Urban Smart Farm Planten, vissen en schaaldieren kweken in de stad Intensief maar duurzaam Hi-tech + natuurlijke productiemehoden Gezonde, duurzame.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond......gebruik vervolgens onderstaande tool om uw foto op maat te knippen......zo,
Advertisements

VOEDING Het klimaat verandert. Wat kan je zelf doen? 2012.
De stadsboer als sociaal ondernemer!
C2C en Gebiedsontwikkeling
Klimaatbeleid & Welzijn / Sociale Zaken raakvlakken, meerwaarde & kansen Lokale Klimaatagenda.
Horeca en ecologische foodprint
Stadswandeling ‘Milieu en gezondheid’ De Helix, Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu
Transitie Netwerk Vlaanderen – Skilling up 1 wonen in transitie.
‘Duurzame energie’-projecten
Biologische catering Milieu platform zorgsector 13 november 2007 Marjolein Engelen-Esman Ketenmanager Catering Task Force Marktontwikkeling Biologische.
T(h)ree Sustainability
KB Paul Opdam WUR. Sociale dimensie Economische dimensie Fysiek-Ecologi- sche dimensie Planning, regelgeving, financieren, organiseren KB1:
Kleine tuinen geen tuin geveltuin buurttuinen meerwaarden ecologie leefbaarheid sociaal platteland  stad individu  publieke ruimte Velt Eetbaar Kortrijk.
VERANDERINGEN IN DE LANDBOUW  Nieuw contract met samenleving voedselvoorziening  voedselkwaliteit, voedselveiligheid, milieu, natuur, landschap, dierenwelzijn,
Erbeterdezaak.nl Duurzame groei De “paradigm shift” door het Cradle to Cradle denken.
Voedselsoevereiniteit, ook iets voor Haaglanden? Flip Vonk ASEED Europe
Stadsboer als Sociaal ondernemer, “Vooruitgang in de wereld komt tot stand door ondernemende mensen die nieuwe combinaties maken” Joseph Schumpeter Presentatie.
Naar een eerlijke voedsel- voorziening duurzame kleinschalige landbouw en fair trade als deel van de oplossing Oxfam-Magasins du monde, Oxfam Solidariteit.
Potverdorie, eet normaal!
Bioweek 2015 van 6 tot 14 juni “Met bio investeer ik in de toekomst”
Wat kunt u eraan doen? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaatverandering.
Roel Schutten directeur AgriFood Capital BV i.o.
Markthal in Amersfoort
Lifestyle Voeding.
 Buren  Nieuw product  Bouw  Varkenshouders  Afnemers Waar staan we nu ?
Natural mineral water.
“What the food?” Voorop in de Vergroening Even voorstellen.
Van missie naar markt De drie belangrijkste vragen voor succes.
Potverdorie, eet normaal!
Impact van de multifunctionele landbouw Meer arbeidsplezier (contact, afwisseling, uitdaging, waardering) Bijdrage aan regionale economie: Kopen gemiddeld.
Wat kun je eraan doen? EUROPEAN COMMISSION Klimaatverandering.
Presentatie - Wie is Brabantse Milieufederatie? -Wie ben ik? -Welk aanbod / fonds? - Word supporter!
3 vwo 3 Draagkracht : tussen hoop en vrees § 1-5
Katrien Verbeke Stad Gent. 5 objectieven 1.Een meer zichtbare, kortere voedselketen 2.Duurzamere voedingsproductie en – consumptie 3.Sterkere sociale.
Werkgroep Communicatie/BioPassie Willemien van den Broek, WB.. Stylist Food Henk Gerben, consument Evelyn Muller, Estafette/Odin Daniëlle Schols, projectmanager.
Doe de groentetas!. 1. Wat? 2. Waarom? 3. Wie? 4. Waar? 5. Spelregels Afhaalpunt.
Groen links.  Onderwijs  Integratie  Europa  Duurzaamheid  Economie Punten die we gaan behandelen.
>> Als het gaat om innovatie KP8 en Transport. >> Als het gaat om innovatie 2 Agenda 1.Welkom en doelstelling 2.Inleiding initiatieven KP8 ACARE Paper.
KEYPORT 2020 SYMPOSIUM 21 april Van Houtum Opgericht 1935 Omzet € 65 miljoen Aantal medewerkers200 Locatiekantoor en 2 fabrieken.
Doelen Inspanningen Netwerk
Open innovatiecentrum Burgers, Ondernemers, Onderwijs, Zorg en Overheid werken samen onder één dak.
Lokaal voedsel VVSG, Gent, 30/9/ Lokaal voedsel Trends Hoe en waar? Waarom doen landbouwers mee? Wat kunnen steden en gemeenten doen?
De mens en zijn milieu ZW4 Hoofdstuk 4. §1 De mens en het milieu Milieu: de omgeving waarin een organisme leeft Mens en milieu: de mens en zijn omgeving.
Koninklijk Instituut Van Ingenieurs
Eco-Schools Conferentie Duurzame PABO
Bond Beter Leefmilieu, Koepel van Vlaamse milieuverenigingen
EDO-café duurzame voeding
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Eet Lokaal QUIZ Manger une pomme locale et de saison, c'est
Onderwerpen Beschikbaarheid van woningen Betaalbaarheid van woningen
Factsheet Voedingscentrum
Ton kremer 24 jaar Groningen Afgestudeerd bedrijfseconomie
Lifestyle Voeding.
Goede contacten met collega’s en leveranciers, tevreden klanten, in een bedrijf dat voluit kiest voor een positieve impact op mens en milieu. Dit alles.
6 september 2017.
Onderwerpen Beschikbaarheid van woningen Betaalbaarheid van woningen
Kwaliteit voor Natuur? Robert Kwak Voorheen Afdelingshoofd Bescherming
Duurzaamheidsweek klas 11
Van wet naar Brabantse praktijk
Eet Lokaal QUIZ Met de steun van
De Punt wenst dat elke ondernemer toegang heeft tot het sociaal en duurzaam ondernemen. De Punt biedt ondernemers hierbij een resultaatgerichte en dynamische.
Plaats, datum bijeenkomst
Het Groene Woud Nationaal Landschap (2005) Gebied en Organisatie
Naar een nieuw economisch systeem
Innovatiewerkplaats Krachtig MKB © Gebiedscoöperatie Westerkwartier
WELKOM.
CE  BNN Circulaire Economie  Beroepsonderwijs Noord-Nederland
Machevo & Bulk in het cluster Partners voor een sterke sector!
Biologie als basis voor leven
Hoofdstuk 5 Een toekomstbestendige samenleving
Transcript van de presentatie:

