Welkom “Samen leren doen, wat ertoe doet!”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom in groep 8.
Advertisements

Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
Gabriëlschool Hoofdlocatie/Het Kristal
Leerlingenzorg De Telgenkamp
De Proostdijschool School vol talenten Prachtig om er kind te zijn, Prachtig om er te werken.
Informatie avond Groep 4\5
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
Handelingsgericht werken als schakel naar passend onderwijs
Welkom in groep Het laatste jaar van de basisschool!!!!!!
Studie2daagse directies Unicoz 15 en 16 november 2012 Communicatie, ouderbetrokkenheid, educatief partnerschap een ideale combinatie voor.
Welkom !!! Bs Meuleveld SBO Peelhorst
Informatieavond 7 september 2011
Informatieavond 30 augustus De visie Op De Gabrie Mehenschool geloven we in het talent van ieder kind. Pedagogisch We zien de groep als het sociale.
Informatieavond 30 augustus De visie Op De Gabrie Mehenschool geloven we in het talent van ieder kind. Pedagogisch We zien de groep als het sociale.
Leerlingenzorg op basisschool Los Hoes
Meer maatwerk door vernieuw(end) teamwerk ‘t Heibosch
Visie: rapport en portfolio
Passend onderwijs ook op de Christoffelschool! Wat is er gerealiseerd in ? Invoering van de nieuwe schrijfmethode “Schrift” Invoering nieuwe.
Een kijkje in de keuken…..
OUDERAVOND 16 september uur Van harte welkom Wie zijn er allemaal (extra) actief op school: uur ouderraad uur medezeggenschapsraad.
Onderwerpen van deze avond
OUDERINFORMATIEAVOND
Zorgstructuur op basisschool Pius X
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Informatieavond groep
Regels kun je omzeilen, principes niet.
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Basisschool Op De Horst
Ouder-informatieavond Schooljaar
Welkom!. De start in groep 8… ‘De Venstervisie’ In onze visie komen de volgende vijf kernwaarden naar voren: zelfstandigheid, vertrouwen, ontwikkeling,
Welkom in groep 6D.
IKC Klarendal.
Welkom op de informatieavond U hoort zo ons schoollied: Ik ben Gods kind (CD op tafel). Parkeren in buurt van school alleen in de parkeervakken.
ExpressieExpressie Introductie Toermalijn ontwikkeling Ouderbetrokkenheid 1.
Mei 2013 Welkom 19.15u: Inloop met koffie/thee 19.30u: Opening en presentatie 19.45u: Vragenronde 20.00u: Presentatie clusters 21.00u: Tips en tops 21.15u:
6 februari 2012 WELKOM!. Augustinusschool  Christelijke basisschool op reformatorische grondslag ◦ Opvoeding en onderwijs naar Gods Woord:  Gebed en.
Kinderopvang en kleuterschool voor alle kinderen Investeren in de ontwikkeling van jonge kinderen uit kwetsbare gezinnen in Stad Gent.
Ouder info avond 25 juni 2013 Het Avontuur Sterk in Eigentijds Onderwijs.
Schoolplan Een verdere uitwerking van onze visie op toekomstig leren.
FOTO Siersteenlaan FOTO Maresiusstraat Siersteenlaan Maresiusstraat EZ Groningen 9746 BJ Groningen tel: tel:
Ouderavond Mandegoud Maandag 11 maart. Doel van de avond Ouders informeren over oordeel Inspectie van het Onderwijs Ouders informeren over Plan van Aanpak.
WELKOM Tweede jaars OGP6 Onderzoek Bijeenkomst
Handelingsgericht werken OGP Bk03 Hans van Doremalen Marion Steegh.
De zorg op onze school Presentatie over de zorg met als uitgangspunt de 1-zorgroute. Petra Vinkestijn IB-er Burg. Westerbeek van Eertenschool Varik.
Informatieavond groep Maandag/dinsdag: Saskia van der Hoeven, Woensdag t/m vrijdag: Kyra Pronk Even voorstellen.
Welkom in groep 5MR Informatieavond 12 september 2016.
 Jezelf zijn en elkaar respecteren in een veilige omgeving.  Zelf verantwoordelijkheid leren dragen en nemen.  Tegemoet komen aan verschillen.  Gebruik.
GROEP 7. Deze informatie kunt u nog eens nalezen op onze website! GROEP 7.
Deze informatie kunt u nog eens nalezen op onze website!
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
Wat gaan we doen? 20.00u: Inloop 20.10u: Opening 20.15u: Start presentatie 21.00u: In groepjes uit elkaar 21.30u: Terugkoppeling 21.40u: Afsluiting 22.00u:
Van groep 8 naar klas 1 Maaike Swets rector Het Nieuwe Eemland
GEEN METHODE MAAR HET ONTWIKKELEN VAN EIGEN AANPAK.
Nederlandse Dalton Vereniging Strategisch Fundament
Hoe koppel je preventie voor kinderen aan een aanpak voor ouders?
Ouderbijeenkomst 20 juni 2017
Informatieavond groep 7-8
Avila College meer dan onderwijs school voor mavo en onderbouw havo
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
Informatie- en bedankavond De Schare juni 2018
het katholiek basisonderwijs
Introductie Toermalijn ontwikkeling Ouderbetrokkenheid
Havo op de Passie Sneak Peek 21 november 2018
Vmbo GT op de Passie Sneak Peek 21 november 2018
groep 4 …………………….…….…….…….…….…….……...
SNEAK PEEK Workshop: Algemene informatie over de Passie
Presentatie Inspectie - Bezoek
The Future Teacher 3.0.
Welkom bij de informatieavond van groep 8
Transcript van de presentatie:

