de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 9

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Het gelijk van Neturei Karta.... Na duizenden jaren ‘van de kaart’ verdwenen te zijn, is in de 20-ste eeuw een groot deel van de Oud- Testamentische wereld.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Het dak eraf Marcus21-12.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Tempel kan herbouwd op vleugel heilige plaats?
26 jan Zoetermeer. Israël hersteld en gelouterd 36 1 Gij nu, mensenkind, profeteer over de bergen van Israël en zeg: Bergen van Israël, hoort het.
Zegels & bazuinen.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
24 augustus 2014 Tollebeek. 'DE TWAALF ARTIKELEN VAN HET ALGEMEEN ONGETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF'... Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd,
15 februari 2015 Urk. Marcus 3 7 En Jezus trok Zich met zijn discipelen terug naar de zee. En een talrijke menigte uit Galilea ging mede.
12 feb Rotterdam. terugblik:  wat is 'evangelie'?  een goed-bericht!  wat is 'evangeliseren'?  een ander tot evangelist maken.  wat is de basis.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
de verheerlijking op de berg
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
14 jan Rotterdam de 70-ste week van Daniël.
Exodus 25:9 Volgens alles wat Ik u zal tonen, een ontwerp van de tabernakel en een ontwerp van al zijn voorwerpen, zó moet u het maken.
6 maart 2016 Urk. Matteüs Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en Farizeeen en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen.
De tempel herbouwen. 500 jaar geboorte Abramuittocht uit Egypte
8 september 2016 Rotterdam. inleiding...  'reken maar...' - een chronologie van de Bijbelse geschiedenis;  3x 2000 jaar (= 3x 2 dagen) + Messiaanse.
Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
31 juli 2016 Zoetermeer. Zacharia 14 1 Aanschouw, er komt een dag voor JAHWEH. En jouw buit zal verdeeld worden in het midden van jullie. 2 En Ik verzamel.
7 augustus 2016 Zoetermeer. Zacharia 14 1 Aanschouw, er komt een dag voor JAHWEH. En jouw buit zal verdeeld worden in het midden van jullie. 2 En Ik verzamel.
27 oktober 2016 Rotterdam. (schijn)vrede 1e zegel grote verdrukking 42 maanden oprichting gruwel van verwoesting wegrukking lichaam van Christus staking.
de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 10
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 4
Het Evangelie naar JOHANNES studie 26 4 mei 2017 Bodegraven.
Rond de wederkomst (1) 21 september 2017 Rotterdam.
Het Evangelie naar JOHANNES studie november 2016 Bodegraven.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 28 7 september 2017 Bodegraven.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 21 5 januari 2017 Bodegraven.
de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 7
de grote opdracht ... onderbroken
Leven vanuit Gods troon
Les 17 Het geluid van voetstappen
1.
Licht voor natiën 14 mei 2017 Zoetermeer.
5. totdat de dag aanbreekt!
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Het Evangelie naar JOHANNES studie oktober 2017 Bodegraven.
Vergeten "totdat"s 11 december 2016 Zoetermeer.
Leven vanuit Gods troon
Het Evangelie naar JOHANNES studie november 2017 Bodegraven.
De geboorte van Jezus 17 december 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
Jan den Ouden ( ) Burgerlijke staat: Getrouwd, vier kinderen, vier kleinkinderen. Werk: Int. Director Human Resource bij OM International. Opleiding:
de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 2
de tijden van de herstelling van alle dingen
Verheerlijking op de berg
de zeven zegels in het boek 'de Openbaring'
Matteüs 24/25 - deel 7 Rotterdam.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 34 1 februari 2018 Bodegraven.
de dood: haar functie & einde
het dal van de dorre doodsbeenderen
Rond de wederkomst (8) zegels & bazuinen 8 maart 2018 Rotterdam.
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
Stones rolling 8 april 2018 Nieuw Buinen.
Israel is Gods PROFETISCHE tijdklok
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
de brief aan de Galaten (3)
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 9 13 april 2017 Rotterdam

terugblik: aan het einde van de grote verdrukking (1260) zullen zon en maan worden verduisterd; de Ben Adam zal verschijnen op de wolken van de hemel en al de stammen van het land zullen hem zien en heftig treuren; het overgebleven volk zal vluchten naar woestijn waar vóór de verdrukking ook al gelovigen naar toe waren gevlucht; het (uitverkoren) volk Israël zal wereldwijd worden verzameld... in de woestijn; slechts een gelovig volk zal optrekken naar het beloofde land via "de koninklijke weg".

het dal van Achor Jeruzalem The King's Highway Bozra/ Petra

Matteüs 24 29 Onmiddelijk echter na de verdrukking van die dagen, zal de zon verduisterd worden en de maan zal het lichtschijnsel van haar niet geven en de sterren zullen vallen vanaf de hemel en de machten van de hemelen zullen geschud worden.

