De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Je mag met iemand in de auto meerijden, maar hij/zij gaat bellen tijdens het rijden! Wat vind jij daarvan? Hoe voel jij je hierbij? Heeft het gevolgen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Je mag met iemand in de auto meerijden, maar hij/zij gaat bellen tijdens het rijden! Wat vind jij daarvan? Hoe voel jij je hierbij? Heeft het gevolgen."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Je mag met iemand in de auto meerijden, maar hij/zij gaat bellen tijdens het rijden!
Wat vind jij daarvan? Hoe voel jij je hierbij? Heeft het gevolgen voor jouw veiligheid? Geef jij aan dat je dat niet veilig vindt?

4 Even appen tijdens het fietsen. Een klein berichtje, een kort gesprekje!
Voelt dit goed voor jou? Is het veilig? Heb jij een grens wat wel en niet veilig is in het verkeer?

5 Bestaat er een goed argument of excuus om te appen, te bellen of een berichtje te lezen tijdens het rijden? Is dit belangrijker dan ... ... de kans op een ongeluk? ... een leven lang verdriet? ... iemands leven?

6 Laat je laatste berichtje niet je laatste woorden zijn!
Wat voel jij bij deze boodschap?

7 ‘Dit is mijn grens! Ik doe het niet!’
Hou jij je aan regels, wetten en afspraken in het verkeer omdat het moet? Of zeg je: ‘Dit is mijn grens! Ik doe het niet!’ Uit respect voor jezelf en anderen?

8 Smartphone in het verkeer!
Bijna iedereen keurt het af, maar ze geven wel toe zelf ook in de verleiding te komen. Hoe kan dat?

9 Als ik deelneem aan het verkeer vraagt dat mijn volledige aandacht
Als ik deelneem aan het verkeer vraagt dat mijn volledige aandacht. Mij laten afleiden door een berichtje op mijn smartphone is levensgevaarlijk en kan veel leed aanrichten. Ik doe het niet en keur het af bij anderen.

10


Download ppt "Je mag met iemand in de auto meerijden, maar hij/zij gaat bellen tijdens het rijden! Wat vind jij daarvan? Hoe voel jij je hierbij? Heeft het gevolgen."

Verwante presentaties


Ads door Google