Wat eet je wel, Wat eet je niet?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

Gezonde en ongezonde voeding
Jongeren blijken vaak wel te weten wat gezond is, maar het ook uitvoeren is een volgende stap. We maken namelijk de hele dag door keuzes en worden continue.
The 6th sense.
Vraag het maar als je jarig bent
Product Verkenning. opdracht Neem product naar keuze Vertel – Waar kan je dat kopen (welk soort winkel) – Wat kost dat ongeveer? – Wie gaat dit product.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant. Nu horen we de regels van de mannelijke kant. En alles is regel nummer 1.
Voedsel & Voedselproductie - Min. 7°C Max.11°C - Redelijk bewolkt - Noorderwind Bft - Geen neerslag.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Ons idee Holtkampschool Goes.
School:Cbs het Kompas Groep:7-8 Project:Weidevogels
Kippenvlees Gemaakt door Julie, Jolien, Evi, Jeroen.
Plantenveredeling: wat is dat?
Rekenen groep 4.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Hoe krijg ik ze mee Leerlingen, ouders, team Programma Michel Boer Muiswerk, waarom heb ik daar voor gekozen? Opdracht: kansen en bedreigingen Hoe heb.
Mm, lekker warm en veilig hang ik aan moeders takken. Het is hier zo fijn, zo gezellig. Mijn vrienden de dieren komen langs. Ze eten en rusten uit. Het.
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Bloem is een wit poeder dat we gebruiken om brood te bakken.
Mijn Restaurant Opdracht ICT.
Presentatie door: Ana,Simone,Lolita Voeding Dit is een voorbeeldje: Het is belangrijk om elke dag 2 stuks fruit en drie opscheplepels groenten te eten.
V r o l i j k K e r s t m i s Voor iedereen !.
PowerPointsite-bep Dit is een baby zoals iedereen ze zou willen hebben maar helaas zijn ze zo niet verkrijgbaar.
Powered by enquete toeristen heeg vrijdag 7 november 2014.
tegenwoordige tijd en verleden tijd
Tutti Frutti Europese schoolfruitactie Tutti Frutti – Fruit op school is een initiatief van: met steun van:
Voedsel geproduceerd met respect voor mens en milieu. Zonder gedoe. Iedereen wil lekker eten op z’n bord.
Les natuur en techniek, maandag en dinsdag groep 5 en 6
Werkgroep Communicatie/BioPassie Willemien van den Broek, WB.. Stylist Food Henk Gerben, consument Evelyn Muller, Estafette/Odin Daniëlle Schols, projectmanager.
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Wenboekje Speelzaal Muis. Als je bij ons komt spelen mag jij je jas en je tas ophangen aan de kapstok..
Mondverzorging door verpleegkundigen Casuïstiek Verwijzen en/of extra mondzorg?
Programma Wat gaan we vandaag doen? –Waarom verspillen we voedsel? –Waar komen onze ingrediënten vandaan? –Koken –Quiz! Wat gaan we vandaag doen? -Oneerlijke.
Wat weet jij over groente en fruit? Test jezelf!.
Er zijn 12 paarden. 4 paarden lopen buiten. De andere paarden zijn in het hok. Hoeveel paarden staan in het hok?
Geen afval, wél grondstof
Het fitte voorjaar Dit is jouw kans om gezellig en op een leuke manier Fit te worden/blijven! I.s.m. het management team organiseert het Feestcomité vele.
Loesmaye Ismay v.d Wiel. Kurtulus Kaplan. Merve Emik.
Groen op je bord.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Moleculen Mo eculen Les 5 Zoek het uit! deel 1.
Zorgvragers in de VVT.
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Algemene uitleg en opdracht 10
Maar als je wist wat ik denk zou je niet meer lachen
Waarom wordt er eten verspild?
Les 4 Wat kun je zelf doen? De koelkastles © Copyright by Instock.
Wat is voedselverspilling?
De impact van verspilling
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant
3L week 17: ‘Kopen … in alle maten en gewichten’ © JL
Smul gezond.
Mamma Beer speelt buiten met haar kleintjes
Voel je wel in je vel !.
Wat is voedselverspilling?
Je eigen omgeving in beeld
Prediking zondag 16 september 2018
Boodschappen doen.
Social media Wat deel je wel en niet?.
Plons!.
Eten is overal. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eten is overal ALS-DAN plan.
Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Herkomst van voeding Eigen verspillingsgedrag.
ALS-DAN-plan. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eten is overal ALS-DAN-plan.
Kritiek geven en krijgen
Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Herkomst van voeding Eigen verspillingsgedrag.
Jullie opdracht Bereid in groep een presentatie voor van 5 minuten rond de onderzoeksstrategie waarin je jou verdiepte Inhoud Wat houdt de strategie.
Gemaakt door: Teun van den berg
Transcript van de presentatie:

Wat eet je wel, Wat eet je niet? Introductie Wat eet je wel, Wat eet je niet? De Introductieles © Copyright by Instock

Opdracht: Maak groepjes en beantwoord de vragen op het werkblad. Wat is het? Hoe zou het smaken? Wat zou je ermee doen als het in je tas zat? Wat kan je doen om het toch te kunnen eten? Introductie Lespakket Voedselverspilling Beeld: Kromkommer

Ik zou dit nog lekker opeten! B. Ik zou dit niet meer eten. Weg ermee! Vraag: Wat zou jij doen met dit stuk groente of fruit? A. Ik zou dit nog lekker opeten! B. Ik zou dit niet meer eten. Weg ermee! C. Ik zou eerst proeven en dan beslissen. Introductie Lespakket Voedselverspilling

Vraag: Kijk naar de buitenbeentjes. Waarom hebben jullie dit nog nooit in je tas gehad? Introductie Lespakket Voedselverspilling Beeld: Kromkommer

Begrip: Buitenbeentjes Buitenbeentjes zijn groente en fruit die eigenlijk afgekeurd zijn, omdat ze niet voldoen aan de norm. Supermarkten willen het niet in hun winkel hebben omdat ze denken dat mensen het niet gaan kopen. Daarom gooien boeren het fruit en groente dat misvormd is bij de oogst al direct weg. Wij zien het daarom niet in de winkelschappen liggen en krijgen jullie het niet mee naar school. Introductie Lespakket Voedselverspilling Beeld: Kromkommer

Wat eet je wel, Wat eet je niet? Einde introductieles Wat eet je wel, Wat eet je niet? De Introductieles © Copyright by Instock