De diensten die een onderneming kan bieden aan haar klanten, leveranciers en eigen medewerkers zijn direct afhankelijk van haar IT-infrastructuur. In het.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Principes van marketing - Hoofdstuk 18
Advertisements

Cloud Computing Seminar 28 juni Automatisering Systeembeheer Bekabelde netwerken Draadloze netwerken ICT beveiliging Zakelijk internet Online back-up.
Golfbeweging in de maatschappij
#Exactlive12 / #livesessie8 Wel of niet naar de cloud?
De zin en onzin van escrow
Live Cameratoezicht "Wij letten voor u op" 30/1/2013
Business mapping Business model canvas.
Hoofdstuk 6 Business-to-businessmarketing.
WEB toepassingen. Wat is een WEB toepassing of applicatie t.t.z... een WEB applicatie is een applicatieprogramma welke je via internet kunt gebruiken,
Module 7 – Hoofdstuk 5 (1) SQL – een begin.
1 Rol private equity in de NL economie •Groei en innovatie •Werkgelegenheid •Herstructurering van bedrijven en sectoren.
Wat is interactieve marketing?
Edeltronics: • Een nieuw soort elektronicawinkel • Stelt de klant centraal en straalt luxe en innovativiteit uit • Biedt de klant een nieuwe winkelbeleving.
Netwerken. Wat is een netwerk? Je spreekt van een netwerk van zodra twee of meer computers met elkaar verbonden zijn. Je kan thuis een klein netwerkje.
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
Navigate JPhM 1april2003 ®. Navigate JPhM 2april2003 Wat doet Site Support Management. Organiseren van directe facilitaire dienstverlening (bv onderhoud,
Debat BB ICT samenwerking Equalit 14 februari 2013
Dé complete online werkplek met de kracht van Office 365
VERA iVPN ICT-forum 5 en 8 mei 2003 Asse en Lubbeek Carl Possemiers.
VPN Technologieën en oplossingen. VPN en IP VPN Leased line netwerk Echt ‘privaat’ netwerk: eigen lijnen met gegarandeerde capaciteit Per connectie een.
Wat is Certipost?.
Facility management en inkoop
CRM vs SCRM Yana Callaert – 3 MAS. Marketing Bij traditionele marketing verloopt de communicatie vooral in één richting; het bedrijf adverteert en de.
Infografiek: vergelijken van (S)CRM apps Lien Vandervelde – 3EPM2.
De verschillende evoluties: Digitalisering Microchiptechnologie Bandbreedte Koperpaar -> coax -> glasvezelkabel Compressietechniek Schakeltechnologie Servers.
Besturings- systeem A Computer A Besturings- systeem B Computer B Netwerk Handmatige taak I Applicatie 2Applicatie 1 Handmatige taak II Applicatie 3 Gebruiker.
Boekje: Kopen en Werken Hoofdstuk 1:
Web Intake Systeem een uniek gemeentelijk project.
Minicollege Service Oriented Architecture
Business Marketing Management
Data Maarten Terpstra en Peter le Clerq. 1.Wij denken dat bedrijven in toenemende mate data gebruiken voor toepassingen in marketing, sales, service,
Module I Informatica Dhr. C. Walters. Het belang van informatie Gegevens  Informatie  Besluitvorming Gegevens = Data, Raw Material Informatie = Gegevens.
Accountmanagement H3 Kengetallen Commercieel medewerker buitendienst.
ICT-management 2/12/2003Wellens Evi ADSL. ICT-management 2/12/2003Wellens Evi Inhoud n Geschiedenis van ADSL n Wat is ADSL? n Hoe snel is ADSL? n Wat.
Antwoorden herhalingsopgaven
De educatieve uitgever anno 2012 Harold Rimmelzwaan 10 november 2011.
COMPUTERLES 1 Introductie. Inhoud ■Inleiding ■Wat is een computer? ■Waarom gebruiken we Windows?
Zelfmanagement Deel 3: Serious soaps over ouderen Verpleegkundige.
Door de bomen het bos weer zien Henk Post Bedrijfsanalist ISZF November 2005.
Hoe beheer je efficiënt computers op school? Linux Terminal Server Project (LTSP)in de praktijk Rob Burggraaf Bovenschoolse ICT coördinator VPCO.
Hoe een website realiseren ? Horen, zien en ontsluiten Gooik, 27 januari 2006 Johnny Van Bavegem Heemkundige Kring van Gooik.
1. Strategische componenten Wat bouwen we op? Waarom bestaat Riwal? Onze overtuigingen en principes Hoe boeken we in de loop der jaren succes? 2 Visie.
Hoofdstuk 4 Ontwikkeling van het internationale concurrentievermogen.
Netwerken 1 Enigma Netwerken paragraaf 1, 2 en 3.
Gids door Doccle Doccle. De Cloud 2 1.Wat is de Cloud? 2.Voordelen van de Cloud 3.Nadelen van de Cloud 4.Doccle is geen cloudapplicatie.
Big Data woensdag 15 februari 2017.
Rekenen met procentuele afname
3 Hardware 3.1 De processor en intern geheugen
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
Uw eigen diensten verkopen via 2tCloud
Internationalisering
Office 365 Cloud Computing SaaS
OPENINGSCASE: Fast fashion, ‘hot systems’
Big Data.
Big Data.
OPENINGSCASE: Het Okanagan-Skaha School District doet meer met minder door te profiteren van netwerken en internet.
OPENINGSCASE: Dräger Safety creëert een wereldwijde supply chain
OPENINGSCASE: PNC-banken en enterprisetoepassingen
De architectuur van een internettoepassing bestaat meestal uit een keten van een webclient, een server en bedrijfsinformatiesystemen die gekoppeld zijn.
OPENINGSCASE: De Victoria Country Fire Authority in Australië geeft hulp met nieuwe informatiesystemen.
Tot de enterprisekennismanagementsoftware behoort ook de verkoop van contentmanagement- en portallicenties. Deze verkopen zijn jaarlijks met 35 procent.
In het verleden moesten ondernemingen een afweging maken tussen de omvang en de reikwijdte van hun informatie. Internet en universele standaarden voor.
Rekenen met kommagetallen
OPENINGSCASE: HSBC Malaysia: meester in veranderingsmanagement
OPENINGSCASE: De flexibele supply-chain van DaimlerChrysler
Goederenstroom en voorraadbeheer
Deze complexe relatie wordt beïnvloed door veel factoren, waarvan beslissingen die het management wel of niet neemt, waarschijnlijk de belangrijkste zijn.
De Kostprijs Why Bother?.
Presentatie van: Logo van je bedrijf.
Hoe omarmen Nederlandse non-profit organisaties informatietechnologie?
Transcript van de presentatie:

