Perception 4 Perfection

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
School Coach Student Docent/ Professional Lerende Persoon.
Advertisements

Mental Coaching P.S.C. West-Vlaanderen Pascal Engels Marc Rommelaere
Edushock leerfestival
Digitale toetsen op afstand Bregatha de Gooijer
Feedback • Wat – Feedback betekent "terugkoppelen" en is onlosmakelijk verbonden aan leerprocessen: het is bedoeld om cursisten inzicht in hun eigen leerproces.
Aansluiting van het Hoger Onderwijs bij MedischOnderwijs.nl 2 november 2007 Aansluiting van het Hoger Onderwijs bij MedischOnderwijs.nl P.M.Bloemendaal.
Formatief - summatief evalueren
Interventie bij een Politiekorps
Feedback Wat Soorten Door wie
Aandachtspunten Voldoende en duidelijke informatie
Drieslag functioneel rekenen
Doelstelling Wedeo Mensen aan het werk krijgen en houden in een zo regulier mogelijke arbeidssituatie. Dit is de belangrijkste basis voor het.
SAMEN AAN ZET Opbrengstgericht werken voor docenten.
SAMEN AAN ZET Workshop voor leidinggevenden én docenten.
Digitalenklasconsortium Informatiebijeenkomst voor Hoger Onderwijsinstellingen Sake Jager (RUG), Alessandra Corda (ULeiden) 11 september 2003.
Brainstorm sociale media in het onderwijs
Militaire beroep Divers voor wat betreft de functies
Algemeen didactische principes van e-leren Wouter Hustinx Coördinator ICTO-expertisecel
Inzicht Resultaten KNAW rapport. Druk op scholen door maatschappelijke ontwikkelingen. Leraar komt onvoldoende toe aan pedagogische taak. Te weinig ‘time.
Ellips en het Digitalenklasconsortium Alessandra Corda (Universiteit Leiden) 2 december 2003.
Sociale vaardigheden in het basisonderwijs Werkgroep onderwijs.
Exchange learning results & assesments Henk Nijstad – May 2012.
Voorbereid op Stage Les 4.
Resultaten BPV-evaluatie
Verrijkte Content Helicon Studiedag 2013, Velp John Hanswijk.
Toetsbeleid en digitaal toetsen casus HvA
Kritische dialoog: Digitalisering in het aanbod bewegingsonderwijs
Netwerkvoormiddag Communicatieve Vaardigheden - Zakelijke Communicatie
NU Burgerschap Harald Veldman en Ingrid Leegsma 10 maart 2015 NU Methoden Congres.
Netwerknamiddag 7des en Se-n-Se
Feedback Wat Soorten Door wie
Feedback Wat Soorten Door wie
Workshop evalueren Dcp
Digitalenklas: Toepassing van ICT in het hoger talenonderwijs Presentatie UU Sake Jager 28 mei 2002.
Beroepsopdracht 4 In het cluster Talen.
Erasmus bevraging Drempels en motivatoren 19 dec – 1 april 2013 Bijlage 2 bij het verslag POC LO&BW 06/11/2013.
Inspiratie Blended Learning 24 juni Interactief? Teach what you preach…
Wie ben ik? Jan Zuur 51 jaar Docent-Coach Applicatie ontwikkeling en ICT-B Regisseur examinering In afrondende fase van Master Learning and Innovation.
Universiteit Maastricht Blackboard CS Elektronische leeromgeving Universiteit Maastricht (eleUM)
Jan Masschelein (& Maarten Simons)
Luci-platform. Online hulp bij je studiekeuze Maart 2015: Luci-test = oriënteringstest Oktober 2015: Uitbreiding naar het Luci-platform Vragen?
Administratie inrichten Van bouwstenen tot instructie schrijven.
Doelmatigheid Introductie Doel workshop: Zichtbaar maken hoe het thema “doelmatigheid van zorg” expliciet binnen de opleiding revalidatiegeneeskunde aan.
FAALANGST DE BAAS.  Mijn naam:Annet Nelisse-Verlare  Werkzaam: O.b.s. OllieBBommel  Opleiding:Training “Faalangst de Baas” via Ortho Consult.
Op weg naar een design for all? UNIVERSEEL ONTWERP IN DE KLAS 1.
Amsterdam Airport Schiphol 1 Anne Helsdingen Saskia Brand-Gruwel CELSTEC, OUNL Jeroen van Merriënboer Universiteit Maastricht 26 juni 2009 Project Outreach.
Visie Blended leren Blended leren is een doordachte integratie van face-to-face onderwijs met e-leren.
Digitale Hulpmiddelen Organiserende hulpmiddelen (bv. wiki, blog, portfolio, stageverslag) neerslag en reflectie van activiteiten in de praktijksituatie.
Masterclass Digitaal Toetsen Juni 2016 Michiel van Geloven.
Ervaringen uit de praktijk van UWV Training Lean Auditen.
Onderwijsproces en Examinering en diplomering
Docentvaardigheden ICT
Overgang van lagereschoolkind naar adolescent
MO302B Noud, Ralf, Sanne en Lotte
Virtuele labs bij natuurkunde en scheikunde onderwijs
Lage gezondheidsvaardigheden en laaggeletterdheid
De juiste route naar het juiste doel
Laaggeletterdheid en beperkte gezondheidsvaardigheden
Lectora als ontwikkeltool voor interactieve multimedia programma’s
Sieberdam/ROCS & KODOS
Center for e-Learning, RSM
Kennisclip Web toepassingen
Hoe te werken met de oefenopdrachten
Arrangeren en Leermiddelenbeleid Utrecht, 13 december
December 25, 2018.
Zorg jij voor gezelligheid in onze huiskamer?
Disclosure belangen NHG spreker
Leskwaliteit: wat is het en hoe meet en verbeter je het
MOOC IN CLIL Kathy Demeulenaere
The Future Teacher 3.0.
Transcript van de presentatie:

Perception 4 Perfection Een web-gebaseerde applicatie voor het optimaliseren van waarnemings- en beslissingsprocessen met behulp van videobeelden en computeranimaties Prof. Werner Helsen Dr. Ann Lavrysen FaBeR Afdeling Bewegingscontrole en Neuroplasticiteit Labo Waarnemen en Presteren Bijlage 3 bij het verslag POC LO&BW 04/12/2013

Problematiek Stijgende studentenaantallen niet in verhouding met beschikbare terreinen, lokalen, labo’s, contactmomenten Onvoldoende tijd om situaties voldoende te demonstreren en (laten) evalueren Mogelijkheden om real-time feedback te geven zijn beperkt Observaties praktijkassistenten Wat mij is opgevallen, is dat onze studenten vaak (1) zeer slecht kunnen demonstreren (eigen vaardigheid) en (2) fouten in de individuele uitvoering (ook gerelateerd de spelregels) gewoon niet kunnen detecteren, bijgevolg ook niet kunnen remediëren. … geen ruimte in de kalender om een tweede kans te geven aan studenten die een mindere beurt hebben gemaakt. Gezien de grootte van de groepen … (P. Rowe - basketbal) Ik merk voor gymnastiek dat we erg beperkt zijn in tijd. Zowel logistiek (materiaal klaarzetten, aanpassen van de opstelling in functie van de lesvoorbereidingen, opruimen materiaal na de les…) als inhoudelijk (evaluatie meteen na de lesmomenten, afspraken maken na de lesmomenten, geven van algemene feedback,…). Ik heb het er moeilijk mee om op één uur rond te komen. (P. D’Aubioul – gymnastiek) Algemene dansniveau van de studenten ligt laag… Vanuit de studenten zelf komt inderdaad de vraag om nog een keer les te mogen geven zodat ze zichzelf kunnen verbeteren. Dus naar volgend jaar toe, zou het goed zijn om hier extra tijd te voorzien. (S. Coene - dans)

Gebruik van video- en beeldmateriaal Voorbeelden gebruik van videobeelden aan onze faculteit en universiteit Toledo en VideoLab (OWP Prof. Verheyden: examineren met videobeelden) Zwemmen (Impulsfinanciering Onderwijs Dan Daly: Feedback on time) Focusgesprekken e-leren KU Leuven Voordelen webgebaseerde applicatie met videobeelden Veel studenten kunnen tegelijkertijd oefenen Laat toe op individuele manier te werken en te diversifiëren Leer- en evaluatiesessies op maat Werken met video is kennis en ervaring verwerven op praktische manier Laat toe op realistische manier (dichter bij de praktijk) te trainen en te testen Combinatie van contactonderwijs met digitale leeromgeving ‘Blended Learning’

Doelstelling: gericht screenen en tactisch beslissen Ontwikkelen van een e-tool om met behulp van videobeelden en computeranimaties te komen tot het stimuleren van hogere orde denken en inzichtelijk leren

Achtergrond: Trainen van perceptueel-cognitieve vaardigheden Toepassingen van waarnemen en presteren onder (tijds)druk in diverse domeinen, bv: Prestatiesporten Scheidsrechters (UEFA) Verkeer (BIVV, VSV) (Federale) Politie Burger en militaire luchtvaart Medische beeldvorming Onderwijs Het verbeteren van de prestatie door webgebaseerde training Risicoherkenning als onderdeel van de rijopleiding (proefproject GOCA 2013) Put, Wagemans, Jaspers, & Helsen (2013). Web-based training improves on-field decision-making performance. Psychology of Sport and Exercise.

Achtergrond: Trainen van perceptueel-cognitieve vaardigheden beginscherm inloggen Filmpje bekijken beslissing inzicht feedback www.perception4perfection.be www.kijkuitopdefiets.be www.mobielvlaanderen.be

De webgebaseerde applicatie laat toe: verworven leerstof om te zetten in praktijkgerichte (offline) training, kennis en vaardigheden bij te sturen door het geven van gerichte feedback op de beslissingen, de vaardigheden van studenten te evalueren de lessen en het leerproces te optimaliseren in functie van deze resultaten en dus van de effectief verworven vaardigheden van de studenten.

Contacteer Werner Helsen of Ann Lavrysen Interesse of vragen? Contacteer Werner Helsen of Ann Lavrysen

Webgebaseerd leren en evalueren: Ook iets voor u? ...! Onze doelstelling is de bestaande applicatie verder uit te werken en te benutten binnen onderwijscontext. (Verdere) inpassing binnen KU Leuven netwerk te realiseren (Shibboleth) Admin Mode uitbreiden Flexibiliteit in het beheren van eigen onderdeel: clips uploaden, tests/trainingsessies aanmaken, beschikbaar stellen, … Ondersteuning en FAQ bieden aan de gebruikers Evalueren van de lessen en leerprocessen Optimaliseren van de applicatie Bent u geïnteresseerd om aan dit project mee te werken en te denken? Wil u deze applicatie zelf voor onderwijsdoeleinden te gebruiken?

http://kantoor.scdevelopment.be/admin/index_b eheerder.php http://mobielvlaanderen.be/helsenwe/demo05/ http://kantoor.scdevelopment.be/admin/index_b eheerder.php