Welkom “Samen leren doen, wat ertoe doet!” “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

DE REGENBOOG “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde” één school twee locaties drie gebouwen “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

DE BASIS “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde” VERBINDING Levend geloven Gelovend leven “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde” “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

DE BASIS Gereformeerde Basisschool Bijbelgetrouw onderwijs Toelatingsbeleid personeel en ouders Jaarthema en vieringen Project Kerk-School-Gezin Gebedsgroep ouders voor school Bijbelvertellingen (Levend water) Zingen, gebed en kringgesprekken Verweven in alle lessen VERBINDING Levend geloven Gelovend leven “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

ONZE MISSIE Waarom zijn wij hier? Christelijk onderwijs van goede kwaliteit; Streven naar optimale resultaten; Eigentijds en uitdagend onderwijs; Pedagogisch veilig leerklimaat. Leerlingen van De Regenboog: Leren God kennen en weten wat het betekent om een kind van Hem te zijn; Leren leren; Tonen eigenaarschap; Kunnen zelfstandig werken; Reflecteren op het eigen handelen; Zijn betrokken op elkaar, hebben oog voor de ander en de wereld om hen heen. “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

ONZE VISIE Wat willen wij samen creëren? Wij zijn uniek en geliefd door God; Wij geloven dat God een persoonlijke relatie wil aangaan met ons; God heeft ons als mensen aan elkaar gegeven; Wij zijn verantwoordelijk voor elkaar en voor de wereld om ons heen; Een school is een plek waar je samen met anderen mag ontdekken wie je bent en wat je kunt; Je doet veel kennis op én leert vaardigheden om je plek als burger in Gods Koninkrijk in te nemen; Wij zijn fakkeldragers van de liefde van God. “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

ONZE STRATEGIE Hoe gaan we dat doen? Ons onderwijsaanbod is uitdagend en modern: ons onderwijs stimuleert kritisch en creatief denken, media-wijsheid, eigenaarschap, probleemoplossend vermogen en samenwerken; Een positieve benadering: als betrokken onderwijsprofessionals werken we vanuit een liefdevolle en kindgerichte aanpak; Wij geven het goede voorbeeld: wij zijn de spiegels van Gods licht; Wij leggen de lat hoog: in alles wat wij doen, zijn wij gericht op de ontwikkeling van onze leerlingen. “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

Kwaliteit van ontwikkeling, ontwikkeling van kwaliteiten ONZE SCHOOL IN CIJFERS 15 verschillende kerken 41 professionals en vrijwilligers 210 gezinnen 370 kinderen 1 team 2 locaties 3 gebouwen 4 groepen op het Zuiderkruis 11 groepen op het Reinaartpad EIGENAARSCHAP Kwaliteit van ontwikkeling, ontwikkeling van kwaliteiten 15 scholen voor Gereformeerd onderwijs 2 scholen voor Evangelisch onderwijs 1 school voor speciaal (geref.) onderwijs “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

samen verantwoordelijk FOCUSTHEMA’S Pedagogisch klimaat (incl. Identiteit) Levend Water (dagopening) Kanjertraining (sociaal- emotionele vorming) Wonderlijk Gemaakt (seksuele voorlichting) Kindgesprekken Burgerschap Kindgericht én resultaatgericht Leiden en begeleiden SYSTEEM Goed geregeld, compact beschreven, samen verantwoordelijk “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