Urban Smart Farm Planten, vissen en schaaldieren kweken in de stad Intensief maar duurzaam Hi-tech + natuurlijke productiemehoden Gezonde, duurzame en kraakverse producten Impact, stukje van duurzame puzzel Leertrajecten en knowhow delen maken deel uit van het concept

Tendenzen Waterstress, ook in België Visbestanden wereldwijd bedreigd Azië consumeert eigen kweekvis en schaaldieren Sommige consumenten willen lokaal geproduceerd, duurzaam voedsel Voedselveiligheid steeds belangrijker

De Urban Smart Farm unit

Producten Kraakverse producten zonder pesticiden en kunstmest Vissen, garnalen, kruiden en mini-groenten met gastronomische meerwaarde (smaak en presentatie) Vast aanbod + seizoen

Ecologische impact Duurzaam ondernemen, MVO Cradle-to-cradle Werken aan urbanisatie, afvalstromen, mobiliteit en duurzaam voedsel Geen pesticiden of kunstmest 20x minder water dan de traditionele landbouw Eco-dashboard : parameters zoals bv. water, energie, CO2 en O2 bewaken = belofte waarmaken

Sociale impact Werken met mensen uit kansengroepen via partnerships met sociale economie Workshops voor volwassenen Partneren met scholen om eigen leertrajecten te ontwikkelen waarbij we jongeren binnen en buiten het normale leertraject: