Preconceptiezorgproject

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Demonstratie Feel the ViBe (Violence Beaten) Feel the ViBe is een project van het UMC St Radboud, Afdeling Eerstelijnsgeneeskunde,
Advertisements

Gebruikerscommissie Rebecca Verhofstede
Humane biomonitoring regio Menen Veldwerk.
KNHS Regio Zeeland Jeugd Stimuleringsplan
Stichting Dijk van een Kust
VSV Drachten 10 januari 2012 grotere zaal nodig
Huisarts, Go for IT Dr. Leo Geudens ICT-coördinator HVRT
Regionaal Verloskundig Consortium Noordelijk Zuid-Holland
Nationaal Actieprogramma Diabetes 24 november 2011 Elize van Ballegooie Senior Implementatiemedewerker NAD Ytje van der Veen Implementatiemedewerker DVN.
IRIS studie Iugr RIsk Selection
Welzijnsoverleg Regio Gent vzw – Welzijnsoverleg Regio Gent vzw – Gezondheidsdienst Gent De Gezondheidsdienst van de Stad Gent.
De fysiotherapeutische behandeling bij patiënten met een CVA, opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen; Een beschrijvende studie van de huidige zorg.
Welkom Tweede openbare casuïstiekbespreking 2013
Welkom Eerste openbare casuïstiekbespreking 2013
Beslishulp beroerte thuis
Wat houdt deelname verder nog in ?
11 Algemene Ledenvergadering 5 april 2012 Jaarplan 2013 Commissie PAS Professional Auditors at Small Audit Shops 25 december 2012.
Voorstelling van de resultaten van de Consultatie Thema: Toegankelijkheid.
Beleidsinformatie Jeugd
Project bij Inotive Solutions BV
Transitie-experiment
GEÏNTEGREERDE EERSTELIJNS ZORG ZORG OP MAAT GEÏNTEGREERDE EERSTELIJNS ZORG Wat blijft hetzelfde en wat verandert er?
Faculteit Economie en Management. FEM Smart Business Center Van lerende organisaties naar lerende combinaties April 2015.
‘Ieders mond gezond’ ‘Een begeleid preventief en curatief mondzorgtraject voor hoog-risico groepen’ Stuurgroep mondzorg: Maatschappelijke Tandheelkunde.
DE FIET SO METER DODE HOEK IN ZICHT! VME CONGRES 2016.
Zelfmanagement Longpunt
Draaiboek Screening Valpreventie Multidisciplinaire screeningsmethode voor case-finding van valgevaarlijke ouderen door eerstelijns zorgverleners.
Derek de Beurs, MSc. PhD VU Amsterdam Suïcide team Professor dr. A.J.F.M. Kerkhof Professor dr. Jos de Keijser Dr. M. de Groot Economie team Dr Judith.
INTERACTUMDAG Plaats en inzet van StudieWijzer als begeleidingsinstrument bij de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de aanstaande leraar 8.
Managen analyseren 6 adviseren creëren organiseren begeleiden In kaart brengen Organisaties communicatieve r maken Iets doen ontstaan Mensen.
PROJECT ZOET ZWANGER ALGEMEEN. 2 PROJECT ZOET ZWANGER Wat? Initiatief van de Diabetes Liga, gesteund door de Vlaamse Overheid, gestart in Reeds.
Abrona eigen wijz(e) workshop Cliëntenraadpleging Abrona/Vilans.
Netwerkcongres VGV De puzzel compleet maken Tosca Hummeling, projectleider GGD Nederland.
Implementatie VGV binnen gemeente Den Haag Erica Vlagsma Jeannette Jansen.
Duurzaam HRM methodologische uitgangspunten 8 mei 2014 Dr. Leni Beukema.
De jeugd heeft de toekomst Uitwerking proces door; Esther Radia Mieke Ruben Rene.
Taal- en rekenbeleid in de regio Mariëlle Verhoef (projectleider taal en rekenen) Herman Krikhaar (coördinator Profijt)
Rookvrij Opgroeien Rookvrije Ouders door Telefonische coaching Dr. Marloes Kleinjan (Programmahoofd Epidemiologie; projectleider) Dr. Roy Otten (Senior.
VSV MCH-Bronovo Even voorstellen Evelien Kabel – Savenije (coordinator) Ilse van Weerdt (secretariele ondersteuning)
Rookvrij Opgroeien Rookvrije Ouders Rookvrije ouders door effectieve stoppen met roken ondersteuning Tessa Scheffers-van Schayck, MSc (Trimbos-instituut)
Rookvrije ouders door effectieve stoppen met roken ondersteuning
Rookvrije ouders door effectieve stoppen-met-roken ondersteuning
Kansen voor nu en in de toekomst Den Bosch, 17 maart 2016
Heeft uw kind (vermoedelijk) ADHD?
Rookvrije ouders door effectieve stoppen-met-roken ondersteuning
Quickscan Implementatie Zorgstandaard Integrale Geboortezorg
Nij Smellinghe ziekenhuis
VSV HMC Activiteitenplan
Implementatieplan integrale geboortezorgstandaard
SamenOud Herontwerp van het zorgaanbod: naar vraaggerichte, samenhangende, proactieve en preventieve zorg en begeleiding voor ouderen (75+) Coen Ronde Leergemeenschap.
Workshop Meten van kwaliteit
Arbeidsre-integratie van werknemers met burn-out: ontwikkeling van een zorgpad Dr. Lotje Lambreghts Dr. Sofie Vandenbroeck Prof. Dr. Lode.
GCMN geboortezorg consortium Midden Nederland 19 Januari 2018
Cliëntenparticipatie
Effectiviteit van een dieetbehandeling
19 september 2018 NCJ Werkconferentie
Rookvrije Ouders door telefonische coaching Dr
Vast dossierhoudende praktijk
Centrale intakebespreking Werkgroep Basiszorg zwangere
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Welkom bij DAIly NURSE.
Disclosure belangen NHG spreker
Onderwijsmaterialen module: “Ontwerp je eigen eHealthapp.”
MyHeart Counts Dr. Tobias Bonten Huisarts-epidemioloog Assistant Professor Public Health & Eerstelijns Geneeskunde LUMC geen (potentiële) belangenverstrengeling.
Welkom! WELKOM! HR-Netwerkdag Omgevingswet
Instrument om teamwerking tegen het licht te houden
Kantelen in Rotterdam Experimenteerzone 5 VWO Kunstaanbod
NDC Goirle wandelt!.
Titel project die kort aangeeft waar het om gaat
Transcript van de presentatie:

