IBS de verpakking Week 1 | Les 1..

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichting over overgewicht voor leerlingen van het VJM College
Advertisements

Gezonde voeding.
Voeding en hardlopen Gemaakt door Marjet Tamse en Janou Lemmerling
Voeding en vertering 6A.
Alles over voeding Thema: Op een gezond gewicht blijven Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum.
Hardlopen en voeding Every morning in Africa, a gazelle wakes up. It knows it must run faster than the fastest lion or it will be killed. Every morning.
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Hoofdstuk 4 Voeding.
Thema 2: Voeding en Vertering
De PABO student, die de juiste voeding kent!
Hardlopen en voeding Every morning in Africa, a gazelle wakes up. It knows it must run faster than the fastest lion or it will be killed. Every morning.
Visie & Strategie.
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Scroll naar beneden voor de vragen en antwoorden
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Introductie sportvoeding
 Wie is Amber Alberda?  Hashimoto  Haar oude levensstijl  Nieuwe ervaringen  Je bent je eigen bouwpakket  Food IQ.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
Voedingswaardeninformatie-systeem
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Basis en paraveterinair
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
IBS III Voedingspatroon Energiebalans
Voeding Paard.
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Basis en paraveterinair
Voedingscentrum IBS III
H3. Sportvoeding voor betere prestaties
1.3 voedingsstoffensamenstelling en vergelijken
1.3 voedingsstoffensamenstelling en vergelijken
Les 8: reken met procenten in dagelijkse situaties
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
IBS de verpakking Week 1 | Les 2..
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Voeding Paard.
Welvaartziekten Obesitas
Welvaartziekten Ondergewicht
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Alles over voeding Thema: Op een gezond gewicht blijven Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum.
Voel je wel in je vel !.
Voeding Kenmerken van voeding.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Voeding en vertering.
Title of your presentation
Vertering en opname van voedingsstoffen in het bloed
Eetmeter Eetgedrag. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Hoofdstuk 2 – les 2 Warmte en temperatuur.
Wat staat er op een etiket?
Staat dit in de Schijf?. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Thema 2 Voeding en vertering
Maak een Powerpoint of Reader van een Product
Stofwisselingsziekte…
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

IBS de verpakking Week 1 | Les 1.

Planning Introductie, Uitleg van de IBS en planning. Artikelen en klassengesprek. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en energiebalans. Recept opdracht.

Wat staat er voor de aankomende 5 weken op de planning? Week 1. ADH, Verpakkingen & Etiketten introductie. Week 2. Les over energiebalans, BMI, KCAL. Week 3. Keurmerken.  Week 4. Regelgeving, (vormen, kleuren en afbeeldingen).   Week 5. Herhaling en verdieping leerstof etiketten, volgens de pagina’s van het boek. Overige weken worden nog verder ingevuld.

Artikelen https://eenvandaag.avrotros.nl/item/geen-vrolijke-figuren-op-verpakking- ongezond-voedsel/ https://www.wur.nl/nl/artikel/Hot-topic-4-Het-toepassen-van-de-juiste-verpakking- verlengt-de-houdbaarheid-van-verse-producten.htm https://www.fit.nl/voeding/voedingstips/health-claims-supermarkt Klassengesprek.

ADH Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De Gezondheidsraad geeft per voedingsstof aanbevelingen voor de hoeveelheid die gezonde mensen dagelijks nodig hebben.   De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is een maat om aan te geven hoeveel van een voedingsstof gezonde mensen dagelijks nodig hebben. Deze voedingsnormen worden vastgesteld door de Gezondheidsraad voor bijna alle vitamines en mineralen.    Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Wat is het nut van ADH? Hoe vind je de aanbevelen dagelijkse hoeveelheid? Wat is jouw ADH? Wat gaat er veranderen als je een doelgroep veranderd?

ENERGIE-balans Eten en drinken geeft je lichaam energie, bijvoorbeeld om je warm te houden, om eten te verteren en om te bewegen. Vergelijk je lichaam maar met een oplaadbare batterij. De batterij laadt op door voeding. Hij loopt weer leeg door de energie uit je eten te gebruiken.  Er gaat dus energie je lichaam in, en er gaat energie uit. Als je over langere tijd net zoveel energie binnenkrijgt als je verbruikt, dan kom je niet aan. Dat noem je de energiebalans. https://www.youtube.com/watch?v=GTe0C95ElbY&feature=youtu.be Energie uit balans Als je meer energie binnenkrijgt dan je lichaam verbruikt, dan blijft er energie ‘over’. Dit teveel aan energie slaat je lichaam op als vet. Als je lange tijd achter elkaar meer energie binnenkrijgt dan je verbruikt, dan neemt je gewicht toe. Krijg je juist minder energie binnen dan je verbruikt, dan val je af. 

Recept opdracht Hoeveel kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten zitten er in jouw recept? Via de eetmeter van voedingscentrum. Wat zijn jouw aanbevolen dagelijkse hoeveelheden in kcal, koolhydraten, vetten en eiwitten? Ga uit van 50% KH, 30% Eiwit, 20% vet. Hoeveel procent van jouw ADH, heb jij binnengekregen door dit recept? Hoeveel mag jij dus nog binnenkrijgen? Op welke wijze kan jij ervoor zorgen/ Wat moet je nog eten om aan jouw ADH te komen op deze dag?

Tot Morgen!