De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BijbelGespreksGroep (BGG)

Verwante presentaties


Presentatie over: "BijbelGespreksGroep (BGG)"— Transcript van de presentatie:

1 BijbelGespreksGroep (BGG)
Wie is Jezus? BijbelGespreksGroep (BGG)

2 Zingen psalm 72:10 en 11 Bidden
10.Dan zal na zoveel gunstbewijzen, ' t Gezegend heidendom, ' t Geluk van dezen Koning prijzen, Die Davids troon beklom. Geloofd zij God, dat eeuwig Wezen, Bekleed met mogendheên; De HEER',in Israël geprezen, Doet wond'ren, Hij alleen. 11.Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen; Men loov' Hem vroeg en spâ; De wereld hoor',en volg' mijn zangen, Met amen, amen na. Bidden

3 Praktische gang van zaken
Terugluisteren van de inleiding: Ga naar de website open de tab agenda Zoek de datum op (bv ) Selecteer de BGG Hier vindt u een link naar de PPT waarin ook de vragen staan en naar de geluidsopname van de inleiding.

4 Bijbel Lukas 2 En het geschiedde in die dagen dat er een gebod uitging van keizer Augustus dat heel de wereld ingeschreven moest worden. Deze eerste inschrijving vond plaats toen Cyrenius over Syrië stadhouder was. En ze gingen allen op weg om ingeschreven te worden, ieder naar zijn eigen stad. Ook Jozef ging op weg, van Galilea uit de stad Nazareth naar Judea, naar de stad van David, die Bethlehem heet, omdat hij uit het huis en het geslacht van David was, om ingeschreven te worden met Maria, zijn ondertrouwde vrouw, die zwanger was. En het geschiedde, toen zij daar waren, dat de dagen vervuld werden dat zij baren zou, en zij baarde haar eerstgeboren Zoon, wikkelde Hem in doeken en legde Hem in de kribbe, omdat er voor hen geen plaats was in de herberg. En er waren herders in diezelfde streek, die zich ophielden in het open veld en ‘s nachts de wacht hielden over hun kudde. En zie, een engel van de Heere stond bij hen en de heerlijkheid van de Heere omscheen hen en zij werden zeer bevreesd. En de engel zei tegen hen: Wees niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die voor heel het volk wezen zal,

5 Bijbel namelijk dat heden voor u in de stad van David de Zaligmaker geboren is; Hij is Christus, de Heere. En dit zal voor u het teken zijn: u zult het Kindje vinden in doeken gewikkeld en liggend in de kribbe. En plotseling was er bij de engel een menigte van de hemelse legermacht, die God loofde en zei: Eer zij aan God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in mensen een welbehagen. En het geschiedde, toen de engelen van hen weggegaan waren naar de hemel, dat de herders tegen elkaar zeiden: Laten wij nu naar Bethlehem gaan en dat woord zien dat er geschied is, dat de Heere ons bekendgemaakt heeft. En zij gingen met haast en vonden Maria en Jozef, en het Kindje liggend in de kribbe. Toen zij Het gezien hadden, maakten zij overal het woord bekend dat hun over dit Kind verteld was. En allen die het hoorden, verwonderden zich over wat door de herders tegen hen gezegd werd. Maar Maria bewaarde al deze woorden en overlegde die in haar hart. En de herders keerden terug en zij verheerlijkten en loofden God om alles wat zij gehoord en gezien hadden, zoals tot hen gesproken was.

6 Inleiding Vragen ter bespreking Vragen:
1. Waarom is het voor jou belangrijk om te weten dat de Heere Jezus echt geleefd heeft? 2. Welke bewijzen voor de historische Jezus zou jij gebruiken in het gesprek met iemand die (nog) geen christen is? 3. Wat zou je zeggen tegen iemand die bang is om christen te worden omdat je dan ‘blindelings zou moet geloven’? 4. Veel mensen in onze dagen vinden Jezus een fantastisch mens, een voorbeeld. Wat is jouw reactie? 5. Wanneer Jezus de Zoon van God is, welke gevolgen heeft dat dan voor jou? 6. Wanneer je de Bijbel leest of hoort lezen, wordt je dan (nog) geraakt door het wonder van de komst van de Heere Jezus? Zo niet, wat zou jou kunnen helpen om de Bijbel weer meer ‘bewust’ te gaan lezen?

