Conclusies evaluatie Regieraden

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Door goede gesprekken groeien
Advertisements

Selecteren binnen de afdeling wedstrijdzwemmen 20 mei 2008 NDD.
Vervolgbijeenkomst 1 Taken analyseren en ontwerpen
Vervolgbijeenkomst 2 Procesfasering bij Leren Leren.
Kats en coaching doe, leer, ontwikkel jezelf
Visie Dienstverlening Secretarissen provinciale afdelingen, 9 april Utrecht Roelant Schenk.
SAMEN AAN ZET Opbrengstgericht werken voor docenten.
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
Taakinvulling door de rekenkamer
De dynamische driehoek: ouders - kind - school
Peter Schwartz The art of the long view stappenplan
Innovatie bij psychotherapie online
Workshop ‘visieversneller’
Maatschappelijke kosten-baten analyse
6 stappen in Risico management
Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning Denktank 12 februari 2014.
© Copyright 2015 Nicodem & Company – Flexibiliteit van organisaties blijft achter op de markt- en technologische ontwikkelingen / sheet 1 Flexibiliteit.
Wetgeving digitale overheid (GDI)

Jaarplan Edustandaard 2016 Bureau Edustandaard Oktober
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 7 Thema 12 – Omgevingsinvloeden Business IT & Management
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
Verschillende rollen en stijlen
Concept beleidsvisie Informatie Management Gemeente Delft 2012 – 2016 SLIM SAMEN WERKEN, SAMEN SLIMME KEUZES MAKEN.
De bibliotheek van de toekomst met Social CRM. In deze presentatie Wat betekent de maatschappelijke bibliotheek voor de communicatie? Welke communicatie.
Lokale media in de dynamiek van technologie en markt Paul Rutten Universiteit Antwerpen Paul Rutten Onderzoek Presentatie voor Gemeenteraad Dordrecht Dinsdag.
1. Workshop Kennisconferentie toptechniek op missie 2.
Het fenomeen kroongetuige Dilemma, rechtsstaat en actualiteit.
Religie, mens en samenleving (voorlichting algemeen) 1 RMS – Wat? Waarom? Voor wie? Presentatie voor de leerlingen van VWO 3 over een nieuw keuzevak in.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Sterke Veenkoloniën door innovatie in de agrarische sector Eo Wijers-prijsvraag
Communicatie over veranderingen in zorg en welzijn – gemeenten en zorgaanbieders Saskia ter Kuile communicatiemanager In voor zorg! 24 feb 2015.
1……………………….. Doeltreffende samenwerking Markermeer - IJmeer 12 november 2015 Corné Nijburg.
Bijeenkomst 5. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Alles gelukt met het persoonlijk profiel?  Liepen jullie nog tegen dingen aan?
Agenda-slide. Starten met het Figlo Platform Figlo Manager instellingen.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Verandertypen en invoeringsstrategieën Omgevingswet
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
De Wet hergebruik overheidsinformatie en de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen Aad van Tongeren Fobid/KB 17 november 2016.
Resultaatgericht Samenwerken
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Flexibel opleiden Beatrijs de leede (onderwijskundig adviseur)
Sociale Media in de toeristische sector Bijeenkomst Blauwe Lint
Laagveengebied Groningen
Progressief universalisme
‘Ontwikkelen doen we samen’
Open Data PMA 3 december 2015 Om het onderwerp open data wat levendiger te maken willen we een korte presentatie geven, met daarin: een concreet voorbeeld.
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Mogen. Willen. Kunnen. Durven. Doen
1. Kan je alleen aan wetenschap doen of heb je anderen nodig?
Ergotherapie bij de ziekte van Parkinson
Participatiewiel Samenspel XXL 18 Mei 2017
Toekomst Fysieke Overlegtafel BOV/Kempen Resultaten inventarisatie
Ambassadeursnetwerk Jan Bartling, Leo Bakker 27 september 2017.
Wij willen als gemeente/organisatie X onze klanten centraal stellen
De kracht van de Fietsersbond
De succesformule van Dienstverlening
Op zoek naar de Meerwaarde van het samenwerkingsverband
Organisatielogica Wat is mijn kerntaak hier als burgemeester, wat is ‘van anderen’? ………………………………………………………………………………….. Welke informatie moet ik hebben en.
`In beweging, sport als onderdeel van mobiliteit’
Sneak Preview voor CV&V Yvonne de Boer
Een lerende en adaptieve organisatie
Dr. Manja Bomhoff & Mr. dr. Yvonne van der Vlugt
Flits-sessie Het verhogen van de aantrekkingskracht van de instelling
Middelburg werkt samen aan de toekomst Hoe de gemeente Middelburg inspeelt op maatschappelijke ontwikkelingen.
Het vragenuurtje Symposium Provinciale Raad Orde der Artsen te Antwerpen
Waarderende benadering
Ik wil jongeren in mijn bedrijf
Fit voor de zorg Toekomstbestendig door slimmer en efficiënter te werken Waardevolle kennis en ideeën van jou als zorgprofessional Als organisatie toekomstbestendig.
Transcript van de presentatie:

