De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Westfriezen Hoe gaan wij de club nog mooier maken? Jeugdbeleid

Verwante presentaties


Presentatie over: "Westfriezen Hoe gaan wij de club nog mooier maken? Jeugdbeleid"— Transcript van de presentatie:

1 Westfriezen Hoe gaan wij de club nog mooier maken? Jeugdbeleid 2016-2019

2 Organogram WF Technische commissie: Jeugdbestuur. Coördinatoren. Trainers en selectie trainers. Organisatie commisie. ….. ….

3 Missie: Wat willen wij bereikt hebben over 3 jaar. Elk selectie team moet minimaal 1 niveau hoger spelen dan in 2016- 2017. Ieder lid van WF heeft plezier in bewegen en gaat met plezier naar elke training. Ieder lid van WF verbetert zich elkaar jaar in alle facetten van het voetbal. Iedere begeleider/trainer/coach verbetert zich elk jaar en geniet van het werken met kinderen. We werken allemaal volgens dezelfde methode met dezelfde doelen voor ogen.

4 Visie van de jeugdafdeling van WF. Elke speler van WF krijgt gedurende de opleiding alle facetten van het voetbal aangeleerd en werkt met plezier aan zijn/haar ontwikkeling. Begeleiders/trainers/coaches zorgen voor een veilig leerklimaat waarin iedereen zichzelf maximaal kan ontplooien. Elke training heeft een doelstelling. Iedere training is een kans om jezelf verder te ontwikkelen. …..

5 Waarden van WF Wij staan voor een veilige sociale positieve club. Wij helpen elk speler/speelster om zichzelf te ontplooien. Wij streven ernaar om onszelf elk jaar verder te ontwikkelen. Wij hebben plezier in wat we doen. Wij hebben respect voor een ander. …..

6 Vaardigheden en gedrag dat wij willen zien. Iedere speler/speelster gaat met respect om met elkaar en de eigendommen van de club. Iedere speler/speelster is bezig om zichzelf en het team verder te ontwikkelen. technische, tactische, fysieke en mentale vaardigheden komen elke training aan bod. ….

7 Doelstellingen maken met het team en het individu. Wat willen we bereiken als team? Wat wil je verbeteren aan jezelf de komende maand? Wat wil je kunnen aan het eind van het seizoen? Wat verstaan wij onder normaal gedrag? Individueel: Wat verwacht je van elke training en welke bijdrage kan je hier zelf aan leveren?

8 Trainingen en opbouw van trainingen: Periode 1: Aanv: Opbouw fase 1-2. Nadruk op opbouwen vanaf de keeper naar de middenvelders. (1:4:3:1 v 1:2:3:3) (1:4:2 v 1:3:3) Verd: Verstoren van de opbouw fase 1-2. Nadruk op de samenwerking van de aanvallers en de middenvelders in het verstoren van de opbouw. (1:4:3:1 v 1:2:3:3) (1:4:2 v 1:3:3) Techniek: Passen L/R, Wreeftrap, 2v1 en 3v2 partijspel. Fysiek: Opbouw van de sprints (60-80%), behendigheid/coordinatie. Mentaal: Omgaan met winnen en verliezen door de winnaars de belonen.

9 Trainingen en opbouw van de trainingen Periode 2: Aanv: Creëren van kansen fase 3-4. Nadruk op het samenspelen van de middenvelders en aanvallers om te komen tot kansen/doelpunten. (1:3:3 v 1:4:2 of 1:2:3:3 v 1:4:3:1) Verd: Voorkomen van direct gevaar in fase 3-4. Nadruk op samen verdedigen van de verdedigers en middenvelders met de nadruk op het voorkomen van direct gevaar. Techniek: Passen L/R, Schieten op doel, 2v1 en 1v1. Fysiek: Wenden/keren, sprint korte afstand voluit. Mentaal: Strijden tegen gelijke. Elkaar uit blijven dagen.

10 Hoe kunnen we elkaar helpen? Welke kwaliteiten kunnen we van elkaar gebruiken? Wie stuurt wie aan? Kunnen we feedback van elkaar ontvangen en geven? Wanneer is een training geslaagd? Wat werkt wel en wat werkt niet? Wat doe je nu wat wel werkt en je graag wilt delen?


Download ppt "Westfriezen Hoe gaan wij de club nog mooier maken? Jeugdbeleid"

Verwante presentaties


Ads door Google