seizoen augustus 2014.
Waarden en Normen VV Lepelstraatse Boys Januari 2013 Waarden en Normen 2013.
+. +  DAS nou Nooit Gedacht  Doelstelling – Wat willen we bereiken?  Realisatie – Hoe gaan we dit doen?  Afsluiting Programma.
GHBS JD2 seizoen Welkom Welkom bij deze bijeenkomst voor de ouders van de spelers van GHBS JD2.
Welkom nieuwe ouders op RHV Leonidas. Agenda Jongste-jeugd commissie en hockeyclub Leonidas Wat verwachten we van ouders? Leonidas app.
Westfriezen Hoe gaan wij de club nog mooier maken? Jeugdbeleid
Informatie voor nieuwe Leden
Informatiebijeenkomst nieuwe leden Hockeyclub Montfoort
PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD
Kick-off augustus 2017.
algemene ouderavond 4 september 2018
Kick off jongste jeugd MHC Ede
ENQUETE 2016.
Jaarverslag van de secretaris
Welkom ouders E6 tallen.
Kick off jongste jeugd MHC Ede
Welkom ouders F-lijn op RHV Leonidas
Een nieuwe organisatiestructuur, op weg naar de toekomst
Tevredenheidsonderzoek Totaal aantal deelnemers: 56
Ouderavond 30 januari 2017 HV Groesbeeks Glorie
Welkom Algemene leden vergadering 2017
FC Abcoude zijn we met z’n allen !!!
Teamafspraken VZV Jeugd
Let’s Roll 2017 Hockeyclub Montfoort
Welkom Let’s Start! Jeugdafdeling.
Introductie Seizoen Jeugd VC Velden
Train de trainer woensdag 21 maart 2018 vv ACHATES
Servia informatieavond mini’s
Presentatie Jeugdcommissie.
Transcript van de presentatie:

JEUGDVOETBAL BELEIDSPLAN 2.0 VV VEENENDAAL 2018-2020

JEUGDVOETBALBELEIDSPLAN 2018-2020 VV VEENENDAAL Missie & visie: Vv Veenendaal grenst aan de nieuwe woonwijk Veenendaal-Oost en ligt tegen de ijsbaan aan op het sportpark Groene Velden II. De accommodatie is in 2008 nieuw gebouwd en er is 1 kunstgrasveld en 2 grasvelden. In totaal zijn 2 velden van verlichting voorzien (dus genoeg trainingsmogelijkheden). “Van plezier naar prestatie”, met op de (middel)lange termijn doorstroming naar het 1e elftal. Vv Veenendaal streeft na om Veenendaalse jongens in het 1e te hebben spelen, bij voorkeur uit de eigen vereniging.

Doelstellingen jeugdvoetbalbeleidsplan: JEUGDVOETBALBELEIDSPLAN 2018-2020 VV VEENENDAAL Doelstellingen jeugdvoetbalbeleidsplan: Spelplezier voor de jeugd met een goede organisatie rondom trainingen en wedstrijden en de omgang met de kinderen. Sociaal en voetbal technische ontwikkeling van kinderen. Voetbal is niet meer alleen voor jongens, meisjes zijn ook bij ons zeer welkom. Zorgen voor voldoende en kwalitatief goede materialen en trainers/leiders (een aantal trainers heeft een trainersdiploma). Duidelijke herkenbaarheid van leiders & trainers. Toewerken naar een kwalitatief betere jeugdafdeling. Dit alles met duidelijke gedragsregels.

Hoe zien wij de voetbalontwikkeling?: JEUGDVOETBALBELEIDSPLAN 2018-2020 VV VEENENDAAL Hoe zien wij de voetbalontwikkeling?: Mini’s: het aanleren van het beheersen van de bal. Dit gebeurt spelenderwijs net als de basisregels, zoals wanneer er wordt gefloten staan wij stil want dan wil de trainer/scheidsrechter iets zeggen. JO8-J10: doelgericht bezig zijn met de bal, deze spelers zijn al op de hoogte van de basisregels, en hebben al het leren beheersen van de bal bij de mini’s ondervonden. JO11-JO12: leren wij de spelers,doelgericht samen met de bal te spelen, overspelen wordt nog meer onder de aandacht gebracht. We leren positiegericht denken. JO13-JO15: hier brengen wij basistaken in het team bij. Wat is jouw taak? Positiespel wordt nog belangrijker. Maar ook teamgedrag. JO16-JO17: als team spelen is evident, hierbij hoor het overnemen van taken daar waar nodig is. JO18-JO19: Bij de JO18-JO19 wordt er geleerd dat zij als team presteren in een competitie. Klaarstomen voor de senioren.

