De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stones rolling 8 april 2018 Nieuw Buinen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stones rolling 8 april 2018 Nieuw Buinen."— Transcript van de presentatie:

1 stones rolling 8 april 2018 Nieuw Buinen

2 en hij wentelde een steen voor de ingang van het graf.
Marcus 15 46 En deze (= Jozef) kocht linnen en legde Hem in een graftombe, dat in een rots uitgehouwen was, en hij wentelde een steen voor de ingang van het graf. een Engelse vertaling: ...out of rock. And he rolls a stone...

3 en hij wentelde een steen voor de ingang van het graf.
Marcus 15 46 En deze (= Jozef) kocht linnen en legde Hem in een graftombe, dat in een rots uitgehouwen was, en hij wentelde een steen voor de ingang van het graf. Matteüs 27:60 “een grote steen” Marcus 16:4 de steen was “zeer groot”

4 Matteüs 27 62 En de volgende dag, dat is na de Voorbereiding, werden de hogepriesters en de Farizeeën verzameld bij Pilatus.

5 Matteüs 27 62 En de volgende dag, dat is na de Voorbereiding, werden de hogepriesters en de Farizeeën verzameld bij Pilatus. 63 En zij zeiden, heer, wij worden er aan herinnerd dat die verleider zei bij zijn leven: na drie dagen wordt ik opgewekt.

6 Matteüs 27 64 Beveel dan het graf te verzekeren tot de derde dag, opdat niet zijn leerlingen hem 's nachts zullen stelen en tegen het volk zouden zeggen: hij werd opgewekte van de doden. De laatste dwaling zou erger zijn de eerste.

7 Matteüs 27 64 Beveel dan het graf te verzekeren tot de derde dag, opdat niet zijn leerlingen hem 's nachts zullen stelen en tegen het volk zouden zeggen: hij werd opgewekte van de doden. De laatste dwaling zou erger zijn de eerste. 65 En Pilatus zei met nadruk tot hen: jullie hebben een wachtpost, ga heen, verzeker het, naar jullie [beste] weten.

8 Matteüs 27 64 Beveel dan het graf te verzekeren tot de derde dag, opdat niet zijn leerlingen hem 's nachts zullen stelen en tegen het volk zouden zeggen: hij werd opgewekte van de doden. De laatste dwaling zou erger zijn de eerste. 65 En Pilatus zei met nadruk tot hen: jullie hebben een wachtpost, ga heen, verzeker het, naar jullie [beste] weten. 66 Zij nu gingen heen, verzekerden het graf (de steen verzegelend), met de wachtpost, 1 in de avond nu van de sabbatten.

9 donderdag vrijdag zaterdag zondag 14 Nisan 15 Nisan 16 Nisan jaarlijkse sabbat wekelijkse sabbat de avond van de sabbatten het graf verzegeld

10 Matteüs 28 1 (...) In het aanbreken van één [dag] van de sabbatten, ging Maria de Magdaleense en de andere Maria om het graf te aanschouwen.

11 begin v.d. Omer (=sabbatten-telling)
"daags na de sabbat" Lev.23:15 donderdag vrijdag zaterdag zondag 14 Nisan 15 Nisan 16 Nisan 17 Nisan begin v.d. Omer (=sabbatten-telling)

12 om het graf te aanschouwen.
Matteüs 28 1 (...) In het aanbreken van één [dag] van de sabbatten, ging Maria de Magdaleense en de andere Maria om het graf te aanschouwen. 2 En neem waar: er kwam een grote aardbeving want een boodschapper van de Heer daalde af uit de hemel en kwam nader en wentelde de steen en zette zich daar op. verzegeld met het gezag van de Romeinse Ceasar een revolutie = omwenteling!

13 Kolosse 2 15 Hij ontwapende de overheden en de autoriteiten, hen vrijmoedig ten toon stellend en daarin over hen triomferend.

14 nog meer 'rollende stenen'
in de Schrift...

