Door God uitgekozen Opdracht: Maak een Abraham van wc-rolletjes.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Natuur en natuur beleving in de BSO 2
Advertisements

Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Godsdienst.
KUNST Onze eerste kunstles.
Het is vandaag woensdag 19 november 2014 Het is nu precies 15:48 Het is vandaag woensdag 19 november 2014 Het is nu precies 15:48 Wij hebben allemaal.
Hoe maak ik een snorkel? De Snorkels was oorspronkelijk een strip, in 1982 getekend door een Belg (Nicolas Broca). Het Amerikaanse productiebedrijf Hanna-Barbera.
Hoe krijg ik ze mee Leerlingen, ouders, team Programma Michel Boer Muiswerk, waarom heb ik daar voor gekozen? Opdracht: kansen en bedreigingen Hoe heb.
God zei tegen zijn moeder: knip nooit zijn haar
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier.
Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Flip-flops 1. Knutsel teenslippers.
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Schilderijen uit de 17de eeuw
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Stempelen op stof Opdracht:
Laat je vlieger opstijgen
Als één team 1 Korintiërs 12:12-13 Opdracht:
Vis in het water Genesis 1:20-23
Wachten Genesis “God zei tegen Abraham: Ik zal Sara een zoon van jou geven. En er zullen later volken en koningen van haar afstammen.’ Abraham maakte.
God heeft een plan Genesis 12:1-2
In 7 dagen Genesis 2:1 "Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk.”
Stevige sterren Genesis 15:4-6
Flip-flops Opdracht: Maak een omtrek van jouw voeten op karton, iets groter dan je voeten echt zijn. Knip ze daarna uit. Dit worden jouw slippers. Neem.
Reuzen & stenen Opdracht:
‘Ik zag een nieuwe hemel en aarde.
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
“De vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede…”
Natuur speurtocht Genesis 2:1 Opdracht:
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Tel de sterren Opdracht:
De tent van Abraham Genesis 12:6-9 “Abram en zijn familie kwamen in Kanaän, waar in die tijd de Kanaänieten woonden. Ze reisden door tot de eik van More.
Zandkorrels Genesis 13:14-16
Kleurige tenten Opdracht: Maak kleine tentjes.
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Groentestempels Opdracht: (Let op: Kinderen kunnen deze opdracht niet alleen doen.) Hier gaan we stempelen met groente en fruit! Neem de Chinese kool,
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
Reuzenvoeten Opdracht:
Duif Lucas 3: "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Wapenuitrusting Opdracht:
Wow, wat heeft God dat tof bedacht!
Uit het niets! Genesis 1:2-3
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Wilde golven Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot op.
Stormzakje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Knikkerstorm! Opdracht:
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Het hele verhaal Genesis 2:1
Vriendschap met God.
Gezegend om recht te doen
De puinhoop van Judas Matteüs 26:3-4 & uit de Bijbel in Gewone Taal “De priesters en de leiders van het volk kwamen bij elkaar. Ze maakten een plan.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
De Islam Circa 610 n. C..
Sint op wiebelpaard, deel I
“De baard van Sinterklaas”
De Islam Circa 610 n. C..
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
“De baard van Sinterklaas”
Gekleurd zand Opdracht:
blok 1 les 4: samen praten samen leren
“De baard van Sinterklaas”
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
Regendoosje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Raden, regels en redeneren Groep 7 en 8
Dit is een voorbeeld PowerPoint, om je een beetje op weg te helpen
Wat maakt het allemaal uit?
Transcript van de presentatie:

Door God uitgekozen Opdracht: Maak een Abraham van wc-rolletjes. God had een speciaal plan met Abraham. Daarom hoorde Abraham duidelijk Gods stem. Dit was niet alleen voor Abraham zelf, maar dit was ook voor alle kinderen en achter- achter- achter- kleinkinderen die Abram zou krijgen. Maar dat wist Abraham natuurlijk allemaal nog niet. Hij doet gewoon wat God hem vertelt. Opdracht: Maak een Abraham van wc-rolletjes. Plak gekleurd papier om de rolletjes. Maak er een gezichtje op. Knip een vierkant stukje stof uit en maakt dit vast om het wc rolletje met een stukje touw of een elastiekje. Maak van chenille draad een armpje dat je in het wc rolletje prikt. De zuurstok is de staf. Met watten maak je een baard. Vragen om door te praten: 1. Weet jij hoe het verhaal van Abraham gaat? 2. Heb jij ook wel eens gemerkt dat God iets tegen je zei?