FOCUSTHEMA’S Onderwijsontwikkeling & kwaliteit Focus op taal (begrijpend lezen, spelling, schrijven) en rekenen Uitdiepen van de gebruikte methodes Wereldverkenning (topondernemers) Talentontwikkeling (kunst, cultuur, muziek, beeldende vorming) Bestaande hoogwaardige zorgstructuur waarborgen Doorgaande leerlijnen Visie op ICT Update van hardware (chromebooks, digiborden) Innovatieve software (adaptief) Meer digitaal toetsen Leerkracht ICT-wijs Een keuze voor het Leven! “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

FOCUSTHEMA’S Professionele cultuur Opbrengst Gericht Werken (OGW) Collegiale consultaties Horizontale verantwoording Gesprekkencyclus Kennis en vaardigheden vergroten door experts Stimuleren verbetercultuur Experimenteren en onderzoeken Samenwerking (o.a. CorDeo Onderwijspunt, De Eem) Een keuze voor het Leven! “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

FOCUSTHEMA’S Ondernemerschap Huis op orde Beste school voor de wijk Duurzame school Optimalisering communicatie (apps en social media) Samenwerking partners (De Parel, Koalah) Educatief partnerschap Van TSO naar 5-gelijke dagenrooster Bedrijfsleven en sponsoring AANDACHT Gericht begeleiden van het leren leren “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

Met plezier naar school Activiteiten: Pretdag Excursies Kerstontbijt Vrijdag Voor de Vakantiedag Koningsfeest Sinterklaasfeest Atletiekdag Kamp en musical voor groep 8 Klassenfeest EIGENHEID Persoonlijke groei, groeien als persoon “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

Met plezier naar school Aantrekkelijk onderwijs: TopOndernemers Ateliers (koken, handvaardigheid, schilderen, enz.) Engels Verkeer Nieuwsbegrip 3D-printer Robots (Dash & Dot) Gedifferiënteerd onderwijs (niveaus) Computer is middel, geen doel Verdiepingsgroepen vanaf groep 2 SAMENHANG Samen verschillend, doen wat werkt “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

ONTWIKKELING ZICHTBAAR Waarnemen en begrijpen Leerlingvolgsysteem (Parnassys) Toetsen voor de basisvaardigheden (Cito) Observatiesysteem > KIJK Groepsbesprekingen Stimulerende/belemmerende factoren Onderwijsbehoeften Plannen en uitvoeren Drie planperiodes Groepsplan en hulpplannen Halfjaarlijks rapport AANDACHT Gericht begeleiden van het leren leren “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

samen verantwoordelijk EXTERNE PARTNERS Samenwerking CorDeo Onderwijspunt (leerkrachtcoaching, leerlingenzorg) GGD-verpleegkundige Schoolarts MRT (Motorische Remedial Teaching) SWV De Eem (Passend Onderwijs) Koalah (BSO) Schoolmaatschappelijk werk SBO De Werf EBS De Parel Christelijke Hogeschool Ede (opzetten PLG’s) Christelijke Hogeschool Viaa Zwolle (opzetten PLG’s) SYSTEEM Goed geregeld, compact beschreven, samen verantwoordelijk “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

samen op het kind gericht OUDERBETROKKENHEID School-/identiteitscommissie Sollicitatiegesprekken Medezeggenschapsraad (MR) Oudergeleding (3 ouders) Personeelsgeleding (3 leerkrachten) Gebedsgroep ouders Klankbordgroepen Oudercommunicatie ICT e.a. CorDeo Scholengroep PARTNERSCHAP Betrokken ouders, samen op het kind gericht “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

samen op het kind gericht MEER INFO Persoonlijk Altijd welkom voor een gesprek 9 maart Open dag Amersfoortse basisscholen 15 maart contactmoment oriënterende ouders Online gbsderegenboog.nl scholenopdekaart.nl cordeoscholen.nl deregenboog@cordeoscholen.nl PARTNERSCHAP Betrokken ouders, samen op het kind gericht “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”

VOL PASSIE, MOREEL BESEF DE POT MET GOUD TEAM VAN LEERKRACHTEN VOL PASSIE, MOREEL BESEF EN VAKMANSCHAP! “Leren én leven in het Licht van Gods Liefde”