onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Westvoorne - stand van zaken -

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ervaringen in samenwerking
Advertisements

Wet maatschappelijke ondersteuning De Kracht van verbinden November 2010.
Welkom Informatiebijeenkomst IDOP Galder-Strijbeek 28 februari 2011.
De inhoud en invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) DATUM1 december 2005 PLAATSNISB Bewegen als levenslange uitdaging.
Doordecentralisatie: het Nijmeegse model Presentatie Netwerkbijeenkomst 11 december 2012 Platform binnenluchtkwaliteit basisscholen in Gelderland Arnhem.
Echte monitoring Waarom? Goede prioriteiten stellen,
Onroerend Goed investeren en beheren
Toekomstige ontwikkelingen Basisonderwijs Graft-de Rijp.
Inrichting Sociaal Domein Drechterland
1 Kostendekkende huur  Wat is kostendekkende huur? inzicht kosten  Optimalisatie door kostendekkende huur? -standaard kwaliteit -tijdig investeren en.
Scenariomodel basisonderwijs
Een Prachtkans voor Sint Pancras
Buitenonderhoud op rapport
EERSTE JAAR Kopgroep wethouders voor kindcentra
De Regionale Educatieve Agenda
Sportbonden en gemeenten samen aan de slag
September ’141 Verzuip jij je Toekomst?! Een alcoholpreventieprogramma in de regio Zuid-Holland Zuid 03/11/2010.
De vorming van lokaal gezondheidsbeleid Marjan Hoeijmakers Public Health Forum Debat 18 mei 2005.
MAATSCHAPPELIJKE STAGES VOOR JONGEREN
VISITATIERAPPORT WOONGOED ZEEUWS-VLAANDEREN. WAAROM VISITATIE? VISITATIE IS EEN VERANTWOORDINGSINSTRUMENT OVER DE PRESTATIES VAN WONINGCORPORATIES. EEN.
Stedennetwerk DuurzaamDoor Terugblik en vooruitzicht oktober, Jan Eelco Jansma.
SAMENWERKEN IN DE WATERKETEN Stand van zaken Bestuursakkoord Water in het werkgebied van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht.
Cursus Politiek Actief Bijeenkomst 3: De gemeenteraad
Rekenkamercommissie Leiden (RKC) Zicht op Leids Vastgoed.
Ontwikkeling Agneslocatie 8 oktober Agenda  Welkom  Wat gaat er gebeuren?  Ontwerp Driestar College + sportzalen  Ontwerp woningen Agnes-locatie.
Wat gaan we bespreken ? Werkwijze mbt opstel Stolpe specifiek ZP Advies aan de platform leden.
Volksvertegenwoordiger: Neem het heft in eigen hand Casus: Gebiedsontwikkeling luchthaven Twente Presentatie: Aart Karssen – 17 april 2015.
21 oktober 2015 Modernisering van het Rijksregister Vervanging van het centrale systeem Gebruikerscomité Eric Roelandt.
Het samenbrengen van taal- en leesvaardigheid en kunst- en cultuureducatie in Noord-Brabant ten behoeve van de omgang met de 21 e eeuwse vaardigheden in.
VNG Commissie Financiën Ontwikkelingen 2016 Voorzitter: Staf Depla, wethouder Eindoven.
Stand van zaken en monitoring doelrealisatie Ervaringen en verwachtingen… 1 September 2015.
Administratie ‘Wat is administratie?’. Wat is administratie? “Administreren is vastleggen, op papier of elektronisch, wat er in jouw onderneming gebeurd.
Oplossingsrichtingen onderwijshuisvesting Reek.. Ontwikkelingen Stichting Maashorst ambieert naast uitbreidingsmogelijkheden van de Vlinder, ook.
Toekomstvisie Raamsdonk Pilot Raamsdonk Raamsdonk (27 oktober 2008)
KENNISCENTRUM RUIMTE VOOR ONDERWIJS EN KINDEROPVANG Nieuwe regels, nieuwe kansen: een strategisch perspectief op onderwijshuisvesting Jan Schraven Kenniscentrum.
De financiële klappen voor Enschede Eelco Eerenberg 28 augustus 2015.
Brede School Ursem 2014 Visie Bevorderen van de ontwikkeling kinderen 0-12 jaar Samen sterker Efficiënt inzetten van ruimten Versterken voorzieningenniveau.
Cultuurnota Alblasserdam BIO 8 oktober Waarom een cultuurnota? Ontsluiten aanbod Kansen benutten Visie en focus: kader Samenhang en samenwerking.
REGIO RONDE NAJAAR 2015 Groningen, 28 oktober 2015, uur Dagvoorzitter: albert boelen, eric rietkerk.
Caspar Boendermaker Wissenkerke, 26 september 2013 Afwegingen MFA / Stadspolder.
Multidisciplinaire richtlijn psychosociale hulp bij rampen en crises Richtlijnontwikkeling en implementatie: A Neverending Story Michel Dückers PSH conferentie,
CAOP Utrecht 8 november  32 besturen VO-scholen, ROC’s en lerarenopleidingen in provincie Utrecht  Diverse projecten m.b.t. personeelsbeleid en.
Digitaal wedstrijdformulier Jongste jeugd Oost Nederland
Heroverweging onderwijshuisvesting Reek.. Uitgangssituatie. Locatie voormalige kleuterschool, pand is inmiddels gesloopt. De Vlinder Basisschool De Kreek’l.
Wist u dat? ons cluster al jaren meer formatie krijgt dan waar we recht op hebben (1 : 25)… de krimp al een paar jaar gaande is… we ieder jaar maanden.
Project Onderzoek e-depot: een update Koplopersoverleg 29 juni 2016.
De werking van de Omgevingswet Doelgroep: beginners Schakeldag 21 juni 2016 Arjan Nijenhuis, plv. directeur Eenvoudig Beter.
Atelier Regionale Warmte
Prinsenbosch Gilze Omwonenden-bijeenkomst 5 april 2017.
Right to challenge gemeente Utrecht Hier komt ook tekst
Korte agenda Presentatie gebiedsvisie Geffen – Oss
Bijeenkomst 3 Bespreking huiswerkopdracht week 2: invloed burgers/organisaties op besluit van een gemeente Taken en rollen van de gemeenteraad De gereedschapskist.
Regionale raadsbijeenkomst
Aanbesteding IJssportcentrum Eindhoven Informatie-bijeenkomst 15 april 2016.
De nieuwe HEA Werkbespreking raad 1 juni april 2018
Nedgraphicsdag 18 september 2012
De Rechtspersoon voor Doordecentralisatie
Richtlijnontwikkeling en implementatie: A Neverending Story
Naar een lokale strategie voor de energietransitie
Agenda Informatieoverdracht Ondersteuningsprogramma
Jeugdhulp 2.0 W1 ZWVL Eén gezin, één plan – klankbordgroep
Agenda Informatieoverdracht Ondersteuningsprogramma
Workshop: Wat verandert er voor mij?
Cliënttevredenheid Harmonisatie metingen cliënttevredenheid in het jeugdstelsel Sessie 2 - d.d. 11 mei 2017.
Gemeentelijke inkoop decentralisaties
Startbijeenkomst aanbesteding hulp bij het huishouden
De toekomst van de maatschappelijke stage
WIJKCAFE LEEFBAARHEID EN VEILIGheID OKTOBER 2017
“Omgeving in beweging”
Richtlijnontwikkeling en implementatie: A Neverending Story
Transcript van de presentatie:

onderwijshuisvestingsbeleid 2010-2030 gemeente Westvoorne - stand van zaken - Rockanje, maandag 13 december 2010

agenda terugblik bijeenkomst 6 oktober jl. stand van zaken m.b.t. gegevens over capaciteit, ruimtebehoefte en leerlingenprognoses mogelijke scenario’s aanbevelingen vervolgproces

mogelijke scenario’s scenario 1: uitblijven van beleidsgestuurde interventie

mogelijke scenario’s scenario 1: uitblijven van beleidsgestuurde interventie scenario 2: gemeente als ‘makelaar’, facilitator en regievoerder

mogelijke scenario’s scenario 1: uitblijven van beleidsgestuurde interventie scenario 2: gemeente als ‘makelaar’, facilitator en regievoerder scenario 3: het voeren van pro-actief en integraal lokaal onderwijs(huisvestings)beleid

mogelijke scenario’s scenario 1: uitblijven van beleidsgestuurde interventie scenario 2: gemeente als ‘makelaar’, facilitator en regievoerder scenario 3: het voeren van pro-actief en integraal lokaal onderwijs(huisvestings)beleid scenario 4: vernieuwing en vervanging van maatschappelijk vastgoed: Herontwikkeling

mogelijke scenario’s scenario 1: uitblijven van beleidsgestuurde interventie scenario 2: gemeente als ‘makelaar’, facilitator en regievoerder scenario 3: het voeren van pro-actief en integraal lokaal onderwijs(huisvestings)beleid scenario 4: vernieuwing en vervanging van maatschappelijk vastgoed: Herontwikkeling scenario 5: doordecentralisatie van onderwijshuisvestings-middelen

aanbevelingen het periodiek op laten stellen van een leerlingenprognose

aanbevelingen het periodiek op laten stellen van een leerlingenprognose het administreren en inmeten van gewijzigde ruimten in schoolgebouwen

aanbevelingen het periodiek op laten stellen van een leerlingenprognose het administreren en inmeten van gewijzigde ruimten in schoolgebouwen het invoeren van een meerjarenonderhoudsplan

aanbevelingen het periodiek op laten stellen van een leerlingenprognose het administreren en inmeten van gewijzigde ruimten in schoolgebouwen het invoeren van een meerjarenonderhoudsplan de doordecentralisatie van het onderhoud

aanbevelingen het periodiek op laten stellen van een leerlingenprognose het administreren en inmeten van gewijzigde ruimten in schoolgebouwen het invoeren van een meerjarenonderhoudsplan de doordecentralisatie van het onderhoud het uitbesteden van procesmatige aspecten van de onderwijshuisvesting als taakveld

aanbevelingen het periodiek op laten stellen van een leerlingenprognose het administreren en inmeten van gewijzigde ruimten in schoolgebouwen het invoeren van een meerjarenonderhoudsplan de doordecentralisatie van het onderhoud het uitbesteden van procesmatige aspecten van de onderwijshuisvesting als taakveld het realiseren van een breed platform Lokaal Educatieve Agenda

aanbevelingen het periodiek op laten stellen van een leerlingenprognose het administreren en inmeten van gewijzigde ruimten in schoolgebouwen het invoeren van een meerjarenonderhoudsplan de doordecentralisatie van het onderhoud het uitbesteden van procesmatige aspecten van de onderwijshuisvesting als taakveld het realiseren van een breed platform Lokaal Educatieve Agenda het inzichtelijk maken en in rekening brengen van huurkosten

het vervolgproces