Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
Advertisements

Gabriëlschool Hoofdlocatie/Het Kristal
De Van Damschool in ontwikkeling
Levensbeschouwing Welkom
Waar staan we voor met ons onderwijs?
We willen allemaal een rustige fijne tijd op school…
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Pastoraal op school.
Presentatie Vereniging VOS/ABB
Wat is Passend Onderwijs
Wensen Van het 6de leerjaar.
Welke boeken kies ik voor mijn kinderen?
Workshop Relationele en seksuele vorming
Samenwerken in burgerschap
Leerlingenraad… eventjes de ouders informeren
Wet inburgering Heleen Veringa
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Identiteit VBG Enkhuizen
Stellingen ter discussie. Op school en tijdens de lesuren is deelname aan de vieringen voor alle leerlingen verplicht.
Mijn ideale manier van actief en samenwerkend leren Geraldine van Herk
Lot project-opdracht 2 Vragen van opdracht 2 en de antwoorden De 3 meiden van groep brenda.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
De Sint-Gillisschool “Ieder kind zijn eigenheid”.
Programma Opening door Tilly Film Shift Happens Presentatie Visie op Slim Fit Stelling bespreken met behulp van de gekleurde hoeden Film van Slim Fit op.
PEDAGOGISCHE GEMEENSCHAP
Ouderbetrokkenheid.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Pesten Nee, dat doen wij niet..
Welkom. Welkom Voorburgse Rugby - Club We staan! Nu gaan we leren lopen, samen met jullie! Organisatie: Bestuur: Bart, Kour, Maurits TC: Fer en Kour.
Levensbeschouwing Christendom Religie op de basisschool.
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs 8 oktober 2015.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit Levensbeschouwing Humanisme Vervolgcursus Levensbeschouwing Islam Vervolgcursus Levensbeschouwing.
Levensbeschouwing Christendom Religie op de basisschool.
Levensbeschouwing Christendom (Icbo). ICBO Introductie Christendom voor het Basisonderwijs Kinderen nemen hun religie mee Deel van de lesstof (geestelijke.
Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit HumanismeIslamChristendom Keuzemodules: Bijbel Geschiedenis van het christendom - Wereldreligies.
Levensbeschouwing Christendom (Ikos). Onderwerpen Levensbeschouwing en Ikos Openbaar onderwijs.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit Levensbeschouwing Humanisme Vervolgcursus Levensbeschouwing Islam Vervolgcursus Levensbeschouwing.
Workshop Identiteit?.
Levensbeschouwing Christendom (Icbo). ICBO Introductie Christendom voor het Basisonderwijs Kinderen nemen hun religie mee Deel van de lesstof (geestelijke.
Levensbeschouwing Christendom (Icbo). ICBO Introductie Christendom voor het Basisonderwijs Kinderen nemen hun religie mee Deel van de lesstof (geestelijke.
Levensbeschouwing Christendom Religie op de openbare school.
Motivatie en Demotivatie Melany Mol. Wat bespreken we? De leerkracht De klas De school.
Levensbeschouwing Christendom (Ikos).
Schoolmaatschappelijk werk. Betekenis Schoolmaatschappelijk werk biedt een goede aanvulling voor vragen die niet direct onderwijs gerelateerd zijn. Schoolmaatschappelijk.
Kernwaarden in beeld De kernwaarden van het openbaar onderwijs.
EIGEN OPVOEDINGS PROJECT Vrij Katholiek Basisonderwijs Don Bosco Gerdingen.
Oudercontactavond Leerjaar 3. Prefontale cortex nog niet rijp! Prefontale cortex o.a. is betrokken bij: Nemen van beslissingen Maken van keuzes.
Wat gaan we doen? 20.00u: Inloop 20.10u: Opening 20.15u: Start presentatie 21.00u: In groepjes uit elkaar 21.30u: Terugkoppeling 21.40u: Afsluiting 22.00u:
Onderzoek schooltijden Willibrordschool
Mediawijsheid competentie:
Iedereen gelooft 100%.
VTOI 7 april 2017 Hans Teegelbeckers/Wim Kuiper
Passend onderwijs.
Mediawijsheid competentie:
Ouderinformatie avond
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Een visie gebaseerd op feiten en meningen,
De basisschool in de samenleving van NU!
Ideale school Levensbeschouwing Bijeenkomst kwartiel 2
SEL Les 2: normen en waarden.
Cultuur en samenleving
Havo lesboek deel 1 ~ Hoofdstuk 1
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Huis van Dialoog vzw Villa Mescolanza
Transcript van de presentatie:

Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud

Openbaar onderwijs is… Tegeltjeswijsheid Openbaar onderwijs is… Maak met uw team / ouders een tegeltjeswijsheid over het openbaar onderwijs (/uw school). Wat maakt jullie school een openbare school?

Filmpje – openbaar onderwijs Deze animatiefilm is gemaakt in opdracht van de Vereniging Openbaar Onderwijs en VOS/ABB en is vrij te gebruiken door alle openbare scholen in Nederland. ‘Dit is onze school. Wij willen dat uw kind zich hier goed voelt. Want de kinderen op onze school moeten veel leren. Ontdekken wat ze interessant vinden. Waar ze goed in zijn. En waar ze in geloven. Wij zijn een openbare school. Je mag bij ons jezelf zijn en zeggen wat je vindt. Wat je gelooft. Dat mag elk kind en elke leerkracht, want daardoor leren we van elkaar. We komen erachter dat we veel op elkaar lijken, maar soms ook verschillen. We leren om samen te werken en om respect voor elkaar te hebben. Onze school staat midden in de samenleving en gaat uit van de normen en waarden ván die samenleving. Zo krijgt ieder kind bij ons de kans om zich te ontwikkelen. Om kansen te grijpen en om een gelukkig kind te zijn. Wij willen op onze school dat elk kind weet: ik ben welkom. ‘ Kijk voor meer filmpjes op openbaaronderwijs.nu/film Vimeo

Kernwaarden openbaar onderwijs

Actief pluriform De actief pluriforme opdracht: ‘de ontwikkeling van de leerlingen met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden, zoals die leven in de Nederlandse samenleving’. Het openbaar onderwijs voor iedereen toegankelijk en heeft ook een actief pluriforme opdracht. Dit betekent dat het openbaar onderwijs bijdraagt ‘aan de ontwikkeling van de leerlingen met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden, zoals die leven in de Nederlandse samenleving’.

Levensbeschouwing Groepsleerkracht: Geestelijke stromingen -feitenkennis Levensbeschouwelijke ervaringen en ideeën bespreken Facultatief: Humanistisch vormingsonderwijs Godsdienstig vormingsonderwijs Protestants christelijk Rooms katholiek Islamitisch Hindoeïstisch Door externe leerkrachten GVO en HVO Zie voor uitleg de brochure ‘Levensbeschouwing, juist in het openbaar onderwijs’ Download de brochure

Activiteiten op onze school: School!Week Activiteiten op onze school: [Vul zelf in]