Leverancier van de Schijf van Vijf

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
Gezonde voeding.
Voor onze jeugdspelers
De actieve voedingsdriehoek
Stofwisseling.
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Tussendoortjes en frisdrank
Voeding en bewegen!.
Thema 2: Voeding en Vertering
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Voortgezette assimilatie =
De voedsel en kracht quiz
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Op weg naar een gezonde levensstijl
Film Gezond eten. Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen.
Informatiebijeenkomst
Eiwitten 1 gram eiwitten = 4 kcal.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Voetbal & Voeding Angela Schokker, (sport)diëtist 15 december 2015.
Koolhydraten
Introductie sportvoeding
Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.
Voeding aan zwangere vrouwen. Calcium  Mineraal wat voorkomt in gebit en skelet  Eet voldoende Calcium  Verhoogde behoefte voor aanmaak skelet baby.
Voeding & Vertering.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Diabetes.
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Visieontwikkeling.
Groen op je bord.
Lesweek 2 Theorie pagina 173 t/m 181 De Schijf van Vijf
Antwoorden college 3 Noem de 5 structuren/ruimten waar de keelholte mee in verbinding staat. Neusholte, mond, luchtpijp, slokdarm, buis van Eustachius.
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Gezonde voeding.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Schijf van vijf.
Ecsplore is onderdeel van PIW Groep
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Diabetes.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Koolhydraten.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Voeding en vertering.
Gezonde voeding.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Thema 2 Voeding en vertering
Schijf van Vijf.
Het koolhydraatbeperkte dieet Deel II
Transcript van de presentatie:

Leverancier van de Schijf van Vijf

Hulpmiddel om het makkelijker te maken om gezonder te eten De Schijf van Vijf Hulpmiddel om het makkelijker te maken om gezonder te eten

Groenten en fruit => leveren vooral vitamine C en vezels Regelende stoffen Vitamine (vooral vitamine C) en mineralen zijn belangrijke stoffen voor allerlei processen in ons lichaam. Vezels zij vooral belangrijk voor een goede stoelgang en een vol gevoel

Halvarine, margarine en oliën => leveren vetten Brandstoffen Vetten worden door ons lichaam ook als brandstof gebruikt, maar ook wel als reserve voorraad opgeslagen Er zijn plantaardige vetten en dierlijke vetten Plantaardig= goed Dierlijk = minder goed

=> leveren eiwitten Zuivel+ kaas / noten / peulvruchten, vlees, vis en vleesvervangers => leveren eiwitten Bouwstoffen Met eiwitten kan het lichaam nieuwe cellen maken, daardoor kan ons lichaam groeien en herstellen

Aardappelen, brood, pasta en rijst => leveren koolhydraten en vezels Brandstof Koolhydraten leveren de brandstof, waardoor wij in staat zijn om van alles te doen Vezels zijn vooral belangrijk voor een goede stoelgang en een vol gevoel

Vak 5 : Water => levert vocht Bouwstof Vocht halen we uit alles wat we drinken en ook wel voor een deel uit wat we eten Ons lichaam bestaat voor 70 % uit water. We verliezen veel door plassen, zweten en uitademen, dus we moeten dit telkens aanvullen. Vocht helpt vooral mee met het transport in ons lichaam

Bij voorkeur middenweg uitzondering

Wat zegt de grootte van de vakken ons ???