en gun ieder kind een droge toekomst

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Met de actie ‘De Pluim’ wensen de Koning Boudewijnstichting en de tien regionale zenders mensen die zich inzetten voor andere mensen en de samenleving,
Advertisements

Aandacht voor het steunend netwerk
Stichting Vrienden van Thomas
Stichting Vrienden van Thomas
‘Het podium op voor Villa Joep!
Seniorverpleegkundige Afdeling Longziekten/CF centrum
  Droogbed (+) cursus.
Het Werving & Selectiebureau voor het onderwijs!
Het Universitair Medisch Centrum Utrecht
Cure for Cancer zet zich prostaat- en nierkanker
Crisis en de oogst mislukt
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
First ID project Huygens College
Ruimte om te leren Onderwijs in Zambia kinderen in Zambia willen naar school!
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
De dankdag-collecte is bestemd voor Red een Kind
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
Boerhaaveplein. Van wie komt de vraag om een aanpassing van het plein?  Van buurtbewoners met kinderen  Van buurtkinderen  Van schoolkinderen  Van.
Kindertehuis in Ghana.
Nieuwsbrief Januari 2014 De cijfers Koppeling met Landelijk Register Orthopaedische Implantaten Stand van zaken: onderzoek met stappenteller Contact Volgende.
Avondmaalscollecte 9 januari 2011 Noodhulp Myanmar (Birma)
Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.. Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1.
Sensibiliseringsbrieven.
Niet alles wat kan, hoeft
Er is veel bij ons gebracht voor het transport!! Alle ingezamelde goederen zijn goed aangekomen in Roemenië. Er is veel bij ons gebracht voor het transport!!
Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers levert u de arbeidsongeschiktheidsverzekering met.
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Brieven beginnen met A- B- C… Nummers beginnen met een, twee, drie…
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
JAARVERSLAG STICHTING INTER ACT JAAR VOORWOORD “ veranderingen” dat typeerde het jaar Veranderingen door wisseling van bestuurleden als ook.
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
De sector “zorgboerderij” GESCHIEDENIS, CIJFERS EN TOEKOMST.
INFORMATIEAVOND VOORKOM WONINGINBRAAK/BABBELTRUC Maandag 7 april 2014.
Wij kunnen ons succes niet met blije kindergezichten laten zien….. Maar ze zijn er wel……….
Vroegtijdige stotterbehandeling Het Lidcombe Programma De behandelgids van het Lidcombe Programma kan gedownload worden van de website van het Australian.
Vrijwilligerswerk in Peru Babette en Minoesch. Waar ligt Peru?
Goedkope zorgverzekering Omdat uw gezondheid het allerbelangrijkste bezit van u is, is het ook erg belangrijk dat u zich hiervoor goed verzekerd. Hedendaags.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Campagne en coalitievorming Contact met politieke partijen 30 januari 2014.
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
ALS Amsterdamcityswim 11 september Wie heeft er wel eens gehoord van ALS?
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
App van de maand september Stoptober
Veilig en doordacht gebruik maken van .
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West
Waarom we dit project opstarten?
SCHOLINGSBUDGET hoe krijgt u uw bestuurder mee?
INFORMATIE OVER VERGEETACHTIGHEID EN DEMENTIE
WELKOM.
De migrantenpoli nu, en in de toekomst
Pilot online discussieplatform Argu
WETENSCHAPSWINKEL UT MKB WETENSCHAPSWINKEL
Top dat je het materiaal van Werken aan Programma's
Effectiviteit van een dieetbehandeling
De collecte is voor Red een Kind.
Slaap-waakstoornissen…
Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo
Wij komen centraal te staan !
Om wat extra’s te doen voor onze jeugdleden wil HCC geld inzamelen om alle jeugd leden een ‘’HCC club sweater’’ cadeau te doen. Dit willen we onder andere.
Jubileumactie 70 jaar BCGV/CGK-Vrouw
Verwevenheid school- en gezinsproblematiek bij thuiszitters
Team Building voor een Goed Doel!
voor actieve vaders en moeders!
Maasstad Ziekenhuis - Vrijdag 17 mei 2019
Scoliose Wat is dat eigenlijk?
Centrale Nachtzorg Gemiva-SVG
Transcript van de presentatie:

en gun ieder kind een droge toekomst STEM OP ONS en gun ieder kind een droge toekomst

Ons project “PTNS bij kinderen” is onlangs verkozen tot de top drie beste projecten voor de ‘Medische Inspiratorprijs 2016’ van ZonMW. Met deze flyer willen we u vragen om ons project te steunen, door te stemmen op dit project. Medische Inspiratorprijs Jaarlijks wordt door de overheidsinstantie ZonMw de zogeheten “Medische Inspiratorprijs“ uitgegeven. Dit is een prijs van respectievelijk 25.000, 50.000 of 75.000,- euro, ten behoeve van wetenschappelijke onderzoeksprojecten, waarin het contact tussen arts en patiënt centraal staat. Na een strenge wetenschappelijke voorselectie is ons project “PTNS bij kinderen” verkozen tot de top drie beste projecten. Dit heeft geleid tot de productie van een film, waarmee we stemmen kunnen werven voor ons project. Het is namelijk aan het publiek om te stemmen welk project de meeste steun krijgt en daarmee ook het hoogste bedrag van de ‘Medische Inspiratorprijs’. Uw steun en individuele stemmen zijn hierin voor ons dus essentieel!! Aanleiding onderzoek In Nederland zijn ongeveer 100.000 kinderen die last hebben van ongewild urineverlies overdag en /of ‘s nachts. Dat betekent in elke basisschoolklas 1 of meerdere leerlingen. Vanwege het nog altijd heersende taboe wordt de normale ontwikkeling vaak negatief beïnvloed en schaamtegevoelens en pestgedrag zijn geen uitzondering. Bij ongeveer 20% van de kinderen werken de reguliere behandelingen zoals urotherapie, bekkenfysiotherapie en medicijnen onvoldoende. Deze kinderen hopen wij een nieuwe behandeling te kunnen bieden met PTNS. PTNS staat voor Percutane zenuwstimulatie. Deze behandeling wordt inmiddels al succesvol toegepast bij volwassenen met plasproblemen. Bij kinderen is het tot nu toe slechts op kleine schaal toegepast, maar met succesvolle resultaten. Wij willen graag zoveel mogelijk financiële steun om in een gedegen onderzoek deze behandeling aan te bieden aan díe kinderen, waarbij de standaardtherapieën niet volstaan. Hiermee hopen wij dit uiteindelijk grootschalig te kunnen implementeren in Nederland. Tenslotte verdient elk kind een droge en onbekommerde toekomst. Hoe kunt u ons helpen? U kunt ons hierbij helpen door dit project te steunen en uw stem uit te brengen. Wanneer? Van 1 september 12.00 tot en met 30 september 12.00 kunt u uw stem uitbrengen via de volgende link: http://www.zonmw.nll/stemnu Contact U kunt uw vraag stellen per mail aan liesbeth.dewall@radboudumc.nl Alvast onze hartelijke dank voor uw steun! Met vriendelijke groeten namens het PTNS team van het Amalia kinderziekenhuis Radboudumc. Liesbeth de Wall Hanny Cobussen-Boekhorst Dick Jansen