Matteüs 24 30 En dan zal het teken verschijnen van de Zoon van de mens in [de] hemel en dan zullen heftig treuren al de stammen van het land en zij zullen zien de Zoon van de mens, komende op de wolken van de hemel, met macht en veel heerlijkheid.

Matteüs 24 31 En hij zal de boodschappers van hem afvaardigen, met groot bazuin[geschal] en zij zullen bijeen vergaderen de uitverkorenen van Hem, vanuit de vier winden, vanaf [de] uiteinden van hemelen tot de [andere] uiteinden van hen.

het herstel van Israël volgens Ezechiël 36

33 Zo spreekt mijn Heer JAHWEH: Wanneer Ik u reinig van al uw ongerechtigheden, zal Ik de steden weer bevolken en zullen de puinhopen herbouwd worden; 34 het verwoeste land zal weer worden bewerkt, in plaats van een woestenij te zijn voor het oog van iedere voorbijganger. -Ezechiël 36-

33 Zo spreekt mijn Heer JAHWEH: Wanneer Ik u reinig van al uw ongerechtigheden, zal Ik de steden weer bevolken en zullen de puinhopen herbouwd worden; 34 het verwoeste land zal weer worden bewerkt, in plaats van een woestenij te zijn voor het oog van iedere voorbijganger. -Ezechiël 36-

verwoest en vernield, in puin lagen, zijn weer versterkt en bewoond. 35 En men zal zeggen: Dit land dat verwoest was, is geworden als de hof van Eden; de steden die, verwoest en vernield, in puin lagen, zijn weer versterkt en bewoond. 36 Dan zullen de volken die om u heen overgebleven zijn, weten, dat Ik, JAHWEH, herbouwd heb wat vernield was en beplant heb wat verwoest was. Ik, JAHWEH, heb het gesproken en Ik zal het doen. -Ezechiël 36-

verwoest en vernield, in puin lagen, zijn weer versterkt en bewoond. 35 En men zal zeggen: Dit land dat verwoest was, is geworden als de hof van Eden; de steden die, verwoest en vernield, in puin lagen, zijn weer versterkt en bewoond. 36 Dan zullen de volken die om u heen overgebleven zijn, weten, dat Ik, JAHWEH, herbouwd heb wat vernield was en beplant heb wat verwoest was. Ik, JAHWEH, heb het gesproken en Ik zal het doen. -Ezechiël 36-

van de vijgeboom de parabel: wanneer ook maar Matteüs 24 32 Leert echter van de vijgeboom de parabel: wanneer ook maar de tak van haar al sappig zacht wordt en de bladeren uitspruiten, dan weten jullie dat de zomer nabij is. juist in de ochtend van deze dag had Jezus een vijgeboom vervloekt... Mat.21 >

18 Des morgens vroeg, bij zijn terugkeer naar de stad, werd Hij hongerig. -Matteüs 21- vanuit Bethanië; 21:17

19 En daar Hij een vijgeboom aan de weg zag staan, ging Hij erheen, doch Hij vond niets daaraan, dan alleen bladeren. En Hij zeide tot hem: Nooit groeie aan u enige vrucht meer, tot in de aeon! En terstond verdorde de vijgeboom. -Matteüs 21- gangbare vertalingen: in [der] eeuwigheid

19 En daar Hij een vijgeboom aan de weg zag staan, ging Hij erheen, doch Hij vond niets daaraan, dan alleen bladeren. En Hij zeide tot hem: Nooit groeie aan u enige vrucht meer, tot in de aeon! En terstond verdorde de vijgeboom. -Matteüs 21- = vanuit de wortel; Marcus 11:14,20 > de vijgeboom een type van Israël

de vijgenboom in Lucas 13

6 En Hij sprak deze gelijkenis: Iemand bezat een vijgeboom, die in zijn wijngaard was geplant, en hij kwam om vrucht daaraan te zoeken en vond er geen. -Lucas 13- ook een type van Israël; Jes.5:7; Ps.80:9; Jer.12:10

