Lesweek 2 Theorie pagina 173 t/m 181 De Schijf van Vijf

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

De actieve voedingsdriehoek
Een handleiding voor deleerkracht
Hoe gezond ben ik?.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
De actieve voedingsdriehoek
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
Voeding en bewegen!.
Thema 2: Voeding en Vertering
Les 1: Het Heden Wat weet jij van het kanaal?. Wat weten we? 3 minuten: schrijf zo veel mogelijk waar jij aan denkt bij het Apeldoorns kanaal. 4 minuten:
Samenwerkend leren Opdracht: Experts.
De Actieve Voedingsdriehoek
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Mijn Restaurant Opdracht ICT.
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Op weg naar een gezonde levensstijl
Theorielessen in projectmatig werken
Wat voedt jou deel 1..
Informatiebijeenkomst
X-stream les 4 WELKOM. Wat gaan we deze les doen?  Korte terugblik vorige les  Doelen van deze les  Digitale identiteit  Online samenwerken  Eindopdracht.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
Spreekbeurt over. Inhoud: Wat is Coeliakie Wat is gluten Kruisbesmetting Hoe word je ziek van gluten Hoe word je weer beter: glutenvrij eten Wat eten.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
Welkom X-STREAM. Terugblik vorige les  Wat vonden jullie ervan?
Les 1 Huiswerk was: HST 9 helemaal af.. HST 10 aan de PC Om meer op eigen tempo te kunnen werken, gaan we HST 10 zelfstandig aan de computer maken. Je.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
WOORDEN 5.7 VERSTERKINGEN. WAT GAAN WE DEZE LES LEREN? 1.Herhaling: Wat een samenstelling is 2.Wat een versterking is van een bijvoeglijk naamwoord.
Observeren Les 3.
Voeding in de pedicurepraktijk
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Observeren en rapporteren
Voedingscentrum IBS III
Aantrekkelijk formuleren
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Factsheet Voedingscentrum
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
Gezondheid Les 1.
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
Een instructie schrijven
Schijf van vijf.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Spreekbeurt over.
Verpakkingen lezen.
Eet je Fit!.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Gezondheid Les 1.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Observeren Les 2.
Huishoudelijke zorg plannen
Diersoortverdieping Overige Zoogdieren
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Les 3: regels en afspraken met de klas
Opdracht product-PP Maak een PowerPoint over een product naar keuzen.
Observeren Les 2.
Observeren, rapporteren
Staat dit in de Schijf?. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Schijf van Vijf.
Dit is een voorbeeld PowerPoint, om je een beetje op weg te helpen
Transcript van de presentatie:

Lesweek 2 Theorie pagina 173 t/m 181 De Schijf van Vijf Voedingsbehoefte per leeftijdsgroep Collage maken nieuwe Schijf van Vijf Werken in groepjes Elk groepje heeft een eigen productgroep Presentaties geven Elk groepje presenteert hun collage Mijn Voedingscentrum App Uitleg over de app en huiswerk

De Schijf van Vijf Oud Nieuw

De nieuwe schijf van vijf https://www.youtube.com/watch?v=yex64_w5jSY

Wat is nieuw? Meer groente (van 200 naar 250 gram) Wekelijks een portie peulvruchten Dagelijks een handje noten Geen bewerkt vlees in Schijf van Vijf Ideale menu bestaat uit afwisseling van vlees, vis, peulvruchten, noten en ei Vroeger: voorkeurs, middenweg- en uitzonderingsproducten

Wat staat er niet meer in? Geen bewerkt vlees Groente waaraan zout is toegevoegd Gezoete zuivel Harde vetten

Werken aan collages 5 categorieën van de nieuwe Schijf van Vijf Groente en fruit Smeer en bereidingsvetten Vis, peulvruchten, vlees, ei, noten en zuivel Brood en graanproducten Dranken

De opdracht Collage maken voor jullie Informatie op www.voedingscentrum.nl Hulpmiddelen: laptop, foldermateriaal, flap Foldermateriaal bij de docent beschikbaar 30 minuten de tijd Na 30 minuten presenteert ieder groepje voor de klas hun collage en legt aan de rest van de klas uit wat de productgroep precies inhoudt, welke hoeveelheden iemand mag per dag en andere bijzonderheden. Presentatie 5 minuten. Let op! Je gebruikt materiaal van de NIEUWE Schijf van Vijf.

Afsluiting les Huiswerk voor deze week: bijhouden wat je eet en drinkt in de “mijnvoedingscentrum app”. Doe dit voor 3 dagen. Volgende les gaan we kijken naar de uitkomsten