Conclusies evaluatie Regieraden Naar aanleiding van de lunchbijeenkomsten op 13 & 15 juni 2016

Doel bijeenkomsten De governance van de Digicommissaris functioneert nu ruim anderhalf jaar. Het is tijd om een eerste balans op te maken: Waar gaat het goed? Waar kan het beter? Bureau Digicommissaris voert daartoe evaluaties uit naar het functioneren van de verschillende onderdelen van de governance. Deze evaluatie zal zich richten op de regieraden. In de regieraden van juni zal een analyse volgen en zullen voorstellen voor verbetering worden aangedragen.

Meerwaarde = verbinding Bepaalde groepen weten elkaar nu beter te vinden; De thema’s van de regieraden zijn goed gekozen en de achterbannen zijn naar elkaar toe aan het groeien; Medeoverheden vinden de regieraden een verbetering ten opzichte van de situatie hiervoor, de regieraden zijn hét interbestuurlijke platform; Sturend en agenderend werken de regieraden goed ten opzichte van de eigen achterban; Het goede is dat inzicht wordt verkregen in de verschillende belangen van partijen; ‘Het feit dat je bij elkaar zit is een compliment waard’ ‘Het is belangrijk dat we als overheid uitstralen dat we in gezamenlijkheid werken aan oplossingen voor burgers en bedrijven.’

Verhouding regieraden - Nationaal Beraad Er zijn twijfels over de besluitvormende kracht van de regieraden ten opzichte van het Nationaal Beraad, m.n. op het gebied van governance en financiën De oproep is om in de regieraden juist meer inhoud te bespreken De gesprekken worden daarnaast nu nog veel gevoerd vanuit de huidige voorzieningen, minder vanuit thema’s als privacy, open data e.d. Het mag dus in de regieraden meer gaan over inhoud. Daarbij komt over het algemeen de energie vrij, niet bij de gesprekken over governance en financiering; die zaken worden meestal toch pas in het NB beslecht. De kracht van de regieraden is om gezamenlijk de inhoudelijke koers te bepalen en daarover vervolgens het Nationaal Beraad te adviseren. ‘De regieraden hebben gezorgd voor een bepaalde vorm van ordening en samenhang en nu is het tijd voor een volgende stap: het is tijd dat de digitale infrastructuur wordt gekoppeld aan een gezamenlijke stip op de horizon’

Gebruikers centraal Gebruikers moeten centraler komen te staan: de burgers en bedrijven voor wie we het doen. Zaken moeten minder abstract. Het maakt niet uit wie de voorziening betaalt, het maakt uit wie daar uiteindelijk iets mee kan. Qua marketing kan onze boodschap beter: wat doen we en voor wie? Innovatie komt te weinig aan bod. Door onopgeloste zaken uit het verleden komen we niet toe aan nieuwe dingen. Dat is jammer, omdat je daarmee de burger dingen ontzegt die echt beter kunnen. ‘Je bent zo naar elkaar aan het kijken, dat je daardoor burgers en bedrijven wel eens vergeet. En dat terwijl het juist nu zo belangrijk is om hen goed te bedienen en begeleiden bij de grote maatschappelijke technologische veranderingen die we doormaken’.

Rol afnemers in regieraden Implementatie en adoptie (van voorzieningen en standaarden) zou veel meer binnen scope van de regieraden getrokken moeten worden; De vraagarticulatie vanuit de afnemerskant zou beter kunnen. De regieraden kunnen daarvoor beter benut worden dan nu het geval; De uitvoeringsorganisaties zitten op verschillende niveaus van stadia van digitalisering, je zou ook een (veranderkundige) strategie kunnen bedenken hoe om te gaan met die stadia en elkaar daarin verder helpen en begeleiden. ‘Intern functioneren om extern te kunnen presteren’

Overig Het is een constante zoektocht naar de balans tussen enerzijds ‘goed’ en anderzijds ‘snel’ (twee weken voor stukken/afstemming wordt bijvoorbeeld niet altijd behaald door omstandigheden). Er is daardoor een beeld van bureaucratie rondom de regieraden, echter die procedures dienen wel een bepaald doel, namelijk interbestuurlijke afstemming. Het Digiprogramma en de clusterplannen werken disciplinerend, maar in de huidige vorm zijn deze vooral financieel ingestoken. Problemen uit het verleden zetten daardoor een rem op (door)ontwikkelingen naar de toekomst toe.   Het instituut Digicommissaris zou gebruikt kunnen worden om beleidsthema’s bij elkaar te brengen en te coördineren. De DC zou de dossiers die van niemand en daarom van iedereen zijn kunnen adopteren. Daarvoor is wel mandaat nodig.