De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aansluiten en testen Ketenregister

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aansluiten en testen Ketenregister"— Transcript van de presentatie:

1 Aansluiten en testen Ketenregister
Welkom bij de film aansluiten en testen Ketenregister

2 In deze film: In deze film de volgende onderwerpen: 1. Hoe aanmelden voor aansluiting Ketenregister? 2. Implementatie Ketenregister op eigen bedrijf 3. Ketenregister en aansluittesten 4. Ketenregister gebruiken na akkoord testen Gesproken erbij melden: In deze film komen de volgende onderwerpen aan bod: 1. Hoe aanmelden voor aansluiting Ketenregister? 2. Implementatie Ketenregister op eigen bedrijf 3. Ketenregister en aansluittesten 4. Ketenregister gebruiken na akkoord testen

3 Hoe aanmelden voor Ketenregister?
Gesproken melden: Bent u bekend bij de BKD? Dan vult u het aanvraagformulier voor deelname Ketenregister in op Ketenregister.nl. bent u nog niet bekend bij de BKD? Vul dan eerst het aanmeldformulier Ketenregister van de website van de BKD in en stuur deze op. Bent u niet als exporteur bekend bij de NVWA meldt u dan ook aan bij de NVWA als exporteur. Het formulier hiervoor kunt u vinden op de website van de BKD. Na verwerking kunt u zich dan aanmelden voor gebruik Ketenregister via de website van Ketenregister.nl. Zodra uw aanmelding is verwerkt ontvangt u een overeenkomst. Deze vult u in en stuurt u ondertekend retour. Hiermee gaat u akkoord met alle rechten en plichten rondom aansluiten op Ketenregister medium en full. Zodra de BKD de overeenkomst van u retour heeft ontvangen ontvangt u inloggegevens en een met praktische informatie. U kunt nu starten met implementatie van Ketenregister binnen uw bedrijf.

4 Implementatie Ketenregister op eigen bedrijf
Na ontvangst inloggegevens: Bedrijfsprocessen met Ketenregister doornemen o.a. door: a. Films KR bekijken; b. overige informatie KR doornemen; c. Bedrijfsproces op proces KR laten aansluiten Via gebruik webschermen: webschermen eigen maken Via gebruik webserver: koppeling Ketenregister met eigen pakket realiseren en eigen maken. Gesproken melden: Na ontvangst inloggegevens voor Ketenregister kunt u Ketenregister implementeren binnen uw bedrijf. <KLIK>Dit kunt u doen door middel van het bekijken van de films over Ketenregister, <KLIK> het doornemen van andere beschikbare informatie en <KLIK>door zelf na te gaan waar Ketenregister in uw bedrijfsprocessen in haakt en waar u wat moet doen. <KLIK> Daarnaast maakt u uzelf eigen in de webschermen van Ketenregisterof in uw eigen pakket. <KLIK> Koopt u een nieuw pakket of heeft uw softwareleverancier nog niet eerder de koppeling met Ketenregister gerealiseerd? Dan realiseert u met hem de koppeling met Ketenregister.

5 Ketenregister en aansluittesten
Na eigen maken Ketenregister: aansluittesten Aansluittesten = proeve van bekwaamheid om goed, zonder problemen het exportseizoen door te kunnen. Start testen a. begin van de week ivm verversing database b. in overleg met BKD ivm evt. ondersteuning bij vragen. Testen in acceptatieomgeving van Ketenregister, ververst iedere week met data uit productie. Gesproken erbij melden: Heeft u Ketenregister eigen gemaakt en geïmplementeerd binnen uw bedrijf? Dan kunt u een aansluittest uitvoeren. <KLIK> Deze aansluittest wordt gezien als een proeve van bekwaamheid. U toont hiermee aan dat u Ketenregister snapt en weet wat u doet. Dit om problemen voor u tijdens het exportseizoen zo klein mogelijk te houden. U start met testen in overleg met de BKD. <KLIK> Testen gebeurd aan het begin van de week zodat u voldoende tijd heeft totdat de acceptatieomgeving wordt ververst. <KLIK> U overlegt met de BKD wanneer u de aansluittest kunt doen. Wij zorgen ervoor dat er dan ondersteuning is mocht u tijdens het testen vragen hebben.

6 Ketenregister en aansluittesten
Voor webserver zowel technisch als functionele test, voor webscherm alleen functionele test. Bevat: opdrachten per onderdeel Ketenregister. Na test: BKD ontvangt verslag voor beoordeling. Gesproken melden: <KLIK>Voor webserver gebruikers zijn er 2 testen, 1 technische test voor de programmeur waarin we kijken of alle technisch goed loopt en 1 functionele test voor de exporteur waarin het proces getest wordt. Webscherm gebruikers doen alleen de functionele test. <KLIK> De aansluittest bevat opdrachten per ieder onderdeel van Ketenregister. <KLIK> Na uitvoeren van de test ontvangt de BKD van u een testverslag waarin de, in de test opgevraagde gegevens, staan vermeld.

7 Ketenregister gebruiken na akkoord aansluittest
Na positieve beoordeling testen Ketenregister gebruiken in productie. Inloggegevens aangepast voor productie Vermelding op Ketenregister.nl Melding naar IVB’s en andere KR gebruikers Startaudit tijdens seizoen Gesproken melden: Is de aansluittest door de BKD akkoord bevonden dan kunt u Ketenregister gaan gebruiken in productie. <KLIK> De BKD zorgt ervoor dat dan uw inloggegevens voor productie de juiste rechten hebben <KLIK> en vermeldt uw deelname op Ketenregister.nl. <KLIK> Daarnaast ontvangen aangesloten IVB’s en exporteurs bericht over uw deelname. <KLIK> Tot slot komt de BKD tijdens het exportseizoen een startaudit bij u uitvoeren. Deze startaudit houdt in dat wij tijdens het seizoen beoordelen of u Ketenregister correct heeft geïmplementeerd.

8 Einde meer informatie? Ketenregister.nl
Dit was het einde van deze film. Meer informatie en de andere films over Ketenregister vindt u op Ketenregister.nl


Download ppt "Aansluiten en testen Ketenregister"

Verwante presentaties


Ads door Google