De Ronde tafel en de Beeldvormende Bespreking Wil Uitgeest

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
Advertisements

The big dipper.
Introductiebijeenkomst
Principe 3 Leren is een sociale bezigheid
Aanpassing Selectie beleid. Waarom aanpassingen in het huidige selectie beleid?
Pastoraal op school.
Tips om make a game te winnen
Onderzoek Vaardigheden 4V-ers ‘Mind the gap!’
Kleuren Kleuren.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Zondag 22 maart 2009 Vierde zondag van de 40 dagentijd
Vragen bij leven en dood: aandacht voor levensvragen in de palliatieve zorg Mw. M. Meevis, netwerkcoördinator Mw. J. Teeuwen, coördinator LPZ.
Module 7 – Hoofdstuk 3 Unified Modeling Language.
Transactionele analyse
Zintuigen en verstand Wat je weet en wat je ziet.
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Ouderbetrokkenheid op Het Kompas
Ridders Van de Ronde Tafel
Museum De Buitenplaats. Missie Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met liefde voor kunst, tuinen, muziek, theater en literatuur.
Over erkenning geven en Luisteren,Samenvatten,Doorvragen
Pinksteren zondag 23 mei 2010 Handelingen 2 verzen 1 – 11 Allen werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen,
Effectief communiceren
Mind Us INCLUSIE Voorwoord De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) veronderstelt dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Maar hoe vanzelfsprekend.
Rineke Dijkstra, strandportretten (1992 – 1994)
Module ‘Ouderbetrokkenheid’ AD opleiding ‘Pedagogisch educatief medewerker’ Week 1 Pascal van Schajik
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
In een jeugdgevangenis

WELKOM WERKBEGELEIDERS EN PRAKTIJKBEGELEIDERS WERKVELDOVERLEG MZ 28 OKTOBER 2014.
Organisatiecultuur “bestaat” niet, maar “ontstaat” steeds weer opnieuw als mensen met elkaar in de weer zijn. Organisatiecultuur.
Welkom ik maak me sterk.
Beroepshouding en beroepscode
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 8 Onderdeel : communicatie.
Visie spel en ontmoeting Samenkomst vrijwilligers 10 december 2013
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Vroegtijdige zorgplanning Waarover maak jij, je zorgen? M. Van de Wiele Ethicus :VZW Rusthuizen Zr. Van Berlaar R.Z. H. Hart Tienen 13 september 2012.
Toelichting en uitleg bij deze tool  Hoe is deze tool tot stand gekomen? Tijdens het MT van verschillen (V)SO scholen in het midden van het land. Naast.
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Het Verhalenhuis Talentontwikkeling voor 80+
Psychopathologie v0or 1e jaars BBL 2017
Clinic Bondsvergadering
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Met STAR(R) meer zicht op competentieontwikkeling
Dialoog aan tafel [logo organisatie].
Wegen van waarden en randvoorwaarden
Veilig deelnemen aan Ride-outs
Britt Dorenbosch.
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
SHEQ SHQ.
Mijn visie op onderwijs
Ouders en school samen Maart 2016
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Werkvorm Vergaderen op kleur.
Volksuniversiteit Zwolle
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS)
Psychopathologie v0or 1e jaars BBL 2017
Suïcidepreventie Amsterdam
BOM-model PV 25/03/2014.
De schrijver mee op reis
werkveldoverleg mz 28 oktober 2014
Loopbaan en burgerschap les 3
Intervisie.
Op zoek naar nieuwe verbindingen
Heet iedereen welkom en geef aan dat de bijeenkomst erg belangrijk is
Waarderende benadering
Culturele Interview.
Laat u inspireren en meld u aan.
Laat u inspireren en meld u aan.
Transcript van de presentatie:

De Ronde tafel en de Beeldvormende Bespreking Wil Uitgeest

Pinksterbeeld, paneel uit de rechtervleugel van het altaarstuk uit Osnabrück, 1370-80. Walraf-Richartz Museum Keulen

Koning Arthur’s ridders vieren Pinksteren, zittend aan de Ronde Tafel, en zien een visioen van de graal. Illustratie van Évrard d’Espinquez (ca. 1475)

Folio 610 in de Franse Bibliothèque nationale BNF Fr116

Additieve menging: mengen van gekleurd licht tot ongekleurd, wit licht.

De ronde tafel met de gedroogde bananenschillen en de materieschilderijen/luisterobjecten van Exchange Values on the table

Exchange Values: Luisteren naar één dag uit het leven van een bananenteler

Shelley Sacks (staand in het midden): Exchange Values on the table Shelley Sacks (staand in het midden): Exchange Values on the table. Social Sculpture, Goetheanum. Ursache Zukunft, 2007

Momenten uit Exchange Values on the Table. Goetheanum, 2007

De beeldvormende bespreking als rondetafelgesprek Iedereen kan alle andere deelnemers aankijken, en zich in principe tot hen richten. Het doel is te komen tot inzicht, waardoor adequate besluiten kunnen worden genomen. Een vereiste is dat er een vraag gesteld wordt waarbij alle deelnemers betrokken zijn, en waar ze echt in willen investeren. Verder is gelijkwaardigheid van de gesprekspartners nodig (Koning Arthur met zijn ridders). Ieder moet vanuit de eigen kern zijn/haar visie (durven) uitspreken. De spreker vertegenwoordigt voor dat moment de geest, de anderen zijn de luisterende ziel die probeert te ‘horen’ wat in en door de gesproken (eventueel gestamelde) woorden heen klinkt. Als ieder vanuit zijn wezen bijdraagt zonder gelijk te willen hebben of te willen ‘scoren’, dan ontstaat in het midden een open ruimte waarin zich een beeld kan tonen dat niet fragmentarisch is, maar de samenhang tussen de genoemde gezichtspunten zichtbaar maakt. Een dergelijk zien omvat ook de richting van handelen. Het gaat bij dit model niet om: juist of onjuist (analytisch denken, hoofd), maar om vruchtbaar of onvruchtbaar (aanschouwend denken, hoofd en hart). Het is een model om tot imaginatief bewustzijn te komen.

Stap 2: Aandacht voor de beleving van de kleur. Proefschrift Wil Doel van het hierin opgenomen kleuronderzoek : Het leren kennen van de dynamiek die eigen is aan de onderzochte kleur (het blauw). Het rondetafel’gesprek’ vindt plaats door een groot aantal objectieve en subjectieve kleurverschijnselen ‘om de tafel’ te zetten, en ‘aan het woord te laten’. Dit vindt plaats in drie ‘gespreks’ rondes, die terug te vinden zijn in Goethes fenomenologische methode: Stap 1: Aandacht voor het zintuiglijk waarneembaar aspect van de kleur. Stap 2: Aandacht voor de beleving van de kleur. Stap 3: Aandacht voor de ‘daden’ van de kleur, waarin de dynamiek van de kleur zich het meest direct kenbaar kan maken (Anschauende Urteilskraft). In stap 3 blijken al de objectieve en subjectieve kleurverschijnselen die ter tafel kwamen, een bepaald perspectief op de gezochte dynamiek in te houden. De dynamiek van de kleur maakt zich dus ‘kenbaar’ in zijn manifestaties. Mits ze niet geïsoleerd worden bekeken, mits de onderzoeker tot op de bodem ervan gaat en bij de ene existentiële betekeniskern komt die zich in elk van deze perspectieven ontvouwt.