De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Engagementen voor onze vormelingen in St.Bavo Boechout… waarom?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Engagementen voor onze vormelingen in St.Bavo Boechout… waarom?"— Transcript van de presentatie:

1 Engagementen voor onze vormelingen in St.Bavo Boechout… waarom?
Kinderen laten kennis maken met parochie als brede samenleving. Vrijwilligerswerk is basis van vele initiatieven en onmisbaar voor het sociale weefsel. Uit de comfortzone halen van thuis, school, sport en vrijetijdsbesteding. Nuttig, belangeloos en zo verrijkend!

2 Waar zijn we welkom? ‘t Karwei Avondvrede ‘t Ateljee Natuurpunt
Wereldwinkel Damiaan Capenberg Waar zijn we welkom?

3 ‘t Karwei Ex patiënten van de psychiatrie komen samen om met hun begeleiders brood, cake, taart en wafels te bakken. Ze maken ook confituur en werken in de tuin.

4 We kunnen er 2 keer terecht Met telkens 4 vormelingen
‘t Karwei We kunnen er 2 keer terecht Met telkens 4 vormelingen

5 Avondvrede In rusthuis Avondvrede (naast de Delhaize) maken we samen met de bewoners kerstkaartjes voor hun kerstmarkt. Open je hart en kom mee knutselen, sommige oudjes krijgen amper bezoek: voor hen is dit een hoogdag!

6 Eenmalig engagement Met 12 vormelingen
Avondvrede Eenmalig engagement Met 12 vormelingen

7 ‘t Ateljee Is een dagcentrum voor licht mentaal gehandicapte volwassenen. Ze worden er begeleid in huishoudelijke en creatieve activiteiten en wij mogen aansluiten. Het ligt naast rusthuis St. Mathildis. We leren SMOG of maken kaarsen.

8 We kunnen er 2 keer terecht Met telkens 4 vormelingen
‘t Ateljee We kunnen er 2 keer terecht Met telkens 4 vormelingen

9 Natuurpunt De mooie natuur in onze buurt vraagt ook onze hulp. Samen met de mensen van Natuurpunt trekken we onze botten aan om te snoeien, te hooien, takken af te voeren enz. Na een flinke dosis zuivere lucht, krijgen we ook nog een kom soep!

10 Eenmalig engagement Met 20 vormelingen (of meer als er vraag is)
Natuurpunt Eenmalig engagement Met 20 vormelingen (of meer als er vraag is)

11 Wereldwinkel In de wereldwinkel leren we over noord en zuid en over eerlijke handel. We mogen ook helpen in de winkel: de voorraad aanvullen en achter de kassa staan.

12 We kunnen er 3 keer terecht Met telkens 4 vormelingen
Wereldwinkel We kunnen er 3 keer terecht Met telkens 4 vormelingen

13 Damiaan De vlinder van Damiaanactie staat symbool voor de duizenden lepra- en TBC patiënten in de derde wereld. Een vrijwilliger komt ons enthousiast vertellen over de organisatie. We kijken naar de film en gaan dan de straat op om stiftjes te verkopen.

14 Damiaan Eenmalig engagement
Met hopelijk heel veel vormelingen zodat we massaal stiftjes kunnen verkopen en zo Damiaanactie steunen en de wereld gezonder maken.

15 Capenberg In rusthuis Capenberg (aan de eindhalte van tram 15) doen we samen met de bewoners een activiteit die begint met het ophalen en samenbrengen van de mensen in de zaal. Open je hart en kom mee ontspannen en babbelen met onze lieve mensen want voor hen is dit een hoogdag!

16 We kunnen hier 2 maal terecht Met een 10-tal vormelingen
Capenberg We kunnen hier 2 maal terecht Met een 10-tal vormelingen

17 Let op! Bij de inschrijving mag je 3 verschillende keuzes voor een engagement aanduiden, niet 3 x Wereldwinkel kiezen dus! Check je agenda zodat je zeker vrij bent: Sommige activiteiten zijn tijdens de vakantie of in een weekend.. Uit jouw 3 keuzes wordt er 1 engagement - per mail - aan je toegewezen. Mis deze afspraak niet want… Ook de vaste begeleiders én een catechist houden deze afspraak vrij! Wees enthousiast, je krijgt er veel dankbaarheid voor in de plaats. Meer info:


Download ppt "Engagementen voor onze vormelingen in St.Bavo Boechout… waarom?"

Verwante presentaties


Ads door Google