Stevige sterren Genesis 15:4-6

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Galaten 4: het voorgaande in de Galaten-brief… 2.
Advertisements

1 15 mei 2014 Rijnsburg 15 mei 2014 Rijnsburg. 2 Hebreeën Door het geloof heeft ook Sara kracht ontvangen om moeder te worden, en dat ondanks haar.
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Welkom.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Godsdienst.
Gedachteniszondag 20 november 2011 Leven in het licht van de Eeuwige, zoals Jezus ons daarin is voorgegaan. Is gerechtigheid zoeken, waar maken en stralen.
Lachen is gezond.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Leven met God door de week. Een vraag vanuit geheiligd verlangen.
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
Wie het laatst lacht... Genesis
Preek Jakobus 2:
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Abraham, volgend jaar rond deze tijd zal Ik bij jou terugkomen en dan zal Sara, je vrouw, een zoon hebben. Op een dag kwamen drie onbekende mannen op bezoek.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Zingen Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
26 juli 2015 Zoetermeer. Genesis 15 1 Hierna kwam het woord des HEREN tot Abram in een gezicht: Vrees niet, Abram Ik ben uw schild; uw loon zal zeer groot.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
.. De regenboog; Noachs zonde Genesis 9 1Waar was de regenboog een teken van? Dat de aarde nooit meer helemaal zou overstromen. 2 Wat was de zonde van.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Eerste Adventszondag 29 november 2015 Lucas 1:5-25 De engel Gabriël verscheen aan Zacharias en zei: “Jullie zullen een zoon krijgen en hij zal vervuld.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Preek over Genesis 21:1-7 1 e Adventszondag. Introductie Advent 2015 Bijzondere geboorten: a.De geboorte van Isaak b.De geboorte van Obed c.De geboorte.
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
Les 10 voor 2 september 2017 DE TWEE VERBONDEN.
Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Geloof in het bovennatuurlijke
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
“Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd.”
Door God uitgekozen Opdracht: Maak een Abraham van wc-rolletjes.
Pak je koffers Opdracht
Wachten Genesis “God zei tegen Abraham: Ik zal Sara een zoon van jou geven. En er zullen later volken en koningen van haar afstammen.’ Abraham maakte.
God heeft een plan Genesis 12:1-2
What's in a name? HALLO mijn naam is... 6 augustus 2017 Den Haag.
In 7 dagen Genesis 2:1 "Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk.”
Groen is gras Genesis 1:9-13
Wolk maken Genesis 1: 6-8 “God zei: ‘Er moet in het midden van het water een koepel komen om het water te verdelen.’ En zo gebeurde het. God maakte de.
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Tel de sterren Opdracht:
De tent van Abraham Genesis 12:6-9 “Abram en zijn familie kwamen in Kanaän, waar in die tijd de Kanaänieten woonden. Ze reisden door tot de eik van More.
Zandkorrels Genesis 13:14-16
Kleurige tenten Opdracht: Maak kleine tentjes.
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Blok II God de Vader In de komende zes lessen leer je God de Vader beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Psalm 8 Heer, wat bent U goed! U ziet alles en iedereen op de aarde.
Een Goddelijk 'maar' 16 oktober 2016 Den Haag.
Luister goed… Opdracht: Maak een luister-team en een vertel-team.
Wow, wat heeft God dat tof bedacht!
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Abraham Deel 2.
Welkom Voorganger: Ds. H.O. ter Beek Ouderling van dienst:
de gelijkenissen in Mattheus 13 (2)
Leven vanuit de troon Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen.
Abraham Deel 3.
Gekleurd zand Opdracht:
God rechtvaardigt de goddeloze!
Stralende sterren Genesis 1:14
We kijken allemaal op een bepaalde manier naar kinderen en jongeren
Transcript van de presentatie:

Stevige sterren Genesis 15:4-6 “Toen nam de Heer Abram mee naar buiten. ‘Kijk eens naar de hemel’, zei de Heer. ‘Tel de sterren eens, als je dat kunt. Zo veel nakomelingen zul je krijgen.’ Abram geloofde wat de Heer zei.” God beloofde dat Abraham en Sara zoveel nakomelingen zouden krijgen als de sterren in de hemel! Maar, ze hadden nog niet eens één kind en ze waren al oud. Dat is toch ongelooflijk… Opdracht: Hier gaan we een proefje doen met melk. 1. Maak 250 ml melk warm in een pan, totdat het bijna kookt. 2. Doe 3 eetlepels azijn bij de melk. Wat gebeurt er? 3. Twee onderdelen van de melk scheiden: de wei en het wrongel. 4. Doe het mengsel door een zeef. 5. Haal het wrongel uit de zeef en knijp het uit. Laat het zo droog mogelijk worden. Kneed er dan een bal van. 6. Maak de bal plat met een deegroller. 7. Steek nu ster-vormen uit. Gods beloften zijn niet zo slap als melk… Gods beloften zijn stevig en rotsvast!