Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject beschutte en sociale werkplaatsen Juni 2017.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welzijnsoverleg Regio Gent vzw – 20 februari 2009 Cliëntoverleg Integrale Jeugdhulp Deinze-Gent 1 Opstart- en informatievergadering Cliëntoverleg.
Advertisements

Kader - situering Vlaams Regeerakkoord
Introductie POP-applicatie (MLB) Loopbaanbegeleiding
Presentatie titel STAGE Leren in de praktijk
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 STAGE Voor stagedocumenten ga naar: Stagevoorlichting MT januari 2013 Leren.
Doorstroom uit arbeidszorg
Ontstaan Jobkanaal •Vaststelling mismatching •Pact van Vilvoorde & Verdrag van Lissabon •Decreet 2002: evenredige arbeidsdeelname (EAD) •In 2003 is Jobkanaal.
Doorstroomproject Jobclub-Vokans/art. 60
Vrijetijdscheques. Wat is een vrijetijdscheque? = een waardebon van 3 euro Wordt gebruikt voor de betaling van vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door.
Infosessie IBO-interim Gent, Een samenwerking tussen.
INFOSESSIE STAGE & STAGEREGISTRATIE
& STAGEREGISTRATIE INFOSESSIE STAGE
Welkom!.
Geïntegreerde werk-welzijnstrajecten voor werkzoekenden in armoede.
Verbinden, stimuleren & ontwikkelen Wetsvoorstel Werken naar Vermogen informatie voor SW- medewerkers.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Afstuderen CDM Studiejaar Rotterdam, oktober 2011.
Doorstroomtraject art. 60
 Sociale Werkplaatsen gecontesteerd  Onrechtmatige staatsteun  Markt als dominant gegeven  Groepsvrijstellingsverordening  DAEB (Diensten van algemeen.
Hoe toegang aanvragen ?.
1 Uitstroom Sociale Economie ESF november 2012.
FAQ Oproep 308 Begeleiding artikel 60. Q&A Kan een OCMW-vereniging als promotor optreden - kan met onderaannemer gewerkt worden en zo ja moet hiervoor.
Actieve bemiddeling door de toegewezen consulenten van de VDAB.
Subsidie individueel vervoer:
Provinciale toelichtingsvergadering Jobkanaal. Agenda 1. Inleiding 2. Inhoudelijke verfijningen 3. Technische aspecten 4. Gezamenlijke onderrichtingen.
Jobcentrum West-Vlaanderen. Over Jobcentrum Werkzoekenden; Werknemers of zelfstandigen; Bedrijven, overheden en organisaties; Producten en opleidingen.
WerkWaard Samen werken aan werk WerkWaard verbindt bedrijven die gemotiveerd personeel zoeken aan kandidaten die deze arbeid kunnen leveren
LOB binnen Taalbrug DG.
CLINIC AANDACHT EN BEGELEIDEN VOOR FUNCTIONEREN Lucas Onderwijs 4 juni 2013.
“Digi-bord toepassing sollicitatietraining” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Tom, Trainer.
Evaluatie in CMW & LDE. Evaluatie WOP en doorstroom in CMW.
De toeleiding naar vacatures collectief maatwerk en lokale diensteneconomie Carole Castelein.
ESF Vlaanderen OP Sociale Economie Karel Vanderpoorten
Buro Asohr BV Advies, Opleiding en Training © Buro Asohr BV \ Kruisherenstraat 5 \ 5401 ZS \ Uden \ Tel: \ Fax: \
Hoe bereiden we ons optimaal voor? HR-uitdagingen tijdens een doorstroomtraject Thomas Bossuyt Partner BDO #SamenStromen.
Sepideh Naiemasa Accountmanager MKB Sepideh Naiemasa Accountmanager MKB.
ICF gegevens-set ‘werk’ HOE KWAM DEZE VDAB-GEGEVENS-SET TOT STAND?
1.Sociaal Economiebedrijf opgericht door de stad Gent en zijn partners 2.Wil meerwaarde bieden op mobiliteit sociale tewerkstelling economie ecologie.
IBO Individuele beroepsopleiding. DE IBO Individuele beroepsopleiding Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming: - opleiding van de CURSIST in de.
SERR Meeting Naar een sluitende aanpak voor werkgevers.
Decreet Lokale Diensteneconomie Rol van RESOC en FORUM Lokaal Werkgelegenheidsbeleid.
TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OCMW Privésector. Mogelijke tewerkstellingsmaatregelen Artikel 60§7 terbeschikkingstelling van een privéonderneming Het Activaplan.
Leerlingenvervoer. Voorwoord door de wethouder Terugblik bijeenkomst 17 november 1. Uitleg over de nieuwe verordening en het doel om kinderen te stimuleren.
STAPPENPLAN STAGE 10 stappen voor een succesvolle stage in de Master Vergelijkende Moderne Letterkunde.
School– en studietoelagen Het nieuwe Digitaal Aanvraagformulier Overzicht voor Intermediairen 19/09/2016 │1.
TICKETMANAGEMENTPLAT FORM NEWCO BVBA GENERAAL DE WITTELAAN MECHELEN
Digitale VDAB profielen
School– en studietoelagen Het nieuwe Digitaal Aanvraagformulier
Hoe toekomst bestendig ben jij
Sector en vakkenkeuze 3 mavo
Startsessie Oproep Doorstroom LDE
Evaluatie in CMW & LDE.
Startsessie Oproep Doorstroom SW/BW
De toeleiding naar vacatures lokale diensteneconomie
Subsidie individueel vervoer:

Infosessie Oproep 432 Doorstroom SE
Infodag onderwijs Welkom!
Inschatten van dienstverlening
DUURZAME INZETBAARHEID Voorlichtingsbijeenkomst ESF subsidie
18/10/2018 Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject Lokale Diensteneconomie Oktober 2018.
Versnelde toewijzing art 24 Sociaal Huurbesluit
Manus, meer dan handen missie en visie
Sleutelen aan doorstroom Werkmmaat
Hoofdstuk 3 Je verkoopkanalen
Doorstroom naar (echt) werk
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Versterk de Jobcoach IN de school
DIENSTVERLENING voor WERKGEVERS
Transcript van de presentatie:

Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject beschutte en sociale werkplaatsen Juni 2017

Aanvraag tot doorstroombegeleiding gebeurt door werkgever en/of werknemer Evaluatiegesprek door VDAB, werkgever en werknemer Besluit Toewijzing van werknemer aan consortium Start doorstroombegeleiding door consortium Einde doorstroombegeleiding

1. Aanvraag tot evaluatiegesprek Aanvraagformulier invullen Digitaal bezorgen aan DABP dabp-oostvlaanderen@vdab.be Opladen POP (persoonlijk ontwikkelplan) in MLB/Vertrouwelijk Dit kan op eender welk moment tijdens de tewerkstelling, VDAB heeft geen vormvereisten voor de POP gedefinieerd. De inzagerechten zijn op naam van de registreerder, dus altijd persoonlijk en niet op organisatieniveau.

Indien de werknemer zelf de vraag tot doorstroom stelt aan VDAB, neemt de DABP extra contact op met de werknemer om aan te geven dat hij het gesprek moet opstarten met de werkgever. VDAB bezorgt vervolgens een brief/mail met een voorstel van datum aan de werkgever

2. Evaluatiegesprek door VDAB, werkgever en werknemer De arbeidshandicapdeskundige brengt een bezoek aan de werkplaats en gaat het gesprek aan met werkgever en werknemer. De arbeidshandicapdeskundige gebruikt de bepalingscriteria doorstroom om tot een besluit te komen. De arbeidshandicapdeskundige schrijft zijn bevindingen weg in ICF

1. de persoonlijke situatie van de doelgroepwerknemer op het vlak van: a) gezondheid b) mobiliteit c) leeftijd d) familiale situatie e) financiële situatie f)  het vermogen en de motivatie tot zelfstandig loopbaanbeheer . 2. de continuïteit op het vlak van de bedrijfsvoering van het maatwerkbedrijf of de maatwerkafdeling.   3. de mogelijkheid van een duurzame reguliere tewerkstelling zonder ondersteuning in de regio van de woonplaats van de doelgroepwerknemer.

3. Besluit De arbeidshandicapdeskundige: laat de beslissing weten aan werknemer en werkgever binnen de 20 dagen na bezoek vult ICF aan in MLB waar nodig en mogelijk Er wordt een advies doorstroom geformuleerd, dit kan negatief of positief zijn. Niet akkoord? Binnen de 45 dagen na ontvangst van de beslissing beroep aantekenen bij de heroverwegingscommisie van VDAB via bijgevoegd document.

4. Toewijzing aan consortium De VDAB maakt zelf de keuze voor de toewijzing op basis van Nabijheid kennis met het lokale netwerk ervaring van de gemandateerde partner Opstart van deze begeleiding gebeurt binnen de 3 maanden na beslissing (uitzondering: 6 maanden – continuïteit van het bedrijf)  

Gent & rand: Stad Gent Waas & Dender: JOMI Zuid-Oost-Vlaanderen: Compaan Eeklo & Meetjesland: Groep Intro

5. Doorstroomtraject Een tijdelijke kwaliteitsvolle en actieve begeleiding van de doelgroepwerknemer bij het zoeken naar een gepaste vacature in het reguliere arbeidscircuit (voortraject + jobmatching) – 6 maanden De organisatie en begeleiding van stages bij een toekomstige werkgever – 3 maanden. Nazorg

Stap 6: Na het doorstroomtraject Interne doorstroom: WOP -> VOP Externe doorstroom Zonder tewerkstelling : terug tewerkgesteld binnen de beschutte of sociale werkplaats (VDAB bepaalt de hoogte van WOP) Verlenging doorstroomtraject Het is de bedoeling dat er een vlotte overgang is van WOP naar VOP en omgekeerd, zodat een werkgever geen subsidies verliest voor een deel van een kwartaal én er geen dubbele subsidiëring is. Stel dat iemand als doelgroepwerknemer werkt en in februari doorstroomt, dan stopt de WOP op het einde van het 1ste kwartaal en zal VOP starten begin van het 2de kwartaal. Indien de doelgroepwerknemer na de opstart van het doorstroomtraject zonder opgave van een door de VDAB gevalideerde reden weigert door te stromen, wordt de vergoeding stopgezet. 

VRAGEN? Jyoti Hullebus Expert gespecialiseerde klantenwerking VAC - Virginie Lovelinggebouw Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 63, 9000 Gent 0499 54 27 06 - Niet bereikbaar op vrijdag jyoti.hullebus@vdab.be

Achtergrondinformatie Toegang tot MLB Toegang tot Vertrouwelijk luik

Toegang tot Mijn Loopbaan Via de Servicelijn 0800 30 700 https://www.vdab.be/cvs/cvs_systoegang.shtml

www.vdab.be - 'Werkgevers' - klik op ‘Start registratie’ (…) - Klik op ‘Registreer’. Download het contract 'Mijn VDAB voor bedrijven', print het af, vul in en onderteken. Bezorg VDAB binnen de 7 dagen het contract per mail naar vacatures@vdab.be, per fax naar 02 508 38 98 of per post naar VDAB Servicelijn, Keizerslaan 11 te 1000 Brussel. Na ontvangst van het ondertekende contract, krijgt uw administrator een gebruikersnaam en paswoord toegewezen waarmee hij/zij toegang krijgt tot 'Mijn VDAB' en de toegangen voor andere medewerkers binnen uw bedrijf zelf kan regelen. De administrator krijgt zijn login en paswoord toegestuurd per mail.

Toegang tot Vertrouwelijk luik U vraagt aan de werknemer de toestemming om in zijn individueel dossier bij de VDAB te mogen registreren. Hiervoor moet de werknemer een document ondertekenen ‘Toegang vertrouwelijk luik’. https://www.vdab.be/cvs/projecten_lokalediensteneconomie (bijlage 4) Het ondertekende document mag u bezorgen aan de Servicelijn via de hierboven vermelde kanalen. De Servicelijn zal u dan toegang geven tot het vertrouwelijk dossier van de klant.