Inleiding, stand van zaken COINS2.o

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Advertisements

Door goede gesprekken groeien
Educational model for assessment
aanbevolen administratieve opzet voor Rotary Clubs
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
R EDACTIONEEL SCHRIJVEN L ES 4. Globale indeling les 4 5 minutenKlassikale terugkoppeling naar vorige les + lesindeling komende les bespreken 15 minutenRedactievergadering:
Compressie: het plan Overdragen 2009/2010 Groep 5.
Revitalisering Wiltsangh
Scholing NPZE 6 maart 2014 Omgaan met rouw en verlies
Brainstorm sociale media in het onderwijs
Dag van de Beroepskolom 2012 Aanpak. Ochtend (1) Algemene inleiding HU en MBO College Hilversum – zetten van een toon… Algemene inleiding HU en MBO College.
Pilot: Blijvend bekwamen: werken aan eigen professie
Spinoza-Lyceum Amsterdam
Kwaliteitsnetwerk FPA
In vogelvlucht het wedstrijdformulier
Onze doelen en visie in beeld
Intranet tips voor een succesvol intranet met Social Media integratie | d-Tail Company 25 tips voor een succesvol intranet met Social.
ONTSLAGREGELEN.nu Gemakkelijk samen het ontslag regelen.
Economisch en Maatschappelijk toegevoegde waarde van gezondheid(szorg) en welzijn. Kick off bijeenkomst Professionele Leergemeenschap, 2 september 2015.
Aan de slag met POVO Wolvega/Oosterwolde Zet Engels ‘in the picture’ 28 oktober 2014 Jeroen Pennings & Kris Verbeeck.
Agenda Inleiding en Lagerhuis: Proces management en proces keten optimalisatie gaat ons helpen inzicht te krijgen in de impact van toekomstige veranderingen.
Pemprl.
Start event Nul op de Meter Twentse corporaties. Programma Opening Onderdeel 1 9:05-09:45 uur: initiatief, ambitie en aanpak a. Toelichting op het initiatief.
Les: Ondernemings plan LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
Taakteam Kennisdeling bij PROF 8 december 2015 Aftrapsessie.
KKROVA goes KRAKAW RV ten laatste op do 06 Okt om 1800Hr tot zo 09 Okt na het ontbijt Boutique L'otel Oberża Sąsiadów.
Professionele nieuwsgierigheid Coaching en gesprekstechnieken
BIM Loket een kennismaking 7 april 2016, Jacqueline Meerkerk Presentatie COINS 2.0 Bouwcampus.
Vergadertechnieken. Uit welke vaste onderdelen bestaat een vergadering? Vooraf weet iedereen wanneer en waar de vergadering plaatsvindt.Vooraf weet iedereen.
1 Waarom COINS en waarom “Redesign the Standard”? Dik Spekkink Clustermanager Proces & IT Wat is.
Bra1 STUDENTMOBILITEIT Eindrapport Andre Brands – 4 augustus 2015.
Toelichting en uitleg bij deze tool  Hoe is deze tool tot stand gekomen? Tijdens het MT van verschillen (V)SO scholen in het midden van het land. Naast.
COINS 2.0 Hoofdlijnen Hans Schevers
COINS 2.0 API als onderdeel van de SDK 7 april 2016 Bastiaan Bijl.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Planning producten COINS(2.o) Frans van Dam Projectleider COINS2.0 1.
Inkoop Jeugdhulp 2017 Contractering (regionale) jeugdzorg per 1 januari maart 2016.
Stimuleringsfonds 2016 Bijeenkomst 31 mei 2016 De Baander Dalen.
1 Afstemming op SE Basismodel Dik Spekkink Clustermanager Proces & IT.
Inpassing jeugd-ggz in de drie uitvoeringsvarianten Bijeenkomst 4 juli 2016 met gemeenten, zorgaanbieders en softwareleveranciers met ondersteuning vanuit.
Welkom Open podium GERRIT Thema: e-diagnostiek 14 november 2013.
Evalueren ZESC 2016 Regio Scouting Zeeland | Versie 1.0.
toekomst basisonderwijs Vriescheloo
Welkom in “de Bovenkamer”
Module 3 Het leven gaat door …
Business Informatie management / Functioneel beheer middag
Aansluiten en testen Ketenregister
Regio.
Met STAR(R) meer zicht op competentieontwikkeling
Dialoog aan tafel [logo organisatie].
Les 1 zgk kwaliteitszorg.
De scriptie Sommige studenten schrijven het in 2 tot 3 maanden, anderen doen er een jaar of meer over… Factoren: Motivatie Plan van aanpak Begeleiding.
Terugkoppeling herijkingswensen
Passend onderwijs.
Business Informatie management / Functioneel beheer middag
Grip op stress, tijd en Welkom, mijn naam is Annemiek Tigchelaar en ik ben de eigenaar van Werkdrukverlager. Wij helpen je met grip op je stress,
‘Ontwikkelen doen we samen’
Welkom op school! WELKOM OP SCHOOL de 4e ouderbijeenkomst PP1
Afstemmen op elkaar doorheen voorbereidend gesprek
WOG Opening en welkom Mededelingen Verslag vorige keer
INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 6v
Interview met God Ik droomde, dat ik een interview had met God……
Hoe krijg je de focus van de leerlingen op de chemie?
W8 NIBI 2018 Ecologie moet je doen!
Mijn visie op onderwijs
Digitaal spreekuur ‘Werken met een kwaliteitscyclus binnen het VSV’
Samen op weg naar een rookvrij terrein
Rapportage van voortgang of status
Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend) leraren.
Transcript van de presentatie:

Inleiding, stand van zaken COINS2.o Ronald Zandbergen Voorzitter Kerngroep COINS Even voorstellen en programma inleiden door even terug te kijken

Op COINS beheergroep 8 okt: Presentatie van: Hoofdlijnen COINS 2.0 en verbeteringen t.o.v.COINS1.1 Resume COINS2.0 t.o.v. oorspronkelijke doelstelling Afspraak vervolg: Volgende bijeenkomst 0ver 0,5 jr Als definitieve vorm COINS2.0 bekend is Verder vraag naar: Opleiding Participatie in cases Starten met COINS zodra COINS2.0 er is Wij hebben elkaar voor het laatst in de bijeenkomst van de COINS beheergroep gesproken daar kwam als belangrijkste onderdeel de hoofdlijnen van COINS2.0; de verbeteringen tov COINS1.1. en de reflextie naar de oorspronklijke doelstelling aan de orde. Wij hebben toen ook afgesproken dat wij elkaar ca een half jaar later weer zouden treffen om dan de definiteive COINS 2.0 versie en andere producten met elkaar te bespreken. Er waren veel deelnemers die gelijk met COINS2.0 wilden beginnen en voor hen is het belangrijk om zo snel mogelijk het nieuwe product te tonen. Heel mooi dat dit in een half jaar gelukt is. Ook de vraag naar opleiding zal deze ochtend beantwoord worden zodat een ieder die dat wil voldoende basis heeft om met COINS2.0 aan de slag te gaan

Wat besproken in 3 voorgaande COINS beheergroepen voor 8okt : 1) Plan voor COINS1.1 en Rethinking COINS 2) Resultaat rethinking en eisen aan COINS2.0 3) Keuze voor OWL; specificatie van Samenwerkingsvormen Versie management De COINS2.0 ontwikkeling loopt vanaf begin 2014 en voor de nieuwkomers onder ons is het handig om even terug te gaan in de tijd en te zien wat er al eerder met de COINS beheergroep is besproken. Dit alles is uiteindelijk de inpunt van de COINS2.0 versie die u vandaag te zien krijg en wij zijn ook blij met alle input die wij vanuit de gerbuikers wereld en de reviewers mochten ontvangen.

COINS2.0 op dit moment beschikbaar: COINS 2.0 vastgelegd in: OWL schema UML schema Starters kit met voorbeelden COINS2.0 Navigator Aantal voorbeelden (starterskit) Versie 1.0 Applicatie interface Presentaties tbv beginners en experts Aan documentatie en andere producten wordt gewerkt Hier ziet u wat er op dit moment beschikbaar is. Er is nog documentatie in de maak en ook aan cases en andere zaken wordt gewerkt. Daarover straks meer. Wat u nu ziet is in onze beleving voldoende om hands on kennis te maken met COINS2.0 en om de ontwikkelingen in gang te zetten die voor het toepassen van COINS2.0 in u situatie nodig zijn.

Continuïteit en ondersteuning COINS2.0 Wordt geregeld via het BIM loket Site en Wiki tbv documentatie; Q&A etc Support gebruikers Support tools en verbetering COINS versies Nieuwe referentie kaders etc Wordt gestuurd vanuit de kerngroep COINS Samenwerking en integratie met VISI en NLCS Een nieuw product alleen is net voldoende, naast een standaard met zijn tools is ook ondersteuning; onderhoud en weer nieuwe ontwikkeling nodig. Het is ons een genoegen dat wij hiervoor bij het BIM loket mochten aankloppen en daarmee een goede basis hebben voor de toepassing en verdere groei in de toekomst

Ochtend Programma 7 april 9:30 Inleiding: Plan en stand van zaken COINS2.0 ontwikkeling (Ronald Zandbergen) 9:45 Rol van het BIM Loket voor de BOUW en COINS (Jacqueline Meerkerk) 10:00 Waarom COINS en waarom redesign COINS (Dik Spekkink) 10:35 COINS2.0: hoofdlijnen, verbeteringen t.o.v. COINS 1.1  (Hans Schevers) 11:10 Pauze 11:25 Welke producten liggen er en wat komt er nog (Frans van Dam)   11:45 Afstemming op SE basismodel (Dik Spekkink)  12:00 Overzicht RWS BIM toepassingen (Herman Winkels) 12:30 Rondvraag; afsluiting en planning volgende bijeenkomst (Ronald Zandbergen) 12:40 Afsluiting en broodjes Ik heb mij inleiding even de sluier willen oplichten rond COINS. In het programma zal verder in gegaan worden op de onderwerpen die ik zojuist heb aangestipt. Voor degenen die COINS onder de moterkap willen zien en er straks software of koppelingen voor willen ontwikkelen hebben wij vanmiddag een expert meeting georganiseerd. Ik wens u allen een leerzame dag of ochtend en veel succes met het toepassen van COINS2.0