Prentenbijbels voor China

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uitslag opdracht 2 (samsam, nr
Advertisements

Dankdag 2012: Steun vaders en moeders in Oeganda..
Dankt u mee voor de kerk in Benin? Onze zusterkerk in het arme West-Afrikaanse land Benin maakt grote stappen in zelfstandigheid. Prachtig: Gods Geest.
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
… voor meer voedsel en minder ziektes. Op het arme platteland van Midden-India werkt de Emmanuel Hospital Association (EHA). EHA is een partnerorganisatie.
Bijbelverhalen voor kinderen in de township
Hoofdstuk 5 Werelden van verschil
Wat is Passend Onderwijs
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Krantenbeurt Van Ploon Vrijdag 28 oktober 2011
LOT OP REIS.
Delen in overvloed. Op deze Micha-Zondag is de 1e collecte voor: Spandana-project, Midden-India.
Godsdienst.
Godsdienst 1.
Ouders en kinderen. Gewone mensen “Zwakheden en gebreken” “Zwakheden en gebreken” 2 e rijtje geboden: omgaan met elkaar 2 e rijtje geboden: omgaan met.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Vraag 1: Wat is mantelzorg?
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
Actie Lezen en schrijven voor Maasai in Kenia Doel: geld inzamelen door moeders en dochters in Nederland voor moeders en dochters in Kenia en Tanzania.
“Geen kinderarbeid, kinderen moeten naar school !” Bolivia
Kaarten op tafel.
Door Fleur Bel en Lotte Heijnen
Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij.
Jubileumproject Ark Mission 100 jaar
Trans World Radio Laat het Evangelie overal horen!
Hoofdstuk 6 De Chinese bevolking.
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Kinderen van de Hervormde Zondagsscholenbond in actie voor kinderen in Oost-Europa.
U zult bij het zien van deze serie over foto’s misschien (nog beter) begrijpen dat de kinderen in India, maar ook de leerkrachten en de ouders van hen,
Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.
EEN GESPREK OVER AFHAKERS IN DE KERK ‘Mijn zoon / dochter gaat niet meer naar de kerk’
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Door een gratis operatie begint een NIEUW LEVEN voor Afrikaanse vrouwen die lijden aan blaasfistels (VVF)
Ook de buik vol van honger? Collecte voor Rwanda.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
“Laat de kinderen tot mij komen” Zondagsscholenactie seizoen voor zondagsscholen in Egypte.
KINDEREN VAN DE STRAAT Zondagsscholenactie voor kinderen in Colombia.
Kenia: de kerk aan het werk in sloppenwijken. In deze landen werkt Tear via de lokale kerk.
Problemen in het onderwijs Leraren zijn niet gekwalificeerd en klassen zijn erg groot. Hoewel het onderwijs gratis is, zijn de bijkomende kosten hoog.
Kinderarbeid door de eeuwen heen Tijd van burgers en stoommachines.
info spreekbeurt over warcild
Kinderarbeid..
In Tirupur werken kinderen in de textielindustrie.
Dit is de familie van Zuze Charles
1.
Stichting Ark Aid Voor de ontheemden in Birma
Naar zondagsschool in een sloppenwijk
Omdat élke vrouw kostbaar is!
Nationale Bijbelzondag
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
1.4 SOCIALISTEN EN FEMINISTEN
Waar?. Waar? Waar? Egypte ligt in Afrika, op 3200 km van België De hoofdstad van Egypte is Cairo In Cairo wonen ongeveer 20 miljoen mensen (in België.
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Een nieuwe start voor kwetsbare vrouwen in India
De collecte is voor Red een Kind.
…is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt
Lang leve de zelfhulpgroep!
Een nieuw begin voor de kerk op Cuba
Omdat élke vrouw kostbaar is!
…is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt
Het dienen van God in openbare en privé scholen
De kerk als plek van hoop en herstel - Syrië
Jubileumactie 70 jaar BCGV/CGK-Vrouw
Opvang en zorg voor kinderen in Moldavië
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Bijbelzondag 2019 Wie geeft u een bijbel?.
Transcript van de presentatie:

Prentenbijbels voor China He Jiaying (9) is blij met haar nieuwe prentenbijbel. Maar miljoenen kinderen zoals zij hebben nog geen prentenbijbel.

Prentenbijbels voor China Shuqin Xiao bidt voor de kinderen in haar zondagsschoolklas. Veel van de kinderen op het platteland groeien op zonder hun ouders, omdat die moeten werken in de stad. Zondagsscholen zijn belangrijk voor de opvang van de kinderen en het onderwijs in de Bijbel.

Prentenbijbels voor China Zondagsschoolleidster Shuqin Xiao vertelt: ‘Kinderen voelen zich niet geliefd. Ze denken dat hun ouders zich niet om hen bekommeren en hen eigenlijk niet willen. Door te lezen in de Bijbel leren de kinderen dat God voor ze zorgt, zelfs wanneer de situatie slecht is.’ Situatie • Er zijn 240.000.000 kinderen in China. Veel meer jongens dan meisjes vanwege de 'Eénkindpolitiek' • In sommige delen van China is een zondagsschool nog steeds verboden, in andere delen gaat het juist heel goed met de zondagsscholen. • Amity Printing Company drukt geen kinderbijbels (persen zijn er niet op ingericht) • Tien jaar geleden mocht de kerk in China geen drukwerk maken gericht op kinderen. Daarna wel geïllustreerde bijbelverhalen, maar geen kinderbijbels. Deze prentenbijbels worden steeds populairder in China. • Op het platteland leeft de bevolking in armoede. Er zijn veel 'achtergelaten kinderen'. Vaders en moeders trekken van het platteland naar de stad voor werk. Er zijn zo'n 70 miljoen achtergelaten kinderen. Van 30 miljoen kinderen werkt zowel de vader als de moeder in de stad. Zij zien hun ouders hooguit enkele dagen per jaar. • De ouders kunnen hun kinderen niet meenemen naar de stad, omdat ze hun kinderen niet mogen laten inschrijven voor een school. Ook hebben die kinderen geen recht op gezondheidszorg. • Kinderen wonen in het beste geval bij hun (oude) grootouders. Omdat die naast het opvoeden van hun kleinkind ook hard moeten werken op het land, is dit een zware taak. Kerken ontfermen zich over deze kinderen, onder andere door hen onderwijs op de zondagsschool aan te bieden. Voor dat onderwijs zijn de prentenbijbels nodig. Om die kinderbijbels betaalbaar te houden (of zelfs gratis aan te bieden) is hulp nodig uit het buitenland. 3

Prentenbijbels voor China Met uw gift zorgt u ervoor dat kinderen in China een prentenbijbel kunnen krijgen. HELPT U MEE? We kunnen alleen prentenbijbels in China verspreiden met úw steun.