1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Website voor bewonerscommissies
Deelnemers werkgroep Gemeenten die de “of” vraag zijn gepasseerd
WMO - Communicatie- Inspraak belangenbehartigers Praktijk WMO-adviesraad in de gemeente Brummen.
Portaal, participatie en Bewonersgroepen Frauke van Iperen 23 februari 2012.
Schema overleg en advies Vidomes Algemeen Aedes
Medezeggenschap Samenwerkingsverband passend onderwijs
Participatie en Portaal
Participatie en een Klantenraad
Presentatie Missie en Visie Lomoz 2012 Anton Rijkers.
Afdelingsvergadering najaar 2010 Afdeling Schermvliegen KNVvL Bestuur en Commissies Vrijdag 5 november 2010 Amrâth Motel Maarsbergen.
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
SWV 2802 Bijeenkomst 26 november Johan Frisoschool Lansingerland.
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
Wat is Het Huishoudelijk Regelement?
Naar een nieuwe bestuurlijke structuur
Burgerinitiatieven.
Welkom Event Center Batu Tjapeu. Agenda 22 augustus 2015 Voorstellen bestuur 2015 Huidige situatie Doel Hoe nu verder? Organisatie Inschrijven Vragen.
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Nationaal Eenzaamheid Congres 24 september 2015 Nico Ooms Samen onder één dak.
Fusie CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond. 5 Dingen die jij moet weten over de nieuwe fusiebond.
Activiteiten Dorpsraad 2015/ januari 2016.
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Algemene Ledenvergadering 17 maart 2016 Marianne Hilbolling Consulent Drenthe.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 3 Hoe zijn we georganiseerd.
JOZ - SENIOREN Wie zijn we ? Wie zijn we ? Vereniging voor gepensioneerde personeelsleden van  Jessa Ziekenhuis  Ocmw  Zonnestraal.
Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
Samenvatting voorstellen Metropoolregio Rotterdam Den Haag Commissie Bestuur, Leefomgeving en Duurzaamheid Gemeente Delft 25 juni 2013.
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
Startnotitie dagactiviteiten 1.Huidige situatie 2.Stip op de horizon 3.Focus bestuurlijke aanbesteding 4.Financiële doelstellingen.
De werkwijze van de op hoofdlijnen. Regulier overleg met Woonpartners op directie niveau. Overleg met gemeenten en overige partijen in het werkgebied.
Communicatie met leden Taakverdeling bestuur Erick van der Schouw Henk Edgar Februari 2016.
Jaarvergadering Verder Limburg, Beter Brein 18 juni 2016.
Team LSZW In opdracht LA / Kleine Vlootraad Sedert Opdracht organiseer zeilwedstrijd competitie in een weekend. Winnaars uit door RA georganiseerde wedstrijd.
RAT Roverscouts Activiteiten Team Wij 1.Je hebt het dagelijks bestuur. Voorzitter, secretaris, penningmeester en contactpersoon landelijke.
Meedenken & meedoen! Dialoog over participatie Contactavonden De Driehoek 2013 De Driehoek 2013: Meedenken en meedoen!
Een nieuw leven voor huurdersorganisaties ? ! Sylvo Gaastra.
Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016
Informatiedag verenigingen
Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie WBVAP
Adviesraad Sociaal Domein
Soerendonk, donderdag 19 juni 2014
Kunst en kunde van het lobbyen
Wonen in de Ossenkoppelerhoek en Beeklust
Medezeggenschap bij De Eshoek
Beleid en regelgeving Les 2.
Stichting Eindhovense Kwaliteitstaxi
Cathelijne Uit den Boogaard
Namens de OR ouders/ leden van de Schothorst
Rechten en plichten van opleidingscommissies
ZESC – Taken en verantwoordelijkheden
Mark: Goedemiddag allemaal, bedankt voor jullie komst naar onze presentatiesessie over het B2B Marketing Trendrapport 2017.
Startpunt fase 3 : verdiepingsfase (uitwerking plannen)
Open Data PMA 3 december 2015 Om het onderwerp open data wat levendiger te maken willen we een korte presentatie geven, met daarin: een concreet voorbeeld.
Vereniging voor gepensioneerde personeelsleden van
Duurzaamheidsplatform Kaag en Braassem
Medezeggenschapsraad
Adviesraad Sociaal Domein
Problemen of kansen ? Verstedelijkingsdruk wonen / werken recreatie
Woonstichting SSW Presentatie Jessie Bekkers-van Rooij
Schouwen van de openbare ruimte
Medezeggenschap bij De Eshoek
Functioneren FOT en DOT Ontwikkelagenda Verwachtingen over en weer
Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken
Algemene Ledenvergadering
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
Hulpmiddel versterken medezeggenschap
Programma van de avond Opening Voorstellen Doelen en kaders ouderklankbord Delen van ervaringen diverse activiteiten Wat leeft er onder de ouders? Vervangersproblematiek.
Effectmeting Cultura en Gemeente Ede
Transcript van de presentatie:

1

Hoe ziet de avond eruit? Voorstellen kerngroep Doel van de avond Wat maakt ‘prettig’ wonen? Marieke Heilbron Pauze Hoe is de HLVE ontstaan? Wat heeft de HLVE tot nu toe gedaan! Wat gaat de HLVE doen Financiële verantwoording Mee praten – meedenken, u doet toch ook mee!

