Gemeenteproject ‘Samen één’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Christengemeenschap De Goede Herder
Één GOD, één stad, één kerk!
Levend Water (= de Heilige Geest)
4 De kracht van de Geest.
Liturgie Ld. 95 Gz. 67 Ps. 26: 1, 2 Ld. 126 Welkom Voorganger:br. I. van Apeldoorn Organist:br. M. Jansma De Bijbelteksten die worden geprojecteerd, zijn.
8 Bidden in de Geest.
5 De eenheid van de Geest.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Zingen Het einde aller dingen is nabij,
HOEZO BIDDEN?.
Gaven gegeven ... totdat Efeze
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Jezus is niet dood ……… Hij heeft wel de Geest gegeven !!
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
Welkom in deze kerkdienst
17 augustus 2014 Den Haag 1. schrijver: Paulus geadresseerden: Kolossers > Kolosse 2.
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
Gemeentebrede Bijbelstudie Spreken over God met niet-christenen Het voeren van een getuigend gesprek 1 e avond: DURF JE WEL?
de Heilige Geest van de Hemelse God
Zondag 22 maart 2015 middagdienst. Hartelijk welkom in deze dienst Voorganger:ds. C. van Atten Ouderling:Wilhelm van Eeken Organist:Krijn van Veen.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger deze dienst Ds. J. Vogel.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
12 juni 2015 Maarn. Efeze 3 1 Daarom is het, dat ik, Paulus, die ter wille van Christus Jezus voor u, heidenen, in gevangenschap ben; gevangene van de.
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
Zondag 23 februari thema: ‘I Believe in Miracles’ - Handelingen 12.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
 Naderen tot de Vader.  “Verscholen?”  Gods telefoonnummer… Dit zegt de HEER, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens.
Heidelbergse catechismus
Levenskracht in overvloed
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. J.E. de Groot
De STRIJD om ons denken.
Beelddragers van de onzichtbare God
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
10. De Geest, het woord en gebed
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Efeziërs (2) WELKOM 1.
Hemels denken.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Jongste gemeentelid Valentijn Adriaan Johannes Samuël Joosse.
Agenda aanstaande week 1/2
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Gods plan Met ons.
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
GOD IS ‘✝︎ AL….
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Agenda aanstaande week 1/2
groeien & vruchtdragen
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
de verborgenheid van Zijn wil
Wij geloven in de goede Vader
Transcript van de presentatie:

Gemeenteproject ‘Samen één’ Preek over Efeziërs 3:14-21

Samen één “… aan de gelovigen die één zijn in Christus Jezus.” Allemaal verschillend Wij geloven de eenheid Eén in Christus, één in de liefde Niet solitair, maar solidair

Wees samen met alle heiligen Christus’ woning, één in liefde. Thema Wees samen met alle heiligen Christus’ woning, één in liefde.

LvK 95:1 Nu bidden wij met ootmoed en ontzag de Vader aan, wiens naam aan elk geslacht in hemel en op aarde aanzijn gaf, dat, naar zijn heerlijk wezen, Hij ons de kracht des Heil'gen Geestes geve en de Messias bij ons intrek neme. Zijn liefde is de grondslag van ons leven, de oorsprong van ons hart.

Gebed en eenheid Cel = binnenkamer Hoe verder met de verkondiging? In de cel: inzicht in het mysterie van Christus Eenheid omgeven door intens gebed

Kracht Gebed om kracht door de Geest In het innerlijk van de gelovigen “Wij zijn van onszelf zo zwak…” Van God is de kracht

Geloof ‘… dat Christus in uw harten zal wonen’ Door het geloof Permanente woonruimte voor Christus Hoe voelt dat? Het maakt je hart en je leven ruim

LvK 95:2 Dan zullen wij met alle heil'gen saam in 't morgenlicht op hoge tinnen staan en hoogte en diepte, lengte en breedte van Gods heil doormeten mogen. Dan kennen wij de liefde uit den hoge, al gaat zij verre het verstand te boven. Wij zullen tot de volle wasdom komen in Gods verheven naam.

Liefde Klacht: lauwheid, gebrek aan liefde Het begint bij jezelf De basis: de liefde van God en Christus Gemeente in de groei Liefde als fundament van het nieuwe leven Efeze 30 jaar later Samen één in de liefde

Kennis Het grote heilsplan van God Breedte, lengte, hoogte, diepte Oneindig, niet te vatten Alle heiligen nodig Veelkleurig en veeldimensionaal

Volheid Gemeente vervuld van Christus Gaven voor geestelijke groei Op Christus gaan lijken Naar volheid toe bidden Samen één in het prijzen van God

LvK 95:3 Hem nu die in ons werkt en ons geleidt, die verder gaat dan al ons bidden reikt en meer is dan ons diepste denken peilt, zij heerlijkheid en glorie in de gemeente die Hij heeft verkoren, in elk geslacht dat van zijn naam zal horen, door Jezus Christus, nu gelijk tevoren en tot in eeuwigheid.