7 En hij zeide tot de wijngaardenier: Zie, het is nu al drie jaar, dat ik vrucht aan deze vijgeboom kom zoeken en ik vind ze niet. Hak hem om! Waarom zou hij de grond nutteloos beslaan? -Lucas 13- = de tijd van Jezus' openbare bediening

Matteüs 24 32 Leert echter van de vijgeboom de parabel: wanneer ook maar de tak van haar al sappig zacht wordt en de bladeren uitspruiten, dan weten jullie dat de zomer nabij is.

van de vijgeboom de parabel: wanneer ook maar Matteüs 24 32 Leert echter van de vijgeboom de parabel: wanneer ook maar de tak van haar al sappig zacht wordt en de bladeren uitspruiten, dan weten jullie dat de zomer nabij is. > het einde van de aeon = de openbaring van het Koninkrijk over de wereld

en de heerlijkheid van JAHWEH gaat stralend over u op. 2 Want zie, 1 Sta op, word verlicht, want uw licht komt en de heerlijkheid van JAHWEH gaat stralend over u op. 2 Want zie, duisternis zal de aarde bedekken en donkerheid de volken, maar over u zal JAHWEH stralend opgaan en zijn heerlijkheid zal over u gezien worden. -Jesaja 60-

Openb.6 - zes zegels opening zegels = gekoppeld aan Israël 6e zegel = verduistering zon & maan Openb.7 = verzegeling 144.000 uit Israël beveiliging voor de verschrikkingen die zullen komen over de wereld (= de zeven bazuinen) grote schare uit alle volken = een verzameld en hersteld Israël Openb. 8, 9 en 11 - de zeven bazuinen opening zevende zegel begin zeven bazuinen = oordelen over de wereld 7e bazuin = het Koninkrijk van Christus wereldwijd gevestigd > Openb.11 >

15 En de zevende boodschapper blaast de bazuin en er geschiedden grote stemmen in de hemel, zeggende: het koninkrijk van de wereld werd van onze Heer en van zijn Christus en hij zal koning zijn tot in de aeonen van de aeonen! -Openbaring 11-

33 Zo ook, wanneer ook maar jullie al deze dingen vernemen, Matteüs 24 33 Zo ook, wanneer ook maar jullie al deze dingen vernemen, weten jullie dat het nabij is, voor [de] deuren. nl. die genoemd zijn in voorgaande verzen >

verduistering zon en maan verschijning Ben Adam verzameling uitverkoren volk uitbotten vijgenvoom (lente)

Matteüs 24 33 Zo ook, wanneer ook maar jullie al deze dingen vernemen, weet dat het nabij is, voor [de] deuren.

Matteüs 24 34 Amen, Ik zeg tot jullie, dat deze generatie geenzins zou voorbijgaan, totdat al deze dingen zouden geschieden.

geenzins zou voorbijgaan, totdat al deze dingen zouden geschieden. Matteüs 24 34 Amen, Ik zeg tot jullie, dat deze generatie geenzins zou voorbijgaan, totdat al deze dingen zouden geschieden. die hij aanspreekt... of... die getuige zal zijn van het uitbotten van de vijgenboom (=Israëls herstel)

geenzins zou voorbijgaan, totdat al deze dingen zouden geschieden. Matteüs 24 34 Amen, Ik zeg tot jullie, dat deze generatie geenzins zou voorbijgaan, totdat al deze dingen zouden geschieden. aanvoegende wijs: = drukt een handeling uit die de spreker als mogelijk beschouwt

Matteüs 24 35 De hemel en de aarde zal voorbijgaan, de woorden echter van Mij zouden geenzins voorbij gaan.

36 Aangaande die dag en uur echter, heeft niemand vernomen, Matteüs 24 36 Aangaande die dag en uur echter, heeft niemand vernomen, ook niet de boodschappers van de hemelen, ook de Zoon niet, maar de Vader alleen. nl. het aanbreken van de zomer

Matteüs 24 36 Aangaande die dag en uur echter, heeft niemand vernomen, ook niet de boodschappers van de hemelen, ook de Zoon niet, maar de Vader alleen.