15 de grote steen die Jakob wentelde...

16 Genesis 29 2 Toen hij (= Jakob) rondkeek, zag hij een put in het veld, en zie, drie kudden kleinvee waren daarbij gelegerd, want men placht de kudden uit die put te drenken. De steen op de mond van de put was groot; (...) gevlucht voor zijn broer Ezau na zijn droom in Bethel inmiddels gearriveerd in Mesopotamië

17 Genesis 29 2 Toen hij (= Jakob) rondkeek, zag hij een put in het veld, en zie, drie kudden kleinvee waren daarbij gelegerd, want men placht de kudden uit die put te drenken. De steen op de mond van de put was groot; (...)

18 Genesis 29 2 Toen hij (= Jakob) rondkeek, zag hij een put in het veld, en zie, drie kudden kleinvee waren daarbij gelegerd, want men placht de kudden uit die put te drenken. De steen op de mond van de put was groot; (...) 7 Toen zeide hij: Zie, het is nog volop dag, het is nog geen tijd, dat de kudde bijeengedreven wordt; drenkt het vee en gaat het weer weiden. lett. de dag is nog groot

19 Genesis 29 8 Maar zij zeiden: Dat kunnen wij niet voordat al de kudden bijeengedreven zijn; dan wentelt men de steen van de opening van de put, en drenken wij het vee.

20 Genesis 29 8 Maar zij zeiden: Dat kunnen wij niet, voordat al de kudden bijeengedreven zijn; dan wentelt men de steen van de opening van de put, en drenken wij het vee. 9 Terwijl hij (=Jakob) nog met hen sprak, kwam Rachel er aan met het kleinvee van haar vader, want zij was een herderin.

21 Genesis 29 8 Maar zij zeiden: Dat kunnen wij niet, voordat al de kudden bijeengedreven zijn; dan wentelt men de steen van de opening van de put, en drenken wij het vee. 9 Terwijl hij nog met hen sprak, kwam Rachel er aan met het kleinvee van haar vader, want zij was een herderin. 10 Zodra Jakob Rachel (...) zag, en het kleinvee van Laban (...) trad Jakob toe, wentelde de steen van de opening van de put en drenkte het vee van Laban....

22 de verzameling van de kudden...
spreekt van de tijd dat de volkeren zullen optrekken naar de stad van Jakobs God (vergl. Jes.2:3) dan zullen de volken gedrenkt worden! maar... de steen voor de bron wordt reeds eerder (wonderbaarlijk!) weggenomen... uit liefde voor Rachel (de toekomstige bruid) een type van het gelovige Israël

23 de verzameling van de kudden spreekt van de tijd dat de volkeren zullen optrekken naar de stad van Jakobs God (vergl. Jes.2:3) dan zullen de volken gedrenkt worden! maar de steen voor de bron wordt reeds eerder (wonderbaarlijk!) weggenomen... uit liefde voor Rachel (de toekomstige bruid) een type van het gelovige Israël 26 "Voor jullie (=Israël) in de eerste plaats, deed God zijn 'Jongen' opstaan en vaardigde hem af om jullie te zegenen..." -Handelingen 3-

24 nog andere 'rolling stones' in de Schrift...
Daniël 6: de verzegelde steen voor de leeuwenkuil (bedoeld voor de dood van de man Gods)... maar vroeg in de morgen werd Daniël levend en wel uit de kuil getrokken!

25 nog andere 'rolling stones' in de Schrift...
Daniël 6: de verzegelde steen voor de leeuwenkuil (bedoeld voor de dood van de man Gods)... maar vroeg in de morgen werd Daniël levend en wel uit de kuil getrokken! Daniël 2 de steen die "zonder toedoen van mensenhanden" losraakte en het beeld van wereldrijken verbrijzelde...


Download ppt "Stones rolling 8 april 2018 Nieuw Buinen."

Verwante presentaties


Ads door Google