Paasviering 2017 Thema: Opstaan

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Anonieme Gedichten Simon & Garfunkel Bridge over Trouble Water
Advertisements

Een, twee, een, twee! Wie lopen daar in de badkamer? Netjes in de rij? Het is familie spin. Voorop loopt Vader spin. Zijn snor steekt trots in de.
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
n Leo presenteerd De voorstelling loopt vanzelf verder
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
die niet om jou zou huilen.
Hij wacht alleen nog maar
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Ik voel me zo alleen !.
Het lied van het nieuwe begin
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Verhaal 1“Hallo ik ben nieuwe juf”
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
Een brandend hart.
Als sterren aan de hemel staan
Levenspad.
Met foto’s en gedichten.
Kerstfeest 2014 ‘Oog voor elkaar’.
Mondeling Nederlands nieuw het verhaal
Opwekking 614 Uw genade is mij genoeg Tekst & Muziek: Marcel Zimmer
Om soms eens dieper over na te denken
Paasviering 2015 CBS Op de Zandtange.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
PalmZondag Goedemorgen gemeente, welkom in deze eredienst
Welkom.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: J. Tijssen Schriftlezing: Mattheus 6: 5-13.
Het is weer advent.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool in groep 7B
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Brengen we elkaar aan de voet van het kruis? Door licht en warmte gaat de bloem open Zo gaat ons hart ook open door het licht en de liefde van God.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
Hartelijk welkom in deze ochtenddienst Thema ‘goede buren’ Met medewerking van kring Huissen en band. In samenwerking met Matthijs Glastra en Jan Rietveld.
Pasen! Jezus is opgestaan!. God, het is wel eens donker om ons heen. We voelen ons verdrietig en soms alleen. Soms zijn we ziek, we voelen ons niet goed.
Is het mistig in je leven, waardoor je het licht van God niet herkent? Matthijn Buwalda herkende in de mist het beeld dat hij van God had. Zijn zoontje.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Welkom in deze kerkdienst Thema: ‘Een discipel van Jezus draagt het kruis’ zondag 14 mei 2017 – morgendienst voorganger: Ds. A. Vastenhoud.
Heb je de goede Herder al nodig? Waarom?
mijn hart en leven zoekt, die mij gevonden heeft;
Voorleesverhaal Joep op de stoep.
Welkom kinder- dienst Biddag 2017 Bidden tot de ONBEKENDE GOD X.
Springen Marco houdt van stoere dingen.
Zondag 20 november dienst van herdenking
Jezus rijdt Jeruzalem binnen niet hoog te paard maar op een ezel
Les 8 Bidden kun je leren.
Ik wil mij gaan vertroosten in ’t lijden van mijn Heer,
Jezus, Hij is Koning! Wij zullen gaan om de wereld…. 1/6
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Welkom in deze kerkdienst
De Goede Week 2013 op de lagere school.
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
È ju’t al horeh? Euh oeh leutig!
Seniorenbijeenkomst 15 februari 2018
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
Mogelijke Jezusbeelden
Gewoon maar zijn wie je bent met je pijn, je verdriet,
Zing Nederlands Met Me 20 april 2018.
Transcript van de presentatie:

Paasviering 2017 Thema: Opstaan Groep 1/2 Paul Krugerschool

Juf leest het gedicht: Kukeleku! Kukeleku! Kraait Kras de haan. Want de zon begint te stralen, Het is tijd om op te staan.

Samen zingen wij het lied: Opstaan is een mooi begin. Zie je tranen in haar ogen? Wie zal dan die tranen drogen? Wie staat op? Wie staat op? Ga je helpen? Ga je luisteren? Ga je lieve woorden fluisteren? Sta jij op? Sta jij op? Opstaan is een mooi begin. Opstaan geeft je zin. Zie je tranen in zijn ogen? Wie zal dan die tranen drogen? Wie staat op? Wie staat op? Ga je helpen? Ga je luisteren? Ga je lieve woorden fluisteren? Sta jij op? Sta jij op? Opstaan is een mooi begin. Opstaan geeft je zin.

Juf leest het gebed: Opstaan tegen… Pasen is een feest van opstaan. Het donker is voorbij. Het licht gaat weer stralen. Is alles nu goed? Pasen is meer. Pasen roept je ook wakker. Om zelf op te staan. Op te staan tégen dingen. Tegen dingen die niet goed zijn. Daar is Pasen het begin van. Een mooi begin. Zeker als ook jij meedoet. Amen.

Juf leest het gedicht voor van Slompie. Eén, twee! Eén, twee! ‘Wacht op mij! Ik wil ook mee!’ Slompie roept met harde stem. Maar ’t gezin gaat zonder hem. Roetsj rat! Roetjs rat! Slompie glijdt snel in het bad. ‘Ho, kijk uit!’ gilt moeder Spin en ze houdt haar adem in. Krak! ‘Au!’ Krak! ‘Au!’ Jakkie, wat gebeurt er nou? ‘Au! Mijn poten breken. Stop!’ Door die nare, zwarte dop. Val, staan! Val, staan! Slompie hinkelt achteraan. Vader zegt: ‘Loop in de maat. Strakjes komen we te laat Een langpootmug ziet Slompie’s verdriet. Hij vraagt of hij kan helpen, maar drie poten heeft hij niet. Hij gaat met Slompie mee en loopt door het gladde bad, rustig en niet in de maat, naar het zwarte gat… ‘Let op! Let op!’ Slompie waarschuwt en roept: ‘Stop!’ En de langpootmug zegt blij: ‘Goed gedaan. Jij redde mij!’ De langpootmug ziet Slompie’s geluk. Want Slompie kan weer lachen sinds dat nare ongeluk. Hij voelt: Ik hoor erbij. Ik doe mee en heb weer zin. Slompie straalt en hij staat op als een nieuwe spin. Goed zo, Slompie! Goed gedaan! Jij bent zelf opgestaan. Tegen pech, tegen verdriet. Tegen pijn en ongeluk. Goed zo, Slompie! Goed gedaan! Voor je recht en wie je bent. Voor je toekomst en geluk. Jij gaf zin aan een vrolijk, nieuw begin.

Wij zingen samen het lied: Hosanna! Daar gaat Jezus als een koning op een ezel naar de stad. En de mensen maken snel, snel van jassen een mooi pad. Refrein: Hosanna, hosanna, hosanna, hosanna! Ze dansen en ze juichen. Hosanna, hosanna, Ze volgen hem naar Jeruzalem. snel van takken een mooi pad.

Juf leest het Paasverhaal. https://www.youtube.com/watch?v=4iwa5B31lD0

Wij zingen samen het lied: Van donker naar licht. https://www.youtube.com/watch?v=Z5RXCnhkjvw

Wij zingen samen: De steen is weg. https://www.youtube.com/watch?v=rwf5ZRr_-70

Juf leest het gedicht: Elke dag kan Pasen zijn. Sta op! Het heeft zin. Ga de wereld in. Sta op met elkaar voor mensen hier en daar. Elke dag kan Pasen zijn als wij warmte geven. Als we opstaan tegen pijn, opstaan voor het leven. Elke dag kan Pasen zijn als wij aandacht geven. Als wij opstaan voor geluk, opstaan voor het leven. als wij liefde geven. Als we opstaan voor het recht,