7 Vragen ter bespreking 7. Lees met elkaar de ‘Ik ben’ uitspraken van de Heere Jezus eens door. Kies er voor jezelf één uit, waar je het meest door geraakt bent en spreek met elkaar over door over het waarom: Johannes 6:35: En Jezus zei tegen hen: Ik ben het Brood des levens; wie tot Mij komt, zal beslist geen honger hebben, en wie in Mij gelooft, zal nooit meer dorst hebben. Johannes 8:12 Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben. Johannes 10:7 Jezus dan zei opnieuw tegen hen: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Ik ben de Deur voor de schapen. Johannes 10:9 Ik ben de Deur; als iemand door Mij naar binnen gaat, zal hij behouden worden; en hij zal ingaan en uitgaan en weide vinden. Johannes 10:11 Ik ben de goede Herder; de goede herder geeft zijn leven voor de schapen. Johannes 10:14 Ik ben de goede Herder en Ik ken de Mijnen en word door de Mijnen gekend,

8 Vragen ter bespreking Johannes 11:25
Jezus zei tegen haar: Ik ben de Opstanding en het Leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al was hij gestorven, Johannes 12:26 Als iemand Mij dient, laat hij Mij volgen, en waar Ik ben, daar zal ook Mijn dienaar zijn. En als iemand Mij dient, zal de Vader hem eren. Johannes 12:46 Ik ben een licht, in de wereld gekomen opdat ieder die in Mij gelooft, niet in de duisternis blijft. Johannes 14:6 Jezus zei tegen hem: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij. Johannes 15:1 Ik ben de ware Wijnstok en Mijn Vader is de Wijngaardenier. Johannes 15:5 Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen.

9 Vragen ter bespreking 8. Wie is de Heere Jezus voor jou?
9. Wat betekent de opstanding van de Heere Jezus voor jou? Verdiepingsvragen Jehova’s getuigen zeggen dat Jezus niet dé Zoon van God (en dus geen God de Zoon maar een schepsel) is, maar een zoon van God. Hoe zou je daarover het gesprek met hen willen voeren? 11. Lees Zondag 12 van de Heidelbergse Catechismus: Vraag 31: Waarom wordt Hij Christus, dat is Gezalfde genoemd? Antwoord: Omdat Hij door God de Vader aangesteld en met de Heilige Geest gezalfd is tot onze hoogste Profeet en Leraar, die ons de verborgen raad (en wil) van God ten aanzien van onze verlossing volkomen geopenbaard heeft; Tot onze enige Hogepriester, die ons met het enige offer van zijn Iichaam verlost heeft en met zijn voorbede steeds voor ons pleit bij de Vader; en tot onze eeuwige Koning, die ons met Zijn Woord en Geest regeert en ons in de verworven verlossing beschut en behoudt. Vragen a. Het antwoord op vraag 31 laat zien dat Jezus voor ons gezalfd is tot Profeet, Priester en Koning. Noem bij elk ambt een voorbeeld van hoe het ons kan bemoedigen dat Jezus nog steeds deze 'taak’ heeft. b. Volgens het antwoord op vraag 32 ('Waamm wordt u een christen genoemd?') is elke christen profeet, priester en koning omdat hij deel heeft aan de zalving van Christus. Hoe krijg je deel aan die zalving? Lees hierbij Lukas 11:11-13 en Titus 3:4-6 c. Een profeet staat voor bijbelse (kritische) wijsheid, een priester voor verzoening, een koning voor waardigheid en regeermacht. Denk even na over deze drie ambten van een christen. Hoe kun jij in jouw leven laten zien dat je deze ambten hebt?

10 Vragen ter bespreking Om te lezen: Flavius Josephus:
- Joodse Oudheden & de Joodse oorlog Tim Keller: - Kruistocht - In alle redelijkheid

11 Praktisch We gaan zo dadelijk in groepen uit elkaar.
Zoek met je eigen groep een plekje in Elim; Heb je vragen voor mij, geef dat dan aan, dan kom ik zo dadelijk even bij jullie groep langs.


Download ppt "BijbelGespreksGroep (BGG)"

Verwante presentaties


Ads door Google