Vervolg stappen en Informatie verstrekking

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Landelijke basis verdrogingsmonitoring
Advertisements

Als ik het voor het zeggen had…. Een visie van een wetenschapper Han van Dijk Afrika-studiecentrum.
Informatie en gebruikershandleiding versie 3.0 Mei 2010 Arthur Kleijn
Het opzetten van een micro- zorg-verzekering Micro-zorg verzekeringen: DO’s & DON’Ts Christina de Vries.
Kwaliteitskenmerken van een PvA
Holly Cheung, Mellissa Geustskens, Cindy de Gilder en Cleo Graaf klas Groen.
Probleem Professionals gebruiken innovaties niet (helemaal) zoals bedoeld Waardoor mogelijk de effecten uitblijven bij de einddoelgroep (cliënten, patiënten.
Titel presentatie Vragen subsets OM1 Gemeente Amsterdam 1 januari 2003.
Logical Framework Approach
Capturing the Evolution of Corporate An Ethnographic Case Study By Irvin Peckham Magali Silber.
Interne omzetcijfers Paul van Schooten.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
VOEDSELVERLIEZEN & VOEDSELVERSPILLING: Korte termijn acties & Lange termijn perspectieven Birgit Van Tongelen Europese Commissie DG Gezondheid en Consumenten.
Onderzoek naar werkzame factoren en methodieken in omgaan met agressie Ilse Smits Studiedag ‘Efficiëntie en effectiviteit in de bijzondere jeugdzorg,
Mediacentrum Windesheim na 23 dingen. Hoe nu verder?
1 Advies ‘Waarheen met het lokaal woonbeleid’ Presentatie Studiedag VVSG 12 juni 2012.
Ken Sandeman, maatschappelijk werker Marleen Peeters, stafmedewerker – jurist Cel Schuldhulpverlening 6 mei 2014.
Hoofdstuk 5 Onderhandelen over toegang en onderzoeksethiek Methoden en technieken van onderzoek, 5e editie, Mark Saunders, Philip Lewis, Adrian Thornhill,
De fysiotherapeutische behandeling bij patiënten met een CVA, opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen; Een beschrijvende studie van de huidige zorg.
S.O.R. Strategische Oriëntatie Ronde
Wat is een communicatieplan?
Presentatie op Flitsbijeenkomst ICO Taal & Rekenen
Vragenlijst ketencoördinatoren
Multichannel Management Visie Werkpleinen
Op weg naar een generiek model voor een regionale volksgezondheidsrapportage Marja J.H. van Bon-Martens CEPHIR seminar Regionale Volksgezondheid Toekomst.
© de vries business consultancy, 2008
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
De kracht van informatie voor beleidsontwikkeling
A3 Methodiek “meer sturing met minder papier”
(zie werkpakket 2, bijlagerapport 5
6 stappen in Risico management
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
The sole responsibility for the content of this presentation lies with the Clean Fleets project. It does not necessarily reflect the opinion of the European.
Bedrijfsnaam Bedrijfsplan. Missie Vertel hier jouw missie op lange termijn. Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
1 EUROCITIES-NLAO is supported under the European Community Programme for Employment and Social Solidarity (PROGRESS ). The information contained.
Samenhang jgz - jeugdzorg Workshop RIVM Hilde Kalthoff 13 november 2008.
Team management system  Advising - Gathering and reporting information  Innovating - Creating and experimenting with ideas 
Beleidsnotitie De VR heeft op voordracht van de afdeling Twente een voorstel aangenomen tot het schrijven van een beleidsnotitie. In samenwerking met de.
Verpleegkundig redeneren
KWALITEIT EN ORGANISATIE WEEK 2 Schpa 2.57.
50.
{ Bedrijfsnaam Bedrijfsplan.  Vertel hier jouw missie op lange termijn.  Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
Privacy in het sociaal domein Raadscommissie 15 januari 2015.
Betrouwbare iOverheid en het belang van duurzame toegankelijkheid André Plat – Projectcoördinator duto-DO - Nationaal Archief Erik Saaman– Projectleider.
Komt een jonge klant aan de balie….. Bijeenkomst Economie docenten Malmberg Uitgeverijen Emile Kouwenhoven SNS REAAL.
1 WEBINAR: GLOBAL GRANTS VOOR BEGINNERS 17 mei :30 – 20:30 uur.
Het is een noodzaak voor het bedrijfsleven om online aanwezig te zijn Maar veel kleine bedrijven zijn terughoudend om dit te doen, als gevolg van de tijd.
VERTROUWELIJK EN AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD Tafel 3 – Versnellen commercialisering cleantech Energieakkoord voor duurzame groei 18 november 2013.
Tussen aandacht en doelgerichtheid zoeken naar een methodische structuur.
Openbaar Lichaam Bonaire
Eerste Nationale workshop
Potentiele voordelen en risico’s van REDD+,
Financiële rechtmatigheid
Naar een nationale REDD+ strategie voor Suriname
Een vergadering organiseren
Het ontwikkelen van een REDD+ nationale visie en strategie
Analyse jaarverslagen RvC
Visieontwikkeling Les
De 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling in Vlaanderen
SHEQ SHQ.
Lokaal loket kinderopvang
Duurzaam Gebouwbeheer Scholenbouw
Vergadering Personeelsdienst
HET HSEQ-charter Integratieset H3SE Module TCG 1.3.
De 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling in Vlaanderen
Lokaal loket kinderopvang
Nadere Effect Analyse Methode voor effectbepaling Imagine the result.
Analyse jaarverslagen RvC
Methodisch handelen Week 6 les 5. Methodisch handelen Week 6 les 5.
Transcript van de presentatie:

Vervolg stappen en Informatie verstrekking Het ontwikkelen van een Nationale REDD+ Visie en Strategie voor Suriname Eerste Nationale Workshop Vervolg stappen en Informatie verstrekking

Waarheen van hieruit? Verkregen Informatie zal op verschillende manieren worden gebruikt: Resultaten van de verschillende werkgroepen zal als basis dienen voor: Verdere ontwikkeling van de Nationale Visie; De SESA als een indicatie van gewenste voordelen. Resultaten van de verschillende werkgroepen betreffende de Barrieres zullen verder worden uitgewerkt in de PAMs voor de Nationale Strategie

Waarheen van hieruit? Verkregen Informatie zal op verschillende manieren worden gebruikt : Resultaten uit de questionnaire over “Enabling Conditions and Stakeholder Relations” zullen worden gebruikt om: de PAMs verder te ontwikkelen; De SESA van informatie voorzien omtrent het ontbreken van de randvoorwaarden danwel de slechte ‘stakeholder’ verhoudingen die een risico met zich kunnen meebrengen Resultaten verkregen uit de werkgroepen en questionnaire over Risico’s en voordelen van de PAMs zullen worden gebruikt voor het verder onderzoek van de SESA.

Waarheen van hieruit? Voorbeeld: verdere gebruikmaking van geidentificeerde risico’s en voordelen PAMs Risico’s/ Voordelen Veiligheidskleppen geactiveerd door Bestaande Beleid, Wet en Regelgeving handelende over voordelen Cancun World-bank Other   Aanzet gegeven in workshop, wordt vervolgd Wordt nader uitgewerkt door onderzoeksteam Aanzet gegeven in workshop middels use of guiding questions, Wordt vervolgd

Waarheen van hieruit? Voorbeeld: Verder gebruik van de identificering van Risico’s en voordelen Analyse van bestaand Beleid, Wet en Regelgeving vs. Voordelen, risico’s en Veiligheidskleppen om de tekortkomingen te ontbloten; Vervolgens: methoden om deze geidentificeerde tekortkomingen op te vangen in het algemeen, maar specifiek gericht op het omgaan met de potentiele REDD+ voordelen en risico’s zoals beschreven in the Environmental and Social Management Framework (ESMF). PAMs Risico’s/ Voordelen Veiligheidskleppen geactiveerd door Bestaande Beleid, Wet en Regelgeving handelende over voordelen Cancun World-bank Other  

Waarheen van hieruit? Studie team gaat door met de resultaten verkregen uit deze workshop om verdere vorm en inhoud te geven aan de richting die wij op willen gaan met de REDD+ Strategie Specifieke, gerichte consultaties met : Inheemsen en Tribale Volkeren om hun visies, prioriteiten en zorgpunten voor de verdere studie en voor de SESA vast te leggen; De Major Groups Collectives voor thematische knelpunten die relevant zijn voor de studie en SESA; Nationale experts waar nodig (vb. Betreffende betstaande wet en regelgeving).

Verspreiding van Informatie Binnen 10 dagen na de workshop volgt er een ‘workshop report’; Voor zoverre mogelijk via email verstuurd naar alle workshop participanten; Ook beschikbaar via website van Redd+ kantoor: http://www.surinameredd.org en www.nimos.org Informatie over de voortgang van de SESA en deze studie zal ook beschikbaar zijn via bovengenoemde websites. Het SESA Werk Plan is publikelijk beschikbaar op de 2 hierboven genoemde websites

DANK U!