levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zorg voor Amstelveen 29 januari 2012.
Advertisements

Projectteam hersenletselcentra: een brug van zorg naar welzijn
Video-observatie in het kader van integrale zorg
Veranderingen in rol Familieraden
Michiel van Hees directeur CQ procesmanagement
Gemeente Ede Wmo Het is mensenwerk 19 februari 2014.
Pilot Wmo-Wwb Amsterdam Conferentie Werk maken van ondersteuning: relatie Wmo-Wwb 5 oktober 2006.
“We willen dat jeugdigen kansen krijgen zich te ontwikkelen en naar vermogen mee te doen in de samenleving” Visie Eigen KrachtIntegrale AanpakMaatwerk.
In voor Zorg 10 februari 2010 Samenwerkingstraject gemeente ‘s Hertogenbosch – Zorginstellingen Carla Klomp Frank Pleijers.
18 september 2012 Aanbesteding Verdiepingsdiagnostiek Voorlichtingsbijeenkomst.
Een aanzet tot deeltijdbehandeling
Bopz Wet Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen
Rehabilitatie en verslaving
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Rotterdam Academy Rotterdam, 2 februari 2011.
OT 1 Prijs Prestatie 15 augustus 2014
Transitie-arrangement Wmo Regio Amersfoort
Zorg voor jeugd in Achtkarspelen. Waarom jeugdwet? Jeugdzorgstelsel is versnipperd Samenwerking schiet tekort Druk op gespecialiseerde zorg te groot Afwijkend.
Hervorming langdurige zorg
KINDEREN MET EEN BEPERKING
Wijzigingen in de zorg van AWBZ naar Wmo
Ambulante Ondersteuning in de Wmo 2015
Themabijeenkomst 18 september BVSB - Doelen en ambitie Kennisuitwisseling Ontmoeting Professionalisering.
17 november 2010 Een complex probleem Passende zorg voor verslaafde justitiabelen met co-morbide psychiatrische problematiek en een lichte verstandelijke.
Toetsingskader doelmatige en verantwoorde zorg thuis
Project oriëntatie op het beroep Aanvulling op indicatiestelling, financiering AWBZ, Jeugdzorg, justitieel kader Kwartaal 2.
En wat als het woonzorgcentrum de context wordt
Tafel dagbesteding gemeenten
Oriëntatie op het beroep Kwartaal 1 Week 4
Tussen wal en schip 2 februari Wie is De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde ondersteunt en begeleidt mensen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke.
Ambulante Begeleiding Tine Bruijne september 2015.
Workshop Specialistische Jeugdzorg Bestuurlijke conferentie jeugdzorg Gelderland 23 mei Bert Frings Wethouder Zorg en Welzijn, gemeente Nijmegen.
Van AWBZ naar Wlz Betekenis voor wooninitiatieven Themabijeenkomst platform wooninitiatieven 17 oktober 2015 Roland Beukers Directie langdurige zorg.
De financiële setting na 1 januari 2015 en de consequenties voor de zorgboerderij Hans Pietersma.
Regionaal Transitiearrangement Jeugdzorg Zuid Limburg.
Veranderingen AWBZ Ledenbijeenkomst samenwerking Zorg en onderwijs 13 oktober 2011.
Bijeenkomst medewerkers 22 en 24 april Programma 1 e deel: Plenair informeren doel programma en werkwijze 2 e deel: Workshops werkgroepen 3 e deel:
Inleiding Wij zijn Zuidwester Aankondiging decentralisatie, wat nu? Proces van pionieren en verbinding zoeken Stappenplan transitiebureau Positionering.
JAN PIETER HEIJE Cheyenne Cubuk & Erwin Duits. ● VOBC, LVB behandelcentra in Nederland ● Pluryn  Hietveld, Beele, Hoenderloo Groep, JOBSTAP, Werkenrode,
Landelijke studiedag Ypsilon 14 november 2015 Het succes van goed wonen.
Hervorming langdurige zorg: AWBZ en Jeugdwet drs. Aaltje Hartholt-Hofstee, Directie Langdurige Zorg. 21 juni 2013.
Verslaving en psychiatrie een gedwongen huwelijk? Heerenveen 17 sept 2014.
(L)VB – Jeugd Naar maatschappelijke participatie.
Forensische zorg DForZo Inkoop/Plaatsing/Kwaliteit/Financiering 26 januari
Wettelijke taak: Het bieden van aangepaste arbeid aan personen die door lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen uitsluitend onder aangepaste.
Klankbordgroepen ’Stelselwijziging Jeugd’ VWS en VenJ 13 februari 2012.
Decentralisatie - Awbz-begeleiding. Hoe is het nu? De Kanteling; de vraag achter de vraag Eigen verantwoordelijkheid ook in financiële zin Sociale netwerk.
Bestuurlijke aanbesteding Beschermd wonen en 24-uursopvang Fysieke overlegtafel 9 juni 2016.
WALCHEREN VOOR ELKAAR WOG 4: afronding fase 1 en doorontwikkeling AGENDA 1.Opening 2.Verslag/terugblik vorige overlegtafel 3.Afspraken proces en besluitvorming.
Ingewikkelde puzzels Een lichte verstandelijke beperking en woonoverlast ??? LVB ???
SAMENHANG NIEUWE WETGEVING EN DE GEVOLGEN. HOE WAS HET? AWBZ WMO1 ZVW Wajong WVGWVG welzijnswet WSWWSW Etc …. Fragmentatie en versnippering Ondoorzichtig.
Oog voor Jongeren met een licht verstandelijke beperking Jopie Nooren Voorzitter Raad van Bestuur Lunet zorg 3 september 2012.
Brunssum op eigen kracht Beleidskader Rekenkamercommissie Brunssum 7 januari 2014 Etienne Lemmens Jean-Paul Essers.
Participatiebijeenkomst Donderdag 23 februari 2017
Een alternatief voor JeugdzorgPlus via Shared Decision Matching en JIM
Aanbesteding jeugdteams
Risicodeling Jeugdzorg ZOU
Tussen wal en schip 2 februari 2016.
De mantelzorgmakelaar
Inzet VHT bij ambulante hulpverlening aan LVB gezinnen
‘Maatschappelijke zorg & ambulantisering in de GGZ’:
Visie op Forensische Verslavingszorg
Samenwerking maatschappelijke opvang en justitieketen rondom forensische cliënten Georget Bouman en Jitske Nijhuis 23 januari 2018.
Marktconsultatie beschermd thuis
Profiel- en keuzedelen kiezen
Deskundigheidsbevordering Intakers
“Actuele ontwikkelingen”
Contractering Wmo en Jeugd 2018
Informatie Inkoop Langdurige Zorg Volwassenen in Rotterdam
Toezicht Wmo Toezicht WMO
Dr. Bernadette Willemse Programmahoofd Ouderen
Transcript van de presentatie:

levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg De ketenveldnorm levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg Talk op het forensisch festival 23 januari 2018 Maarssen voettekst

Een talk van 30 minuten in 3 onderdelen over de ketenveldnorm ‘levensloopfunctie en de beveiligde intensieve zorg’ Voor wie is een ketenaanpak nodig Waar gaat dit nu over / Wat is de kern van de levensloopfunctie en de beveiligde intensieve zorg Door welke partijen Tijdens de talk kan je na elk bedrijf vragen stellen. NB: de ketenveldnorm is ontwikkeling. We nemen jullie dus mee op het punt waarop het veld nu staat. Jullie input is op alle onderdelen welkom. voettekst

Voor wie is de ketenveldnorm levensloopfunctie en de beveiligde intensieve zorg Personen (18+) die agressief en/of gevaarlijk gedrag (dreigen te) vertonen als gevolg van een psychiatrische aandoening* en/of een (licht) verstandelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel. Daarbij is sprake van een aantoonbaar (hoog) risico op gevaarlijk gedrag richting anderen/samenleving Daarbij is sprake van langdurige, terugkerende en moeilijk beheersbare problematiek; Mede door de dominante gedragsproblematiek is er behoefte aan forensische expertise en zorg; Daarbij was en/of is sprake (geweest) van een rechtelijke machtiging of strafrechtelijke titel naar aanleiding van het gevaarlijke gedrag richting anderen/samenleving. Daarbij is er risico dat zonder een sluitend aanbod van intensieve (beveiligde) zorg een grotere kans is op herhaling van het gevaarlijke gedrag. * onder psychiatrische aandoeningen worden naast psychiatrie in engere zin ook (antisociale) persoonlijkheidsproblematiek en verslavingsproblematiek gerekend. voettekst

Vragen over de doelgroep voettekst

Waar gaat dit nu over / wat is de kern van de ketenveldnorm levensloopfunctie en de beveiligde intensieve zorg Doorgaande zorg in ambulante setting: een levensloopfunctie, ook als er geen sprake meer is van een strafrechtelijke- of civiele titel/maatregel. Ze komen vaak alleen te staan en hebben zorg met een forensisch karakter nodig, vanwege vergelijkbare problematiek en gedrag met mensen die behandeld worden binnen een forensisch kader. Voldoende toegang tot beveiligde intensieve zorg voor mensen zonder strafrechtelijke titel. Deze zorg kenmerkt zich door forensische expertise en een hoge behandelintensiteit in een beveiligde klinische omgeving. Goede doorstroom naar passende woonvoorzieningen (Uit: Programma Continuïteit van zorg) voettekst

De keten gevisualiseerd voettekst

Beveiligde intensieve zorg: welke bedden? voettekst

Maak afspraken over de ketenveldnorm levensloopfunctie en de beveiligde intensieve zorg Zorgaanbieders, gemeenten, zorgkantoren en zorgverzekeraars en Dforzo kunnen de keten sluitend maken voor individuele cliënten, toegesneden op de specifieke persoon en zijn context, op alle relevante levensgebieden Schaal af en schaal op en maak er afspraken over met elkaar Ambulant als het kan, een (kortdurende) opname als het moet Directe beschikbaarheid van noodzakelijke zorg (behandeling / begeleiding) of verblijf De expertise van verschillende ketenpartijen te bundelen in een gemeenschappelijke consultatie- en adviesfunctie / of in een gemeenschappelijk samenwerkingsverband / of in een nieuwe rechtspersoon / of…….. voettekst

Vragen over de kern van de ketenveldnorm voettekst

Ketenketenketenketenketenketenketenketenketenketenketenketenketenketenketenketenketenketenketen voettekst

Schaalgrootte: wonen en zorg dichtbij voettekst

Specialistische (boven)regionale voorzieningen voettekst

Tijdpad ketenveldnorm voor de komende maanden De ambitie is dat de ketenveldnorm voor 1 april 2018 is aangeboden bij Zorginstituut Nederland Stuurgroep 30 januari Beoordeling ketenveldnorm en inventariseren laatste knelpunten Werkgroep 13 februari Verwerken resterende punten stuurgroep Gelijktijdig toets bij systeempartijen Stuurgroep 6 maart Akkoord en indienen bij het Zorginstituut Nederland voettekst

Vragen over de samenwerking en de uitvoering voettekst

levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg De ketenveldnorm levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg Talk op het forensisch festival 23 januari 2018 Maarssen voettekst