Inloopcentrum Inn De Drie Tulpen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Nederland participatieland?
Advertisements

Nederland participatieland?
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
waar mensen waardig mens mogen zijn
Voor u Door u. Programma • Inleiding • Terugkijken naar 3 december: de aanleiding • Stand van zaken • De resultaten van de enquête • Discussie.
Inloopcentrum Viore: Voor mensen die leven met kanker in de Gooi en Vechtstreek Laagdrempelig aanbod voor begeleiding bij alle stadia van de ziekte en.
Dorpshuus Heino MFA Heino
De WMO, en maatschappelijke dienstverlening Naar een integrale aanpak.
PROJECT: DORPSRESTAURANT AVELGEM Voorstelling Ontmoetingsdagen Ongelijk Gezond – juni 2010.
Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen, een vereniging waar armen het woord nemen.
Praktijkwerkplaats Poort Verbinding vrijwilliger en professional / Samenwerking formele en informele zorg Henriëtte Nauta (VMCA) en Marjan van Doorn.
Een project van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vzw i.s.m. de lokale besturen.
Bedrijfsbezoek ‘Active Ageing’
PARTNERS IN MOLENBEEK (PIM) Studiedag Brede School in Vlaanderen & Brussel 11 december 2006.
Wie geef jij een glimlach?
Een ontmoetingsplek voor mensen met kanker of een andere levensbedreigende ziekte, hun naasten en mantelzorgers.
Optimale Parkinsonzorg
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
Samen verder!.
Ontwikkelingen Wmo/AWBZ
Zorgdragen voor anderen: wat komt er in de praktijk van terecht? Femmianne Bredewold 3 oktober 2014.
Zorgzame Kerk Kerk zijn in een participatiesamenleving.

“de cirkel doorbreken”
Het Buurthuis Almere-Haven
De VOA en schuldhulpverlening
Ondersteuning vanuit integrale Arrangementen
Als zelfstandig wonen niet meer kan
Platform Informele Zorg Bladel Cliëntondersteuning Woensdag 29 april 19:30 – 21:30 uur.
Administrateur-generaal
Ambtsgroep Vieringen Werkplan Ambtsgroep Vieringen Beide voorgangers. Evenredige afvaardigingen vanuit de Kerkboerderij en Vredehorst. Taken:
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
Samenwerken met Sociale wijkteams Pieternel Ermen projectmedewerker binnenlands diaconaat i.s.m. Margreet Keesman, Jan de Boer en Theo Visser Diaconie.
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
Koffieochtenden met professional. Betekenis * Ouders hebben soms te weinig zelfvertrouwen. * Ouders kunnen veel steun hebben aan elkaar; deze mogelijkheid.
De Amsterdamse vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep.
Oecumenisch Citypastoraat en HUISKAMER van de buurt.
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Opnieuw licht op de zaak CVA Nazorgdagen. Waarom? Opnieuw licht op de zaak! Informatie is weggezakt Nieuwe vragen zijn ontstaan Lotgenotencontact (ook.
Evangelisch Begeleidingscentrum. …dat doen we bij EBC Zorg Professioneel Gedreven Vanuit Gods opdracht en liefde Mensen helpen.
GGZ RIBW. GGZ Psy-Portaal Psy-Portaal is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor cliënten vanaf.
Een heldere visie op samenwerking!. Het Klokhuis Bibliotheek Bs Sint Antonius Bs de Lingelaar.
Onderzoek naar hulpverlening door diaconieën, parochiële caritasinstellingen en andere kerkelijke organisaties in Nederland Armoede in Nederland 2016.
Netwerkondersteuning in buurt en wijk
Adviesraad Sociaal Domein
Vandaag Aanwezigheid Presentaties psychiatrie en verslavingszorg Theorie les Begeleidingsmethoden in de ouderenzorg Afsluiting.
Armoede in Nederland Kerklijke Noodfondsen
Onderzoek naar hulpverlening door diaconieën, parochiële
ViaVia Info-presentatie
Het buurthuis als ontmoetingsplek
Dat gaat naar het meanderplein toe!
BRENG KLEUR IN DE GRIJZE GEBIEDEN VAN ONZE SAMENLEVING
P I T S T O P Tijdelijke woonvoorziening voor mensen die vastlopen
Doelen behalen met activiteiten
RIBW GO verandert. Op weg naar 2015 en verder
Lokaal loket kinderopvang
Veteranen Ontmoetings Centrum Zeeland Sterk door samenwerking
Opnieuw licht op de zaak
EFMB April 2018 Hoe Europa bijdraagt aan de sociale inclusie van ouderen in Nederland.
Presentatie deelgebied 4
Wmo beleid in de Drechtsteden
Informatie Inkoop Langdurige Zorg Volwassenen in Rotterdam
Lof der Oppervlakkigheid
Zorgzame Kerk.
Lokaal loket kinderopvang
Nieuw kader inschrijvingsrecht
Rein Aantjes strategisch adviseur wonen en sociaal domein
Vier het Leven 2019.
Transcript van de presentatie:

Inloopcentrum Inn De Drie Tulpen

Invulling van de bijeenkomst: Informatiebijeenkomst voor de omwonenden van Inloopcentrum Inn De Drie Tulpen op 12 december 2017. Invulling van de bijeenkomst: Wie zijn wij, wat willen wij/wat niet en waarom Korte geschiedenis van het gebouw De Drie Tulpen Voor wie en aanbod van de Stichting Inloophuis De Koepel Wie gaan dat doen? Stand van zaken Samenvatting voor de buurt Gelegenheid om vragen te stellen