OPENINGSCASE: New World Telecommunications in Hongkong gedijt bij nieuwe IT-infrastructuur.

De diensten die een onderneming kan bieden aan haar klanten, leveranciers en eigen medewerkers zijn direct afhankelijk van haar IT-infrastructuur. In het ideale geval zou deze infrastructuur de bedrijfs- en informatiesysteemstrategie van de onderneming moeten volgen. Nieuwe informatietechnologieën hebben grote invloed op bedrijfs- en IT-strategieën, en ook op de diensten die aan klanten geboden kunnen worden.

De IT-infrastructuur bestaat uit drie verschillende niveaus: het publieke domein, de onderneming als geheel en de businessunit. Elk niveau van de infrastructuur biedt een verzameling IT-diensten en -mogelijkheden.

In de figuur zijn de typische computerconfiguraties weergegeven die karakteristiek zijn voor elk van de vijf tijdperken van de evolutie van IT-infrastructuur.

(vervolg) In de figuur zijn de typische computerconfiguraties weergegeven die karakteristiek zijn voor elk van de vijf tijdperken van de evolutie van IT-infrastructuur.

In een meerlaags client/server-netwerk worden verzoeken om bepaalde diensten afgehandeld door verschillende lagen van servers.

Het op elkaar pakken van meer transistoren op een kleine microprocessor heeft de rekenkracht drastisch vergroot.

Het op elkaar pakken van meer transistoren op een kleinere oppervlakte heeft geleid tot een drastische daling van hun kosten en van die van de producten waarin zij voorkomen.

Nanobuisjes zijn minuscule buisjes die ongeveer 10 Nanobuisjes zijn minuscule buisjes die ongeveer 10.000 keer dunner zijn dan een mensenhaar. Zij bestaan uit opgerolde folies van koolstofhexagonen. Deze in 1991 door onderzoekers van NEC ontdekte zeer goede geleiders van elektrische stroom kunnen mogelijk als minuscule verbindingsdraden gebruikt worden of in ultrakleine elektronische onderdelen.

Van 1980 tot 1990 groeide de opslagcapaciteit van vaste schijven voor pc’s met gemiddeld 25 procent per jaar, maar na 1990 nam de groei toe tot meer dan 65 procent per jaar.

Sinds het eerste apparaat voor magnetische opslag van gegevens in 1955 in gebruik werd genomen, zijn de kosten van het opslaan van een kilobyte aan gegevens exponentieel gedaald, waardoor de hoeveelheid opgeslagen digitale informatie per uitgegeven euro zich gemiddeld iedere vijftien maanden verdubbelde.

Eén reden voor de groei van het aantal gebruikers van internet is de snelle daling van de kosten van een internetverbinding en de totale kosten van communicatie. De kosten per kilobit internettoegang zijn exponentieel verlaagd sinds 1995. Digital Subscriber Line (DSL) en kabelmodems leveren een kilobit aan communicatie momenteel af voor een klantenprijs van rond de twee eurocent.

Er zijn zeven belangrijke componenten die op elkaar moeten worden afgestemd om de onderneming te voorzien van een samenhangende IT-infrastructuur. Hier is per component aangegeven wat de belangrijkste technologieën en leveranciers zijn.

Edge-computing houdt in dat internet gebruikt wordt om de werkbelasting van bedrijfsplatforms gelijkmatig te verdelen over het client- en het edge-computingplatform.

EAI-software (a) creëert een gemeenschappelijk platform waardoor alle toepassingen vrijelijk met elkaar kunnen communiceren. EAI vereist veel minder programmeerwerk dan de traditionele integratie van punt tot punt (b).

Dollar Rent-A-Car maakt gebruik van webdiensten om zijn computers via een standaardtussenlaag van software te laten ‘praten’ met de informatiesystemen van andere bedrijven. Dollar Rent-A-Car kan deze verzameling webdiensten gebruiken om een koppeling te maken met de informatiesystemen van andere bedrijven, zonder met elk daarvan een speciale verbinding op te hoeven bouwen.

Ondernemingen in de VS geven per jaar iets meer dan 200 miljard dollar uit aan software. 25 procent van de uitgaven wordt gedaan voor software die niet door het bedrijf zelf is gemaakt. Deze software komt hetzij van leveranciers van bedrijfssoftware die ondernemingsbrede toepassingen verkopen, hetzij van individuele application service providers (ASP’s) die als dienst het gebruik van bepaalde software verkopen.

Bij het geven van een antwoord op de vraag: ‘Hoeveel zou ons bedrijf moeten uitgeven aan IT-infrastructuur?’ spelen zes factoren een rol.