Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
“Houd de lofzang gaande”
Advertisements

Juich voor de Heer...geloven, getuigen, groeien...
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Wie nodig je als eerste uit?
1 Zondag 14 april 2013 middagdienst. 2 Welkom in deze dienst Voorganger :ds. H. de Bruijne Ouderling:C.M. Visser Organist:Wim Brunsveld.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
Het verhaal van Pasen.
Welkom in ‘De Voorhof’! Hoe kijk je naar de kerkdienst?
Gezang158: Gezang38:2, 3 Nehemia2:19 – 20 3:33 – 37 4:1 - 3 Opwekking330: Nehemia2: 20 Opwekking461: Opwekking553: Gezang182D:Amen Liturgie ds. K. Harmannij.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Van gedoopt naar gevormd!
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Stille Zaterdag.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Welkom in deze ochtenddienst. In deze dienst gaat Br. C. Visser voor.
PalmZondag Goedemorgen gemeente, welkom in deze eredienst
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Welkom en Afkondigingen >. Zingen: 33:1,8 > Kom nu met zang en roer de snaren, gij volk, dat leeft van 's Heren recht. Hijzelf heeft zijn getrouwe scharen.
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
TOV! Dat jij er bent vanavond! God in beeld?
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
Kerkcentrum de Ark LITURGIE 24 juni 2012 THEMA: DE CHAOS DE BAAS, In deze dienst worden gedoopt   Kristel van den Berg, Sofia van.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Voorganger ds. Marijn Rohaan Ouderling : Bart v/d Velde Organist : Herman Kamp Muzikale medewerking wordt verleend door de huisband.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Het verhaal van Pasen.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Ds. M.P. Vis, St Jansklooster Ouderling van dienst : Egbert Duurkoop Organist : Erik Hofstede Schriftlezing : Exodus 34: Mattheüs 17: 1-9 Kind van.
Derde zondag 40-dagentijd
Welkom in deze kerkdienst
Blok III Jezus, Gods Zoon
Hoe dicht mag jij bij Jezus zijn?
Jezus rijdt Jeruzalem binnen niet hoog te paard maar op een ezel
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
KOM, LATEN WIJ AANBIDDEN 540 (Frank van Essen)
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Welkom in deze kerkdienst
Kerstnachtdienst Ds. Marijn Rohaan O. v
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Welkom.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
Als je hier weggaat, weg van de tafel,
Heilig Avondmaal (formulier 5)
Hij is de hartenklop van ons bestaan: stem en stilte,
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Welkom Voorganger: Ds. Dekker Ouderling van dienst: Jenny Organist:
Welkom Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst:
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Hemelvaart Het stuk bestaat uit een cirkel van 5 flessen met in het midden een 6e fles. De middelste fles bevat een witte roos: de bloem van de liefde.
Transcript van de presentatie:

Paaswake We komen in stilte de kerk binnen

Waarom……..?

In het begin……..

Zingen: NLB 162: 1 en 3:”In het begin lag de aarde verloren”

Waarom…?

Het water stijgt…..

Binnendragen van het Licht

Zingen: Opw. 44: “Geprezen zij de Heer die eeuwig leeft”.

Opwekking 044 Geprezen zij de Heer

© Harmonia (met toestemming van CCLicentie)

Lucas 24: Opstanding

241 Op zondagochtend gingen de vrouwen heel vroeg naar het graf 241 Op zondagochtend gingen de vrouwen heel vroeg naar het graf. Ze hadden de olie bij zich die ze klaargemaakt hadden. 2 Maar toen ze bij het graf kwamen, zagen ze dat de steen voor het graf weggerold was. 3 Ze gingen naar binnen. Maar het lichaam van de Heer Jezus lag er niet. 4 De vrouwen schrokken vreselijk.

Plotseling stonden er twee engelen bij hen, in stralende kleren Plotseling stonden er twee engelen bij hen, in stralende kleren.5 De vrouwen waren zo bang, dat ze niet naar hen durfden te kijken. De engelen zeiden: ‘Waarom zoeken jullie een levende man in een graf?6 Jezus is hier niet. Hij is opgestaan uit de dood. Weten jullie nog wat hij in Galilea gezegd heeft?

7 Hij zei: ‘Ik, de Mensenzoon, zal door slechte mensen gevangengenomen worden. Ze zullen mij aan het kruis laten sterven. Maar drie dagen later zal ik opstaan uit de dood.’’

8 Toen herinnerden de vrouwen zich de woorden van Jezus 8 Toen herinnerden de vrouwen zich de woorden van Jezus. De vrouwen gingen terug naar de stad. Het waren Maria uit Magdala, Johanna, en Maria, de moeder van Jakobus, en nog een paar andere vrouwen. Ze gingen alles vertellen aan de elf leerlingen en aan de andere leerlingen die bij hen waren.

Zingen: Opw. 461: “Mijn Jezus, mijn redder

Mijn Jezus mijn Redder, Heer er is niemand als U Mijn Jezus mijn Redder, Heer er is niemand als U. Laat elk moment, al wat ik denk, vol zijn van Uw liefde Heer.

Mijn Schuilplaats mijn Trooster, veilige toren van kracht Mijn Schuilplaats mijn Trooster, veilige toren van kracht. Adem en stem, al wat ik ben, brengen U voortdurend eer.

Juich voor de Heer heel de aarde wees blij zing voor de Koning en Zijn heerschappij bergen aanbidden de zee juicht mee bij het horen van Uw Naam. U wil ik prijzen voor dat wat U schiep mijn leven lang loven want U heb ik lief niets is zo goed als een leven heel dicht bij U.

Mijn Jezus mijn Redder, Heer er is niemand als U Mijn Jezus mijn Redder, Heer er is niemand als U. Laat elk moment al wat ik denk vol zijn van Uw liefde Heer.

Mijn Schuilplaats mijn Trooster, veilige toren van kracht Mijn Schuilplaats mijn Trooster, veilige toren van kracht. Adem en stem al wat ik ben brengen U voortdurend eer.

Juich voor de Heer heel de aarde wees blij zing van de Koning en Zijn heerschappij bergen aanbidden de zee juicht mee bij het horen van Uw naam. U wil ik prijzen voor dat wat U schiep mijn leven lang loven want U heb ik lief niets is zo goed als een leven heel dicht bij U.

Juich voor de Heer heel de aarde wees blij zing van de Koning en Zijn heerschappij bergen aanbidden de zee juicht mee bij het horen van Uw naam. U wil ik prijzen voor dat wat U schiep mijn leven lang loven want U heb ik lief niets is zo goed als een leven heel dicht bij U.

Geloofsbelijdenis: zingen Hemelhoog, lied 344 (melodie gezang 460: Loof de Koning heel mijn wezen)

Ik geloof dat God mijn Vader, bron van al het goede is, die van hemel en van aarde schepper, herder, hoeder is: Hij zal weiden, medelijden, teder als een moeder is.

Ik geloof dat Jezus Heer is, die zachtmoedig binnenrijdt, aan wie alle dank en eer is: zaad, tot ondergang bereid opgestaan en opgevaren keert Hij weer in heerlijkheid.

Ik geloof: de Geest, de Trooster, en één kerk, de ware bruid, de vergeving van de zonden, paaslicht dat ons graf ontsluit eeuwig samen zing ik: Amen, roep ik, God, Uw glorie uit!

Doopgedachtenis

Maaltijd in een kring

Vredegroet: Zingen Opw. 602: “Vrede van God”.

Vrede van God, de vrede van God, de vrede van God zij met jou. Vrede van hem, vrede van God, de vrede van God zij met jou

In Jezus’naam, In Jezus’naam, in Jezus’naam geef ik jou: vrede van hem, vrede van God, de vrede van God zij met jou

Heilige Geest, de Heilige Geest, de Heilige Geest zij met jou Heilige Geest, de Heilige Geest, de Heilige Geest zij met jou. Vrede van hem, vrede van God, de vrede van God zij met jou.

Uitdelingswoorden

Delen van brood en druivensap en wijn

Op het orgel klinkt: “A Toi la Gloire “ Alexandre Guilmant (1837-1911)

Zegen