Is er een dokter in de zaal?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Advertisements

Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
zand Voetstappen in het Lopend langs het strand
Wat God van mij vraagt. Muziek: Calm Birds.
Il Silenzio.
Meertalig opvoeden Elke Burkhardt.
Inleiding Komende periode gaan we het hebben over kinderen die ziek-zijn: Verzorging, Het herkennen van de symptomen/de klachten Wat kun/moet je doen.
Leven zoals het leven je is gegund
Laat ons met elkander, Laat ons met elkander zingen prijzen loven de Heer. Laat ons dat tesamen doen: zingen, prijzen loven de Heer,
Geloven en nu….
ontvangen pps van Betsy
Troost Welke troost geeft jou de opstanding van het vlees? Welke troost geeft jou het geloof in het eeuwige leven? Welke troost geeft jou de wederkomst.
Gondel of roeiboot?.
Ik had een droom verleden nacht,
Mij een zorg!?.
Pijntjes.
Een jonge brunette gaat de praktijk van de dokter binnen
De glimlach van een kind
Woordenschat groep 5, thema 7, les 1
de vragen over de winter.
Wat zijn helpfuncties? Deze vraag beantwoord je samen met je groepje. Je moet deze vraag in één zin beantwoorden.
TDM-systems presenteert
Reclame Masters | Ik en reclame!
De glimlach van een kind De glimlach van een kind
De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag. 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?
Documentnr, datum Angst in de palliatieve fase. Marjan de Gruijter, specialist ouderengeneeskunde Zorgspectrum Het Zand, Zandhove, Zwolle
Werken met verslavingsproblematiek. Les 4
Flip-flops 1. Knutsel teenslippers.
Heidi van der Panne-Dirks
Hoe slachtoffer maken reddingsopdracht?
Samenstelling en fotobewerking: privee
Rekenen.
PPS Daniel 14/01/2008 Il Silenzio.
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Verschillende delen 1 Korintiërs 12:14-20 Opdracht:
Stempelen op stof Opdracht:
Kindermoment Als je iets niet kunt zien, betekent dat nog niet dat het er niet is.
Lichaampje prik 1 Korintiërs 12:18-20 "God heeft elk deel van het lichaam een eigen taak gegeven. Precies zoals hij dat wilde. Een lichaam bestaat dus.
Als één team 1 Korintiërs 12:12-13 Opdracht:
Een jonge brunette gaat de praktijk van de dokter binnen
“Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd.”
Door God uitgekozen Opdracht: Maak een Abraham van wc-rolletjes.
Zorgvragers in de VVT.
Jij hoort erbij! 1 Korintiërs 12:27-31 Opdracht:
1 Korintiërs 12: Je lichaam bestaat uit veel
Wolk maken Genesis 1: 6-8 “God zei: ‘Er moet in het midden van het water een koepel komen om het water te verdelen.’ En zo gebeurde het. God maakte de.
Flip-flops Opdracht: Maak een omtrek van jouw voeten op karton, iets groter dan je voeten echt zijn. Knip ze daarna uit. Dit worden jouw slippers. Neem.
Reuzen & stenen Opdracht:
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”
Sterren als wegwijzer Matteüs 2:1-2 Opdracht:
Mozaïek Opdracht: Lees de Bijbeltekst hierboven.
Angst of geloof… Vraag om door te praten:
Duif Lucas 3: "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
De kleren van de koning Opdracht:
Wapenuitrusting Opdracht:
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Wilde golven Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot op.
Storm in een fles Proefje:
Knikkerstorm! Opdracht:
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Ik doe niet mee! Opdracht:
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
Storm in een fles Proefje:
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Je mag met iemand in de auto meerijden, maar hij/zij gaat bellen tijdens het rijden! Wat vind jij daarvan? Hoe voel jij je hierbij? Heeft het gevolgen.
Hoofdstuk 6 – les 4 Druk.
Regendoosje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Transcript van de presentatie:

Is er een dokter in de zaal? 1 Korintiërs 12:26 "Als één deel van het lichaam pijn heeft, voelen alle andere delen die pijn ook. En als één deel van het lichaam extra goed verzorgd wordt, genieten alle andere delen daar ook van."  Opdracht: Maak een stethoscoop. Neem een diadeem en omwikkel deze met tape. Maak van karton een cirkeltje. Neem een stuk van ongeveer 40 cm tape. Vouw deze met het midden om de diadeem en plak de tape tegen elkaar. Plak aan het einde de cirkel ertussen. Op de cirkel kun je rondjes plakken van stof of aluminiumfolie. Vragen om door te praten: Heb jij dat ook weleens meegemaakt: zand in je oog? Hoe voelt dat? En wat doet de rest van je lichaam? Wat wil je dan het liefst dat gebeurt? Soms heeft één persoon in de kerk pijn of is verdrietig of moet naar de dokter. De andere leden van de kerk kunnen dan ook mee-lijden met die persoon. Welke pijn/verdriet binnen de kerk raakt jou het meest? Wat zou je hiermee kunnen doen?