Preconceptiezorgproject Projectteam dr. Henk van Stel dr. Marjolein Poels Prof. dr. Arie Franx APROPOS-II

APROPOS-II Dit project betreft een implementatiestudie APROPOS-II bouwt voor op de pilotstudie uitgevoerd in Zeist tussen 2013 en 2016. In Zeist hebben we een preconceptiezorgstrategie ontwikkeld. In APROPOS-II wordt de strategie breed in de GCMN regio geïmplementeerd.

DOELSTELLING Implementeren van een preconceptiezorg verbetertraject in VSV’s in de regio van het GCM met als doel om: het bereik van preconceptiezorg te verbeteren. de preconceptionele/prenatale leefstijl van aanstaande ouders te verbeteren. de samenwerking onder (eerstelijns) zorgverleners op het gebied van preconceptiezorg te verbeteren.

COMMUNITY TOOLBOX Promotiecampagne met posters en flyers Informatieve website met een portal voor zorgverleners en een portal voor aanstaande ouders Implementatie van instrument Zwangerwijzer en de PIL Individuele kinderwensconsulten voor aanstaande ouders (gratis) Voorlichtingssessies op community niveau (tupperware parties) Nascholingsbijeenkomst en workshop voor lokale zorgverleners (brede groep disciplines) Gezamenlijk ontwerp en implementatie van een PCZ zorgpad door zorgverleners Gespecialiseerde training voor aangewezen zorgverleners voor het geven van kinderwensconsulten Implementatie van een routekaart voor huisartspraktijken, CJG, kraamzorg en diverse andere eerstelijns zorgverleners Informatie toolkit voor apotheken

Hoe ziet deelname eruit? Ieder deelnemend VSV krijgt de verbeteraanpak als interventie De interventie wordt op maat gesneden: Naar de behoeftes van het VSV (peiling onder aanstaande ouders en zorgverleners) Bestaande uit een combinatie van onderdelen uit de community toolbox. De implementatie van de interventie wordt begeleid door het APROPOS-II projectteam.

Wat houdt deelname concreet in? WAT WORDT VAN HET VSV VERWACHT? Wat houdt deelname concreet in? In ieder VSV wordt een kleine projectgroep ingesteld met ca. 3 bijeenkomsten per jaar. Informed consent en vragenlijstuitnodiging afgeven aan zwangere vrouwen tijdens eerste controle. (De vragenlijst wordt online afgenomen door projectteam) Verstrekken gegevens uit medisch dossier van deelnemende vrouwen over zwangerschapscomplicaties en uitkomsten (na informed consent).

VOORDEEL VAN DEELNAME Voordeel van deelname Door deelname aan de studie: krijgt preconceptiezorg in het VSV een boost wordt preconceptiezorg structureel ingebed in de bestaande zorgpraktijk en samenwerkingsverbanden. draagt het VSV bij aan gezondere leefstijl zowel in de preconceptionele als prenatale fase.

Waar zijn we naar op zoek? WAT HEBBEN WIJ NODIG? Waar zijn we naar op zoek? Een aantal VSV’s met interesse die we (onder voorbehoud) kunnen opnemen in de subsidieaanvraag Een professional uit de kraamzorg die in de projectgroep wilt plaatsnemen. Een huisarts die in de projectgroep wilt plaatsnemen.

Waar zijn we naar op zoek? VRAGEN? Waar zijn we naar op zoek? dr. Henk van Stel 088-7559378 H.vanStel@umcutrecht.nl dr. Marjolein Poels 06-15164482 m.poels@umcutrecht.nl