Hier gaan we het levende-dia-spel doen!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het Echte Kerst Verhaal
Advertisements

Kerstviering kleuterbouw
Kerstmis.
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
Godsdienst.
Kerstnachtdienst Spoedcursus engel Voorganger: ds. A. Nicolai
"Santa is coming to town".
Keizer Augustus volkstelling.
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
Wie nodig je als eerste uit?
Geboortekaartje uit de hemel
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Met foto’s en gedichten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Een relatie met God Hoe dan?.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Kerstnachtdienst Waarom kerst? Voorganger:ds. A. Elverdink Muzikale medewerking:New Creation.
Kerstfeest bij de Zeesterren
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Koningin Wilhelmina school
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
Welkom Thema: Kerst raakt je hart.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
Een engel komt bji Zacharias…
1 Advent- en kerstbijeenkomst op 18 december 2015 van de Vrouwenbijbelstudiekring EUNICE en van de 55-plus contactcommissie van de Christelijke Gereformeerde.
Corsodienst 21 augustus corso bouw je samen. Ds. : Mw Marijn Rohaan. Ouderling : Joke Nijhuis Organist : Johan Bredewout Schriftlezingen : Exodus 17: 9-13.
BijbelGespreksGroep (BGG)
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Peuter en kleuter kerstviering 2008
20 februari 1965.
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
Kerstnachtdienst 2015 Thema: Gods liefde uit de doeken.
Welkom bij de presentatie van
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?
Blok III Jezus, Gods Zoon
Maria &Jozef op weg.
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Les 12 Waar het hart vol van is…
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Kerststal bouwen Lucas 2:6-7 “Toen Jozef en Maria in Bethlehem waren, werd het kind geboren. Het was Maria’s eerste kind, een jongen. Maria wikkelde hem.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Lucas 1: God stuurde een engel met de naam Gabriël naar de stad Nazaret.
Les 11 Waar blijft Gods antwoord?
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Jezus is geboren! Opdracht: Jezus is geboren!
Kerstnachtdienst Ds. Marijn Rohaan O. v
KERSTNACHTDIENST De Spil ENGELENVERHALEN Voorganger: Ds
Lucas 19: Jezus kwam de stad Jericho binnen.
Kerstfeest groep
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
Jozef en Maria gaan op reis. Heel ver, naar Bethlehem.
Vredesboom Lucas 2:13-14 “De engelen eerden God en zeiden: ‘Alle eer aan God in de hemel. En vrede op aarde voor de mensen van wie God houdt.’” Vrede.
Afscheid vol betekenis
Transcript van de presentatie:

Hier gaan we het levende-dia-spel doen! De herders Hier gaan we het levende-dia-spel doen! Probeer als groep dit verhaal uit te beelden in vijf stilstaande beelden. Lees het stuk uit de Bijbel over de herders: Lucas 2:6-20 Kies vijf momenten uit het verhaal dat jullie gaan uitbeelden. Verdeel de rollen. Wie is herder, schaap, engel, baby Jezus enzovoorts… Er liggen verkleedkleren en spullen om te gebruiken. Bedenk nu hoe die vijf momenten uit het verhaal eruit hebben gezien: Wat waren de herders aan het doen toen de engel kwam? Wat is de reactie van de herders als ze de engel zien? En de reactie van de schapen? Hoe maken de herders de reis naar de stal? En hoe zien de gezichten eruit als ze baby Jezus zien… Maak nu de levende dia’s. Beeld het verhaal uit en iemand maakt er vijf foto’s van!

Lucas 2:6-20 uit de Bijbel in Gewone Taal De herders Lucas 2:6-20 uit de Bijbel in Gewone Taal “Toen Jozef en Maria in Bethlehem waren, werd het kind geboren. Het was Maria’s eerste kind, een jongen. Maria wikkelde hem in een doek, en legde hem in een voerbak voor de dieren. Want er was voor hen nergens plaats om te slapen. Die nacht kwamen de herders in de buurt van Bethlehem. Ze pasten buiten op hun schapen. Opeens stond er een engel tussen de herders, en het licht van God straalde om hen heen. De herders werden bang. Maar de engel zei: ‘Jullie hoeven niet bang te zijn, want ik breng jullie goed nieuws. Het hele volk zal daar blij mee zijn. Vandaag is jullie redder geboren: Christus, de Heer. Hij is geboren in Bethlehem, de stad van David. En zo kunnen jullie hem herkennen: het kind ligt in een voerbak en is in een doek gewikkeld’. En plotseling was er bij de engel een hele groep engelen. Ze eerden God en zeiden: ‘Alle eer aan God in de hemel. En vrede op aarde voor de mensen van wie God houdt.’ Daarna gingen de engelen terug naar de hemel. De herders zeiden tegen elkaar: ‘Kom, we gaan naar Bethlehem. Want God heeft ons verteld water gebeurd is. Laten we gaan kijken.’ Ze gingen meteen naar Bethlehem. Daar vonden ze Maria en Jozef, en in een voerbak lag het kind. Toen de herders het kind zagen, vertelden ze wat de engel over hem gezegd had. Iedereen die dat hoorde, was verbaasd over het verhaal van de herders. Maria probeerde te begrijpen wat het betekende. Ze bleef nadenken over wat de herders gezegd hadden. De herders gingen terug naar hun schapen. Ze eerden God en dankten hem voor alles wat ze gezien en gehoord hadden. Want alles was precies zoals de engel gezegd had.”