Biologie Algemeen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Spijsvertering 22 maart 2011.
Advertisements

Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Samenstelling van voedsel
Hoofdstuk 4 Voeding.
Animatie 1 Enzymen Bioplek Animatie 2 Enzymen Bioplek
Thema 2. Voeding en vertering.
Voedingsstoffen.
Spijsvertering door enzymen
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Inleveren verslag opdracht 9
Inhoud les Herhaling Uitleg Film Opdrachten Huiswerk.
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Film Gezond eten. Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen.
Hoe vervoert je verteringsstelsel voedsel
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
J Bügel Noorderpoortcollege
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Voorbereiding geboortestage. Onderwerpen: Doel voeding Voedingsbestanddelen Voeding in de praktijk Voeding.
Het verteringsstelsel
Voeding & Vertering.
Les 1 Spijsveteringsstelsel Voeding klas V31. Wat gaan we doen?  Laat zien wat je weet  Spijsvertering koe.
Ons lichaam heeft energie en bouwstoffen nodig om te kunnen werken en in stand te blijven Bouwstoffen en energie halen we uit drinken en eten 1.Water.
Maagdarmkanaal V31, VOEDING. Voedsel en maagdarmkanaal A. Plantaardig materiaal B. Vlees C. Insecten D. Zowel plantaardig als dierlijk materiaal 1. Carnivoor.
VERTERING. CELLEN WEEFSEL orgaan organenstelsel.
Voeren en Verzorgen Les 2.
Het verteringsstelsel
Voeren en Verzorgen Les 4 Blok 1.
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Quiz: de voedingsstoffen
Voeding Paard.
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Spijsvertering.
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 2 Niveau 2.
Antwoorden college 3 Noem de 5 structuren/ruimten waar de keelholte mee in verbinding staat. Neusholte, mond, luchtpijp, slokdarm, buis van Eustachius.
Thema 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 3 Niveau 2.
Biologie Algemeen Niveau 3/4.
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Les 2 voeding Spijsvertering en uiterlijke verschillen voersoorten
Voeren en Verzorgen Les 3 Blok 1.
Voeding Konijn.
De spijsvertering BLOKBOEK NATUUR – LES 7.
Door: Silke, Anniek en Kayleigh
Voeding Paard.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Leverancier van de Schijf van Vijf
Digestie anatomie en fysiologie
Voeding en vertering Hoofdstuk 2.
Biologie voor jou; Thema 2.
Voeren en verzorgen Periode 3
Voeding Kenmerken van voeding.
Voeding: Spijsvertering en uiterlijke verschillen voersoorten
Voeding en vertering.
Vertering en opname van voedingsstoffen in het bloed
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Toedienen meststoffen
Voedingshoeveelheid berekenen
Voeren en Verzorgen Vogels
Spijsvertering Bijgewerkt
Thema 2 Voeding en vertering
De organen voor vertering
Deel 3: Spijsvertering van het rund en het varken
Stofwisselingsziekte…
Transcript van de presentatie:

Biologie Algemeen

Wat hebben we de vorige les gedaan? Kun je het maagdarmkanaal van een mens en een varken herkennen? Kun je de onderdelen benoemen van het maagdarmkanaal? Kun je vertellen welke type eters er bestaan? En hoe kunnen we dit herkennen? Kun je uitleggen wat de verterings-snelheid beïnvloed?

Doel van de les Je kunt de onderdelen benoemen van het verteringsstelsel van een kip en een koe Je kunt vertellen waarom het verteringstelsel van de koe en de kip op een bepaalde manier is opgebouwd Je kunt uitleggen wat voedingsstoffen zijn Je kunt vertellen hoe enzymen werken en waar zij hun werk doen

Spijsvertering kip

Bijzonderheden pluimvee Vogel Snavel Moet kunnen vliegen Bijzonderheden Geen tanden, maar spiermaag met steentjes Kort verteringsstelsel met veel peristaltische bewegingen

Spijsvertering koe

Dwarsdoorsnede koe Links Rechts

Bijzonderheden rundvee Herbivoor Verteren plantaardig materiaal Bijzonderheden Vier magen, waarvan de pens dmv microben plantaardig materiaal verteerd Herkauwen van voedsel Lang verteringsstelsel

Brand-, bouw- en beschermstoffen Brandstoffen Koolhydraten Vetten Bouwstoffen Eiwitten Water Beschermstoffen Vitamine Mineralen

Filmpje Spijsvertering (3:31) Spijs is voedsel, vertering is klein maken http://www.schooltv.nl/video/spijsvertering-spijs-is-voedsel-vertering-is-klein-maken/#q=programma%3A%22Bio-Bits%22

Maak de opdrachten