GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Advertisements

Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
Samen toch apart Stap voor stap
presentatie NPV 10 oktober 2012
• Beste gemeenteleden, • Op de komende pagina’s ziet u de oproepen: vraag en aanbod, van de hartenmap. • Ziet u een vraag of aanbod waar u iets mee kunt?
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Loverboys.
De zeven wereldwonderen Een lerares vroeg aan een groep studenten om een lijst op te stellen met, volgens hen, de « Zeven Wereldwonderen » van onze tijd.
Echte vrienden.
Onderwijs en kinderarbeid
Maatschappelijke stage
To be a Christian without prayer is no more possible than to be alive without breathing.” – Martin Luther King.
Handboek voor mantelzorgers
Les 3 Deze les duurt 90 minuten
Samen toch apart Stap voor stap
De mantelzorgvriendelijke vereniging wat | waarom | hoe.
Engagementen voor onze vormelingen in St.Bavo Boechout… waarom? Kinderen laten kennis maken met parochie als brede samenleving. Vrijwilligerswerk is basis.
Koning winter Ben jij voorbereid op extreem winterweer? Koude quiz.
ADVENT 2014.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Kaarten op tafel.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
Durf te dromen.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
De vrijwilliger-loze maatschappij Presentatie Vrijwilligersmarkt 10 oktober 2015 Karel Loohuis, Burgemeester gemeente Hoogeveen.
Psychologieles 9 lesweek 9 NEARPOD
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Welkom ik maak me sterk.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Mantelzorg Buurtwerk Alexander en DOCK 19 januari 2016.
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
Mijn Leefstijl. EVEN VOORSTELLEN… Kan je een inschatting maken van de prijs van een product. Besef je dat reclame invloed heeft op wat je besteedt. Weet.
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
Presentatie Stichting Bootvluchteling. Inleiding Algemeen over de stichting Werkwijze (verkenning, opzetten team etc.) evt. opbouw organisatie Status.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
“Laat de kinderen tot mij komen” Zondagsscholenactie seizoen voor zondagsscholen in Egypte.
Samenkracht80+ Hoe kunnen de oudste generaties meedoen en van betekenis zijn in de gemeenschap? Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese.
Downsyndroom door naam. *Vandaag houd ik een spreekbeurt. *Het gaat over mijzelf. *Want het gaat over Downsyndroom. Spreekbeurt.
info spreekbeurt over warcild
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Met elkaar. Voor elkaar. Regels:
29 maart CREADAG.
Neus op - Neus af.
29 maart CREADAG.
Reuzen & stenen Opdracht:
Engagementen voor onze vormelingen in St.Bavo Boechout… waarom?
Vertrouwen zoals David
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Uit het niets! Genesis 1:2-3
Peer Buddy Nieuwkomer Metameer
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
Eerste Hulp Bij Schade 112contra.nl.
Voor Mekaar Ouderen in Beeld Eenzaamheid de deur uit
blok 2 les 4: contact met elkaar
“De helft van alle klachten over de zorg gaat over bejegening
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
De collecte is voor Red een Kind.
Lang leve de zelfhulpgroep!
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Spreekbeurt PKU door:.
Stichting Antwoord “Geef Emanuel een Bijbel, zodat hij en zijn vrienden de Here Jezus leren kennen.”
Welkom! Vandaag ga ik jullie iets vertellen over kanker. De reden dat ik mijn spreekbeurt over kanker houd is dat [reden toevoegen]. [Eventueel een foto.
Spreekbeurt: ‘Ik zorg voor mijn ’.
Transcript van de presentatie:

GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ” Mijn naam is Stienanda van de Kerke en ik mag jullie vandaag iets gaan vertellen over vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger wat is dat? Vertellen jullie eens wat is een vrijwilliger? Onbetaald Een ander helpen

Zijn er ook jonge vrijwilligers? Wie doet wel eens wat voor oudere, zieke, gehandicapte, etc.? En wat doe je dan?

Vrijwillige ThuisHulp (VTH) wat is dat? Er zijn voor de ander .. in moeilijke tijden .. dan hulp bieden .. iets betekenen .. Ik werk bij de NPV als consulent om de vrijwillige thuishulp in Nederland aan te sturen. Waar denken jullie aan als je aan Vrijwillige Thuishulp denkt? Weet je er zijn mensen die soms hulp nodig hebben, omdat ze het alleen niet meer redden. Ze krijgen soms al wel hulp van de professionele zorg. Dat zijn mensen die hen helpen met wassen en medicijnen geven… Maar daar redden ze het niet helemaal mee. Je moet dan denken aan ouderen die geen boodschappen meer kunnen doen, omdat ze slecht kunnen lopen. Of vervoer nodig hebben naar een ziekenhuis of arts. Maar ook in gezinnen is soms hulp nodig. Als moeder de zorg niet meer aan kan, of als er een gehandicapt kindje is wat extra hulp nodig heeft. Tegenwoordig zijn er ook veel mensen eenzaam, wat is het dan fijn als je een bezoekje krijgt en iemand aandacht voor je heeft. Deze vrijwilligers proberen dus iets te betekenen voor de ander. Vrijwilligers zijn dus heel belangrijk. Zij kunnen ervoor zorgen dat mensen langer thuis kunnen wonen en zich vaak ook beter in hun vel voelen. Er is zelfs bewezen dat deze mensen minder naar de dokter gaan.

Zorg voor het leven De NPV staat voor Nederlandse Patiënten Vereniging. Deze organisatie zet zich al dertig jaar in voor de zorg voor het leven. We geloven dat God de Schepper is van het leven en wat is het mooi dat wij daar voor mogen zorgen. Maar soms kan je in moeilijke situaties terechtkomen. Bijvoorbeeld als iemand zwanger is van een kindje dat gehandicapt is en een slechte levensverwachting heeft. Artsen stellen dan voor om dit leven maar te beëindigen. Of iemand is ernstig ziek ook dan wil men het leven weleens stoppen om mensen uit hun lijden te verlossen. Je zult begrijpen dat dit hele moeilijke situaties zijn waar mensen verward raken door vele emoties. Ze kunnen ons dan bellen, we proberen met hen mee te denken en hen te helpen de dingen goed op een rijtje te zetten en zo goede keuzes te maken. Daarnaast laten we ons horen in de politiek en proberen we mensen bewust te maken van de zorg voor het leven.

Filmpje Op plaatje gaan staan met de muis. Met de rechter muisknop het menu openen. En dan “Hyperlink openen” kiezen, zodat het filmpje opstart.