Blok II God de Vader In de komende zes lessen leer je God de Vader beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
In het begin schiep God de hemel
DE ADEM VAN GOD Wat hoort in dit rijtje niet thuis: bijbel, kerk,
Psalm 104:1-31 NBV.
Het Scheppingsverhaal.
De schepping.
In het begin schiep God de hemel en de aarde.
Welkom in de kerk! zondag 6 januari uur ds A. Dominee Votum en groet Psalm 100:1-4 De Wet Psalm 25:2 Gebed Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis.
Psalm 8 1 ¶ Voor de koorleider. Op de wijs van De Gatitische. Een psalm van David. HEER, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde. U die aan.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
1. Ik dacht altijd dat de zes dagen in Genesis 1, herscheppingsdagen waren: de schepping werd goed geschapen, vervolgens verwoest en daarna in zes dagen.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
De Ben Adam Psalm 8.
Als God bestaat, waarom is er dan ellende?
A.Ik laat mijn computer 24 uur per dag aan staan B.Gemiddeld 8-16 uur C.Ik zet mijn computer altijd uit als ik hem niet gebruik.
Matteüs 6:33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 2.
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Christelijke Vrijheid
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Stof om over na te denken…
Bid mee, help mee en geef!.
Psalm 8 6 U (God) hebt hem (de mens) bijna een god gemaakt, hem gekroond met glans en glorie 7 hem toevertrouwd het werk van uw handen en alles aan zijn.
Michazondag: Over de strijd tegen armoede en onrecht Thema 2014: Heel de schepping We lezen: Psalm 8 Romeinen 8: 18 – 24 Alle liederen worden tijdens de.
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Zingen Refrein Heer, onze Heer, hoe machtig is uw Naam
X Wees W X kker Vrijdag 5 juni 22 uur. Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: J. Boersma Organist: H. Teunis Schriftlezing: Ps. 104:
Welkom in deze kerkdienst
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Liturgie ♪8b: 1,2,3,4 1,2,3,4 ♫ELB471: ref1/ref2 ref1/ref2 ♪975: 1,2,3 1,2,3 ✝Ps: ✝Fil.4: ♪8: 1,3,4,6 1,3,4,6 ✞Verkondiging ♪823: 1,4,5.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
neem van het levende water dat geboden wordt
1.
Waar kijk je naar uit? Handelingen 1:1-14.
Transformatie van denken
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
In het begin schiep God de hemel en de aarde.
19 – Supergoed of totaal bedorven?
Les 7 Schepper Wat doe ik hier vandaag?
Blok I God ontmoeten Wie is God? Kun je Hem eigenlijk wel kennen?
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Les 19 Alles helemaal nieuw
5 – Hoe word je relaxed?.
Les 17 God, anderen en ik.
In het begin… 1.
Psalm 8 Heer, wat bent U goed! U ziet alles en iedereen op de aarde.
Jezus ontmoeten - straks
Les 19 Jij en je uiterlijk Wat doe ik hier vandaag?
Les 18 Mijn wereld.
Blok IV God de heilige Geest
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Stendal-syndroom: Florence
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
Les 3 Gedoopt leven.
Het Scheppingsverhaal.
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Hendriksen
Welkom in deze kerkdienst
Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let.
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
Hand. 1:4,5 Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan.
Gods toekomst voor dieren Van schepping tot nieuwe schepping Raymond R
Waar werk jij voor?.
Transcript van de presentatie:

Blok II God de Vader In de komende zes lessen leer je God de Vader beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.

Les 4 De Vader schept Wat doe ik hier vandaag? Ik leer God de Vader beter kennen door naar de schepping te kijken. Ik denk na over verschillende theorieën over het ontstaan van de aarde. Ik leer hoe ik zelf als ‘manager’ kan bijdragen aan de zorg voor de schepping. Les 4 De Vader schept

Creëren en ontwikkelen Les 4 De Vader schept

Hint Les 4 De Vader schept

Creationisme en evolutie Les 4 De Vader schept

1 In het begin schiep God de hemel en de aarde. Genesis 1: 1-3 1 In het begin schiep God de hemel en de aarde. 2 De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over het water. 3 God zei: ‘Er moet licht komen,’ en er was licht. Les 4 De Vader schept

Goed? Les 4 De Vader schept

Les 4 De Vader schept Romeinen 8: 20-22 20 Want de schepping is ten prooi aan zinloosheid, niet uit eigen wil, maar door hem die haar daaraan heeft onderworpen. Maar ze heeft hoop gekregen, 21 omdat ook de schepping zelf zal worden bevrijd uit de slavernij van de vergankelijkheid en zal delen in de vrijheid en luister die Gods kinderen geschonken wordt. 22 Wij weten dat de hele schepping nog altijd als in barensweeën zucht en lijdt. Les 4 De Vader schept

Manager Les 4 De Vader schept

Les 4 De Vader schept Genesis 3: 17b-19 ‘Vervloekt is de akker om wat jij hebt gedaan, zwoegen zul je om ervan te eten, je hele leven lang. 18 Dorens en distels zullen er groeien, toch moet je van zijn gewassen leven. 19 Zweten zul je voor je brood, totdat je terugkeert tot de aarde, waaruit je bent genomen: stof ben je, tot stof keer je terug.’ Les 4 De Vader schept

Les 4 De Vader schept Romeinen 8: 23-25 23 En dat niet alleen, ook wijzelf, die als voorschot de Geest hebben ontvangen, ook wij zuchten in onszelf in afwachting van de openbaring dat we kinderen van God zijn, de verlossing van ons sterfelijk bestaan. 24 In deze hoop zijn we gered. Als we echter nu al zouden zien waarop we hopen, zou het geen hoop meer zijn. Wie hoopt er nog op wat hij al kan zien? 25 Maar als wij hopen op wat nog niet zichtbaar is, blijven we in afwachting daarvan volharden. Les 4 De Vader schept

Les 4 De Vader schept Psalm 8: 2-10 2 HEER, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde. U die aan de hemel uw luister toont – 3 met de stemmen van kinderen en zuigelingen bouwt u een macht op tegen uw vijanden om hun wraak en verzet te breken. 4 Zie ik de hemel, het werk van uw vingers, de maan en de sterren door u daar bevestigd, 5 wat is dan de sterveling dat u aan hem denkt, het mensenkind dat u naar hem omziet? Les 4 De Vader schept

Les 4 De Vader schept 6 U hebt hem bijna een god gemaakt, hem gekroond met glans en glorie, 7 hem toevertrouwd het werk van uw handen en alles aan zijn voeten gelegd: 8 schapen, geiten, al het vee, en ook de dieren van het veld, 9 de vogels aan de hemel, de vissen in de zee en alles wat trekt over de wegen der zeeën. 10 HEER, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde. Les 4 De Vader schept