JEUGDVOETBALBELEIDSPLAN 2018-2020 VV VEENENDAAL Organisatie Onder het bestuur opereren de volgende commissies voor de jeugdafdeling: Jeugdcommissie: deze 6 koppige commissie bewaakt het jeugdbeleidsplan, stelt teams samen, en is ook zichtbaar op de accommodatie aanwezig om kinderen en ouders te woord te staan. Korte lijn met het bestuur. Jeugd Ontspannings Commissie: deze commissie organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen, zoals sinterklaas, FIFIA game night, pupil van de week, paaseieren en nog veel meer!

Wat verwachten wij van ieder lid & ouders: JEUGDVOETBALBELEIDSPLAN 2018-2020 VV VEENENDAAL Wat verwachten wij van ieder lid & ouders: Binnen onze vereniging werken wij met vrijwilligers. Wij verwachten dan ook dat iedereen met elkaar op een respectvolle wijze omgaat. Van ouders verwachten wij correcte aanmoediging (u vertegenwoordigt onze vereniging en geeft het goede voorbeeld aan uw kind), dat u af en toe vrijwilligerstaak op u neemt (wedstrijd fluiten, rijden naar uitwedstrijden, kleding wassen, evt leider/trainer is ook mogelijk), uw kind tijdig afmeldt bij verhindering. Niets raars dus. Onze vereniging is echter geen kinderopvang, maar wel een warme middelgrote vereniging met een gezonde sportieve groei ambitie. 500 leden is voor ons de max. Dit onderscheid ons ook van de grotere verenigingen.

Wat kunt u van ons verwachten: Gepaste gedrevenheid. JEUGDVOETBALBELEIDSPLAN 2018-2020 VV VEENENDAAL Wat kunt u van ons verwachten: Gepaste gedrevenheid. Aandacht voor de (sociale & voetbaltechnische) ontwikkeling van uw kind. Een warme vereniging die veel zaken georganiseerd (bijv. Celtic voetbal clinic, samenwerking met FC Utrecht, RTL Sterrenteam) heeft en zal blijven doen. Ambiteuze groeidoelstelling en uitstraling naar buiten. Wij werken niet met KNVB lidnummers maar met namen.

8

Speerpunten seizoen 2017-2018 en 2018-2019 Technische ontwikkeling JEUGDVOETBALBELEIDSPLAN 2018-2020 VV VEENENDAAL Speerpunten seizoen 2017-2018 en 2018-2019 Technische ontwikkeling - trainers met kennis - structuur in opleiding vanaf het begin Behoud en werving leden - wat gaat er goed en kan er beter - ledenwerving Gedragsregels - voor spelers, begeleiders en ouders - spelers / teamcontract

JEUGDVOETBALBELEIDSPLAN 2018-2020 VV VEENENDAAL Gedragsregels Als vereniging doen wij er alles aan om onze leden, de vrijwilligers en de toeschouwers in een veilige omgeving plezier aan de voetbalsport te laten beleven. Wij kunnen dit niet alleen en hebben iedereen binnen de vereniging daarbij nodig! Samen hebben wij de belangrijkste uitgangspunten van onze verenigingen opgesteld.

positieve sfeer en een sportief klimaat JEUGDVOETBALBELEIDSPLAN 2018-2020 VV VEENENDAAL Team “contract” positieve sfeer en een sportief klimaat respect voor de tegenstander, trainers, leiders, bestuur en andere vrijwilligers afspraken nakomen tijdig afmelden douchen na de wedstrijden zuinig op materiaal, complex en vrijwilligers Maandelijks een punt uit het contract extra onder de aandacht brengen door middel van voorbeelden geven (website, social media, app-groep en begeleiding).