Het stichtingsbestuur Jeanne Kal (voorzitter) Ria Huisman (penningmeester) Geert Hurkens (secretaris) José van Spellen Cindy Abeling Annet Belt Georgina van Velzen

Zonder huurders geen Huurders Leusden Voor Elkaar. In 2015 organiseerde Woningstichting Leusden (WSL) een werkgroep Participatie/themagroep. Huurders spraken met WSL over de wijze waarop zij betrokken worden bij beleidsmatige onderwerpen zoals het ondernemingsplan, begroting en huuraanpassing. Uit deze participatie groep is in 2016 een kerngroep ontstaan “Huurders Leusden Voor Elkaar” (HLVE).

De HLVE is onafhankelijk en zelfstandig ten opzichte van WSL en Gemeente. De HLVE bestaat uit huurders die zich vrijwillig inzetten voor het algemeen sociaal huurdersbelang in Leusden. Doelstelling is: Het bevorderen van gelijkwaardig en goed overleg tussen verhuurder en huurdersorganisatie en bewonerscommissies.

Alle bewonerscommissies zijn bezocht om de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) te bespreken. In december 2016 is de officiële SOK tussen Woningstichting Leusden en de HLVE ondertekend. Ook participeert de HLVE als gelijkwaardig lid bij het tripartiet overleg ‘de prestatieafspraken met de WsL, gemeente Leusden en HLVE’.

Prestatieafspraken De prestatieafspraken is een doorlopend thema wat aan de orde komt. Hierin wordt ook het huurbeleid/huursombenadering afgesproken. De prestatieafspraken worden gemaakt met de WsL en gemeente Leusden

Wat hebben we nog meer gedaan? De HLVE overlegt met en adviseert de Woningstichting op verschillende beleidsterreinen. Zo heeft zij advies uitgebracht over het huurbeleid, de begroting/financiering, onderhoud en duurzaamheid. En ook instemming verleend bij de beleidsonderwerpen zoals de begroting 2017, geschillencommissie, ondernemingsplan, klachtenmanagement. 9

Themagroep Zoals de WsL begonnen is met een particitpatie-/themagroep, zo zet de HLVE dit voort. Zij heeft het voornemen vier themagroepen per jaar te organiseren. Elke groep komt 3-4 keer bij elkaar en brengt dan advies uit aan de WsL

Deelnemers Themagroep Van deelnemers van een themagroep is het prettig wanneer zij: - Vrijwillig tijd beschikbaar stellen - Samenwerken Hoofdzaak van bijzaak kunnen onderscheiden Documenten kunnen lezen Regelmatig email lezen

U doet toch ook mee? Voor elke themagroep worden huurders uitgenodigd zich aan te sluiten. U ontvangt dan spoedig de nodige informatie. - prestatieafspraken 2018 (begint 4 september 2017)

Goed toezicht en bestuur is een kunst! De HLVE kan op voordracht leden voor de Raad van Toezicht (RvT) voordragen. Zo heeft de HLVE zitting gehad in de sollicitatie procedure van Karin Broekhuizen en zij zit als huurdervertegenwoordiging in de RvT. In de komende maanden zal de HLVE weer meedoen in een sollicitatie procedure voor een nieuw lid RvT met deskundigheid ‘kennis/ervaring op het gebied van governance en bestuur"

Ook de themagroepen worden ondersteund door een adviseur. Frans de Munk De HLVE laat zich adviseren en ondersteunen door adviseurs. Ook de themagroepen worden ondersteund door een adviseur. HLVE is lid van de Nederlandse Woonbond.

Financiën De HLVE kan haar werkzaamheden doen doordat zij financiële ondersteuning ontvangt van de WsL. De gehouden enquête (voorjaar 2017) is financieel ondersteund door WsL en de Gemeente Leusden. Wij hebben, voorlopig, een ambtelijk secretaris. Dit geeft aan hoeveel belang zij hebben bij ons werk.

Wat wij niet doen: - Wij zijn geen klachtenbureau Wat wij niet doen: - Wij zijn geen klachtenbureau. Daarvoor is er een directe lijn met de WSL. - Voor reparatie-aanvragen kunt u direct contact opnemen met de technische dienst van de WSL.

Communicatie Op de volgende manieren proberen we contact met u te houden eigen website www.hlve.nl facebook www.facebook.com/hlvelkaar/ Ook wordt er regelmatig getwittert We willen een (digitale) nieuwsbrief uitgeven

Dit alles kunnen wij, als toch wel kleine kerngroep, niet zonder u. Het is fijn wanneer u ons komt versterken met Het werk van een secretaris Het werk van communicatie Het bij houden van de website En natuurlijk meedenken in een themagroep Het is fijn zijn als zich nu aanmeldt om mee te denken of andere adhoc activiteiten wil mede organiseren. U denkt en praat toch ook mee!

HUURDERS LEUSDEN VOOR ELKAAR U doet mee!