Claudia droomt over Jezus die onschuldig is 1) Haar droom overtuigt Pilatus niet 2) Haar droom verzwaart het lijden van Christus 3) Haar.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom in deze middagdienst. Voorganger is ds. S.B. van der Meulen
Advertisements

Boodschap in praktijk brengen
Vierde zondag van de veertigdagentijd 30 maart 2014 “Laetare” – “Verheug u!” Lukas 18:31-43 Een blinde riep: “Zoon van David heb medelijden met mij!”
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?.
Jezus leven volgens het Nieuwe Testament
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
De doop en de dood Lazarus ….
Salve Maria Mater Dei.
Liturgie Ps.100: 1-4 Gz.131: 1, 4, 5, 6, 9 Lz.Mat. 27: T.Mat. 27: 19 Ld.187: 1, 3 Gz.139: 4, 5 Ld.182: 1, 2, 6.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
…..overrompeld door verdriet
Godsdienst.
Godsdienst 1.
Godsdienst. Herdenken Jij weet het wel maar twijfelt of het waar is? Doe de twijfeltest!
Zondag 6 april 2014 middagdienst.
Goede Vrijdag 10 April 2009 Johannes 19 vers 1 en 2 Pilatus liet Jezus geselen en de soldaten vlochten een kroon van doorntakken en zetten die op zijn.
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
[4] 1 Terwijl Petrus en Johannes de menigte nog toespraken, kwamen de priesters, het hoofd van de tempelwacht en de Sadduceeën op hen af,
Het verhaal van Pasen.
Eén voor allen Johannes 11: Praktisch Ieder voor zich? Opofferen voor eigenbelang “Hogepriester van dat jaar” Marionet van Romeinen Geen onrust!
Hebreeën 2:14-18.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
Quiz. Uit hoeveel staties of afbeeldingen bestaat een traditionele kruisweg? A. 7 B. 14 C. 12 D. 16.
Liturgie ♪ 139:1,4,14 ✝ LUC22:39-53 ♪ 562:1,2,3 ✝ LUC22:54-62 ♪ 575:1,2,4 ✝ LUC23:13-26 ♫ 181:1,2,4,5 ✝ LUC23:32-47 ♪ 590:1-5 » Goede Vrijdag
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
Jong en oud lopen mee Het laatste avondmaal. De tafel gedekt met o.a. matzes en wijn, en dingen die herinneren aan de uittocht uit Egypte Matt. 26:
Psalmen ‘Loof de HEER, want hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.’ 2 Zo spreken zij die door de HEER zijn verlost, die hij verloste uit de greep.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Waarom een opstanding? Zie preekschets op voor tekst bij de dia’s.
Gedurende de hele vesper blijven we zitten. Het is stil in de kerk.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
Geloof in het bovennatuurlijke
‘In voor- en tegenspoed…’
Het verhaal van Pasen.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Voorganger Ds. S. v.d Zee, Zwolle Ouderling : Greet Lindenberg Organist : Johan Tijssen Schriftlezing : Marcus 15 :
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds E.J.N. Kronenburg
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?
Praat met eerbied over God
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Kapitein Bravado.
Wat doen we? Joh 11:
Les 3 De Bijbelschrijvers
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Matteus 27: Op het Paasfeest liet Pilatus, de baas van Jeruzalem, altijd één gevangene vrij. Er zat toen iemand in de gevangenis die Barabbas heette.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Les 11 De Zoon lijdt Wat doe ik hier vandaag?
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Welkom Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst:
Palmpasenstok Matteüs 20:17-19 uit De Bijbel in Gewone Taal “Jezus was op weg naar Jeruzalem. Toen hij met de twaalf leerlingen alleen was, zei hij: ‘We.
Verheerlijking op de berg
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
Welkom Voorganger: Ds. Dekker Ouderling van dienst: Jenny Organist:
Zondag 06 januari 2019.
de gebeurtenissen rond
Transcript van de presentatie:

Claudia droomt over Jezus die onschuldig is 1) Haar droom overtuigt Pilatus niet 2) Haar droom verzwaart het lijden van Christus 3) Haar droom wordt ook door haarzelf verkeerd gebruikt  

Nu had de prefect de gewoonte om op elk pesachfeest één gevangene vrij te laten, en die door het volk te laten kiezen. Er zat toen een beruchte gevangene vast, die Jezus Barabbas genoemd werd. En dus vroeg Pilatus hun, toen ze daar waren samengestroomd: ‘Wie wilt u dat ik vrijlaat, Jezus Barabbas of Jezus die de Messias wordt genoemd?’ Hij wist namelijk dat ze hem uit afgunst hadden uitgeleverd. Matteüs 27 vers 15 t/m 18

Terwijl hij op de rechterstoel zat, werd hem een boodschap van zijn vrouw gebracht: ‘Laat je niet in met die recht-vaardige! Om hem heb ik namelijk vannacht in een droom veel moeten doorstaan.’ Matteüs 27 vers 19

Ondertussen haalden de hogepriesters en oud-sten het volk over: ze moesten om Barabbas vragen, en Jezus laten doden. Weer nam de prefect het woord en hij vroeg opnieuw: ‘Wie van de twee wilt u dat ik vrijlaat?’ ‘Barabbas!’ riepen ze. Pilatus vroeg hun: ‘Wat moet ik dan doen met Jezus die de Messias genoemd wordt?’ Allen antwoordden: ‘Aan het kruis met hem!’ Hij vroeg: ‘Wat heeft hij dan misdaan?’ Maar ze schreeuwden alleen maar harder: ‘Aan het kruis met hem!’ Matteüs 27 vers 20 t/m 23

Toen Pilatus inzag dat zijn tussenkomst nergens toe leidde, dat het er integendeel naar uit zag dat men in opstand zou komen, liet hij water brengen, waste ten overstaan van de menigte zijn handen en zei: ‘Ik ben onschuldig aan de dood van deze man. Zie het zelf maar op te lossen.’ En heel het volk antwoordde: ‘Laat zijn bloed óns dan maar worden aangerekend, en onze kinderen!’ Daarop liet Pilatus Barabbas vrij, maar Jezus leverde hij uit om gekruisigd te worden, nadat hij hem eerst nog had laten geselen. Matteüs 27 vers 24 t/m 26

Claudia droomt over Jezus die onschuldig is 1) Haar droom overtuigt Pilatus niet 2) Haar droom verzwaart het lijden van Christus 3) Haar droom wordt ook door haarzelf verkeerd gebruikt  

Claudia droomt over Jezus die onschuldig is 1) Haar droom overtuigt Pilatus niet 2) Haar droom verzwaart het lijden van Christus 3) Haar droom wordt ook door haarzelf verkeerd gebruikt