Daniël 1:3-16 Koning Nebukadnezar zei tegen zijn knecht:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de koning Hiranyakashipu en de heks Holika
Advertisements

Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Gods verborgen glans.
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
ik vind olifanten bijzondere dieren
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Het ziekenhuisvenster.
Krantenbeurt Van Ploon Vrijdag 28 oktober 2011
Paragraaf 1: Frankrijk in de 18e eeuw
Kracht.
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Koning Midas.
Bewerkt door Jordy, Amélie & Ineke
Jezus, Mohammed, Mozes en Boeddha
Het verhaal van Pasen.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
UITDAGING 2 Wat is het kinderrecht dat hoort bij ‘onderwijs’ en bij ‘bescherming tegen kinderarbeid’? De wet dat hierbij hoort is het kinderwetje van houten.
Alexander, Napoleon en Joséphine
Zaterdag 8 april 2017 Het is nu 19:52.
Godsdienst 1.
Abraham, volgend jaar rond deze tijd zal Ik bij jou terugkomen en dan zal Sara, je vrouw, een zoon hebben. Op een dag kwamen drie onbekende mannen op bezoek.
100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Welkom Spoorzoekers nieuwe stijl Beste jongens en meiden van Groep 6, 7 en 8: Volgende week is er Spoorzoekers. Schrijf je vandaag weer mee?
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
3 Tsarina Catharina Catharina de Grote. Catharina was geboren als Duits prinsesje en ze werd tsarina van Rusland. Om te laten zien dat ze tsarina was,
20 februari 1965.
Vier prinsessen en een prins
Het verhaal van Pasen.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Absolute vorsten De vorsten (koningen) waren afhankelijk van de adel, de adel betaalde namelijk veel geld en zorgden voor soldaten  een koning is dit.
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Genesis 39: 1- 6 Jozef was naar Egypte gebracht.
Les 11 Hou van je naaste Wat doe ik hier vandaag?
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Izebel zei tegen Elia: ‘Ik zal ervoor zorgen dat je morgen dood bent!’
Exodus 18: De hele dag kwamen lange rijen mensen bij Mozes.
Matteüs 9:9-13 Jezus zag een man bij een kantoortje zitten.
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
1 Koningen 4:20 - 5:5 Er woonden ontelbaar veel mensen in Israël.
1 Samuël 16:6-12 Een van de zonen van Isaï heette Eliab.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
2 Samuël 4:4 Mefiboset kon niet goed lopen.
Zilver verzamelen 2 Kronieken 34:8-11 "Toen Josia achttien jaar koning was, ... gaf hij de opdracht om de tempel te herstellen. Ondertussen was er heel.
Welkom in deze kerkdienst
De tempel 2 Kronieken 34:8 "Toen Josia achttien jaar koning was, wat hij nog steeds bezig om het land en de tempel van de Heer, zijn God, rein te maken.
Het ziekenhuisvenster
Het Boeddhisme Circa 450 v. C..
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
Jozef, gevangen in Egypte
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
Lukas 11 vers 5 t/m 8 5 Daarna zei ​Jezus: ‘Stel dat je midden in de nacht naar het huis van een vriend gaat en roept: ‘Kan ik drie broden van je lenen?
Daniël aan het hof van Babel (Dan.1)
Het Christendom Circa het jaar 0.
de gelijkenissen in Mattheus 13 (2)
Keuzes maken.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
AUSLÄNDER Paul Dowswell 304blz. 1e druk, November 2009
Semantisatieverhaal: Ik had dit weekend een verrassingsfeestje voor een vriendin. Mijn vriendin mocht beslist niet weten dat ze een feestje kreeg. Beslist.
Wat …als je onder druk komt te staan?
§6.2 Nederland en Europa In deze presentatie leer je over:
Transcript van de presentatie:

Daniël 1:3-16 Koning Nebukadnezar zei tegen zijn knecht: ‘Zoek een paar jonge mannen uit Israël en breng ze in mijn paleis. Ze moeten gezond zijn en er goed uit zien. Ze moeten veel weten en ze moeten slim zijn. Ze moeten 3 jaar naar school om alles over ons land te leren. Want ze moeten later voor mij gaan werken. Ze moeten elke dag hetzelfde eten en drinken als ik.

Daniël 1:3-16 De knecht van Nebukadnezar vond een aantal slimme jongens. Over vier van die jongens gaat dit verhaal. Daniël en zijn vrienden wilden niet hetzelfde eten als de koning omdat God dat niet goed vond. De knecht van de koning gaf hen daarom tien dagen alleen maar groente en water. Maar als ze er daarna ongezonder uitzagen, moesten ze toch hetzelfde als de koning gaan eten. De vrienden zagen er na tien dagen nóg beter en gezonder uit. Daarom mochten Daniël en zijn vrienden elke dag groente en water blijven eten en drinken.