Inloopcentrum “Inn de Drie Tulpen” Wie zijn wij? De stichting Inloophuis De Koepel is een onafhankelijke stichting, opgericht op initiatief van de plaatselijke kerken Wat willen we? realisatie van een laagdrempelige ontmoetingsplek en inloopactiviteit in inloopcentrum “Inn De Drie Tulpen Wat willen we beslist niet? Opvang dan wel huisvesting van probleemgroepen – wel doorverwijzing naar betreffende hulporganisatie(s)

Aanleiding: Inloopcentrum “Inn de Drie Tulpen” Diverse onderzoeken laten zien dat ook in centrum Hoorn: armoede en mensen met een laag inkomen < € 1000/maand, schuldenproblematiek Armoede stress, gezondheidsproblemen, beperkte mobiliteit eenzaamheid,sociale uitsluiting, met de “ziel onder de arm” lopen, behoefte aan een luisterend oor streven overheid naar een participatiemaatschappij Maar ook: Hoorn centrum heeft geen buurthuis. Bevordering buurtcontacten

Geschiedenis De Drie Tulpen was vroeger schuilkerk wil weer een “schuilplaats” zijn voor mensen die in welke vorm dan ook aandacht nodig hebben en nergens anders terecht kunnen.

I N N . gastvrij . laagdrempelig . ontmoeting . activiteiten . buurtcontacten in binnenstad klein beginnen, maar op termijn 6 dagen per week I N N Het inloopcentrum wil voorbijgangers en vaste bezoekers, op een gastvrije en laagdrempelige manier ontmoeting, ontspanning en (ontwikkelingsgerichte) activiteiten aanbieden. We streven er naar op termijn zes dagen per week op vaste tijden geopend te zijn. We willen onze dienstverlening bestendigen en de herkenbare positie van het inloopcentrum in de binnenstad Hoorn verstevigen, voor zowel gasten als partners. We willen hiermee ook de sociale cohesie in de stad versterken. Binnenstadsbewoners missen al te lang een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten. 6

maar we verwijzen mensen wel door naar andere instanties We zijn niet en doen dus niet…. Bij ons gaat het om: Hulpverleningsinstantie Diaconale presentie   Interventies Vooral ‘nabij zijn’ Resultaat georiënteerd De ontmoeting centraal Cliënten Gasten Output Wederzijds respect Individuen Gemeenschap Oplossen Uithouden Afhankelijk van overheidssubsidies Niet afhankelijk van overheidssubsidies Vooral professionals Vooral vrijwilligers Derden bepalen de doelen, nl de politiek Spiritueel gedreven Hoofd Hart maar we verwijzen mensen wel door naar andere instanties

Voor wie zijn we er? . Voor mensen uit de buurt . Voor mensen met een klein of geen sociaal netwerk . Mensen zonder betaald werk . Alleenstaande ouders met kinderen . Mensen met psycho-socale/psychische problemen . Asielzoekers en vluchtelingen . Ouderen (65-plussers, alleen of beperkt AOW) . Mensen met een chronische ziekte of beperkingen . Mensen met problematische schulden . Gezinnen waarin slechts één persoon betaald werk heeft . Zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers) / kleine ondernemers / faillissementen . Dak- en thuislozen . Mensen met een parttime baan Kortom: we zijn er voor IEDEREEN !!

N I Iedereen is welkom….. . voor een kopje koffie . voor een praatje . voor ontmoeting . voor ontspanning . voor activiteiten . enz. MAAR ER ZIJN HUIS- REGELS I N

Naast algemene inloop….. ook mogelijkheid voor op bijzondere groepen gerichte activiteiten, zoals . activiteiten speciaal voor buurtbewoners: bijeenkomsten, buurtavonden, samen eten (zoals “Glauwe bai de buren”), enz.; . ontmoetingsplaats voor vrijwilligers Koepelkerk; . lunch voor dak- en thuislozen georganiseerd door de straatpastor; . taallessen voor vluchtelingen/asielzoekers; . inloopspreekuur wijkteam 1.Hoorn; . repetiteruimte koren Koepelkerk; . repaircafé . activiteiten gericht op ouderen; . hulp bij invullen formulieren afhankelijk van wat de mensen zelf willen

I N

Wie gaan dat doen? . een professionele coördinator . getrainde vrijwilligers die: - zorgen voor een gastvrije ontvangst van de bezoekers; - zorgen voor koffie en thee; - een luisterend oor bieden; - meewerken aan activiteiten die georganiseerd ( gaan) worden, bv. een maaltijdvoorziening; - zo nodig bezoekers doorverwijzen naar andere instanties; - zorgen dat de accommodatie op orde is. Iets voor u? meld u aan……

Wat zien wij als buurtvoordeel: elkaar informeel ontmoeten bij een kopje koffie activiteiten voor en door de buurtbewoners bijv. buurtbijeenkomsten; verjaardagen samen (warm) eten vrijwilligersactiviteiten activiteiten i.s.m. Westerhaven

Stand van zaken . Bouwvergunning aangevraagd . Fondsenwerving in volle gang . Werven coördinator en vrijwilligers: vanaf nu en onder voorbehoud: . Start verbouwing februari 2018 . Feestelijke opening medio april 2018

I N N Vragen? kerngegevens: Stichting Inloophuis De Koepel Inloopcentrum Inn De Drie Tulpen, Geldersesteeg, Hoorn. secretaris@inndedrietulpen.nl www.dekoepelhoorn.nl I N N