Hoeveel kerken in deze plaats…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Gods ene naam en de naam van Jezus Christus
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Christengemeenschap De Goede Herder
Aandacht voor elkaar. Aandacht voor elkaar Aandacht voor elkaar Bidden voor elkaar.
Het profiel van een christen
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
Woord van Leven April 2014.
De christelijke boodschap
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Efeziërs 1:1-14.
Preek.
Woord van Leven November 2012.
De glorie van Christus Hoe een gemeente kan gaan groeien
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 21 HC Franeker 12 september 2010 Thema: Wat moet je nou weer met de kerk?
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de samenkomst
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
Mahatma Gandhi,
 - Inleiding  - Monotheisme  - Twee Naturen  - Als Rechter  - Als Verlosser  - Als Mens, Leraar en Vriend  - Als Idool.
De geschiedenis van het Christendom
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
Erger niet... 1.
Filippenzen – 9 1:3,4 F9 gebed/dank.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
De Schepper En gaan Wandelen.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Ruim 20 kerken in Alphen (en nog enkele kleinere groepen)… Jezus’ gebed in Johannes 17: bewaar hen (vers 11 en 15). Bewaar hen: in waarheid, heiligheid,
Kind van God.
Christelijke vrijheid
Wat geven we kinderen mee?
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
de brief aan de Romeinen
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
9 – Is er maar één waarheid?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Gods plan Met ons.
"Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn, zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in zijn kracht hebben meegemaakt."
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
WAT ZEGT DE BIJBEL OVER JOU NIEUWE RELATIE EN HET KONINKRIJK VAN GOD ?
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Bidden is praten met God Maar zegt God wel wat terug?
Johannes (4) WELKOM 1.
Nadenken over de uitverkiezing
‘Maken de muren dan christenen?’
Wij geloven in de goede Vader
Wantrouwen, onvrede En in de kerk
God?. God? God? Kerk? God? Kerk? Inhoud? Jezus is vlees: Hij is mens geworden.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

Hoeveel kerken in deze plaats… Hoeveel kerken in deze plaats…? Jezus’ gebed in Johannes 17: bewaar hen (vers 11 en 15). Bewaar hen: in waarheid, heiligheid, zending en eenheid. Jezus’ vierde gebed voor de toekomst van zijn kerk: Heer, maak hen één! Met de apostelen (1); met de Vader en de Zoon (2).

Jezus’ vierde gebed voor de toekomst van zijn kerk: Heer, maak hen één Met de apostelen (1); met de Vader en de Zoon (2) Vergrijzing en ‘ontgroening’: ouderen ouder, minder kinderen. Versterkt door kerkverlating door jongeren. GKv: 2000 leden weg per jaar; helft naar andere kerken; helft: ‘geen kerk’. Geloof of ongeloof, geloven in deze tijd: to be or not to be!

Jezus’ vierde gebed voor de toekomst van zijn kerk: Heer, maak hen één Met de apostelen (1); met de Vader en de Zoon (2) Vers 20/21: Ik bid… voor allen die door hun verkondiging in mij geloven, opdat zij allen één zijn. Jezus bidt voor de verkondigers, én voor hen die door hun verkondiging in hem zullen geloven: dat die samen één zijn. Dat het geloof van de kerk niet zal veranderen maar de eeuwen door ‘apostolisch’ zal blijven.

Jezus’ vierde gebed voor de toekomst van zijn kerk: Heer, maak hen één Met de apostelen (1); met de Vader en de Zoon (2) Veel overeenstemming, herkenning in de basics van het christelijk geloof. Kern: “dat zij in mij geloven”. Dat Jezus Gods Zoon is, de door God gezonden redder. Het is niet meer zo ‘zwart-wit’: meer ‘finetunen’.

Jezus’ vierde gebed voor de toekomst van zijn kerk: Heer, maak hen één Met de apostelen (1); met de Vader en de Zoon (2) Eenheid = eenheid met de apostelen (gemeenschappelijke waarheid) én: eenheid met de Vader en de Zoon (gemeenschappelijk leven). Waarheid zonder Goddelijk leven in ons is dode orthodoxie, harteloze rechtzinnigheid (aldus Tim Keller). “De weg tot de eenheid van de christenen voert niet via synodes en deputaten, maar ligt in de diepe, werkelijke eenheid met de Heer die vergelijkbaar is met zijn eenheid met de Vader” (citaat via John Stott, Contemporary Christian).

Jezus’ vierde gebed voor de toekomst van zijn kerk: Heer, maak hen één Met de apostelen (1); met de Vader en de Zoon (2) Jezus wil die eenheid, omdat hij wil dat de hele wereld hem zal erkennen als Heer, en als messias van God (Fil. 2: 10/11). In het gebed van Jezus wordt duidelijk: geloof of ongeloof hangt direct samen met het al of niet één zijn van de kerk! In de hemel zal de eenheid van zijn volk tot volmaaktheid komen: we zullen Christus’ grootheid zien (“omdat u mij al liefhad voordat de wereld gegrondvest werd”, vers 24; en “de liefde waarmee u mij liefhad in hen zal zijn en ik in hen”, vers 26).