WAT ALS …?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
TERNAT 9 januari 2014 WEZEMAAL 15 januari 2014 vorm en sel Welkom!
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Tellen onze goede werken mee?
In deze presentatie staan beide.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Leven zoals past bij God
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Van gedoopt naar gevormd!
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Stille Zaterdag.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Je kind laten dopen? Je kind Parochie…. Een nieuw verhaal begint…  Wat riep de geboorte van jullie kindje bij je op?  Hoe heb je dat moment ervaren?
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
Gebed en belijdenis.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Heidelbergse catechismus
Kort doopformulier voor de kinderdoop
10. De Geest, het woord en gebed
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Avondmaalsformulier 5 Christus gedenken
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Hemels denken.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Welkom in deze kerkdienst
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
9 – Is er maar één waarheid?
Steeds meer leerlingen van Jezus
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Gods plan Met ons.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Vijf vormen van contact 1. De buschauffeur 2. Een noodgeval 3
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Geloofsbelijdenis 1. Ik geloof in God de Vader, die almachtig, wijs en goed, aard’ en hemel heeft geschapen, vorm en kleur in overvloed. Die de stilte.
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Openbare geloofsbelijdenis
Heilig Avondmaal (formulier 5)
aanstelling pastoraal medewerkers
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
de waarheid die mij leidt.
Welkom in deze kerkdienst
Zondag 19 mei 2019 Liturgie ♬ ♪ 145 : 1,2 KND 139 : 1, 14 ✟
Transcript van de presentatie:

WAT ALS …?

Wat als …? huwelijksbelofte Net doorheen de humor voel je goed aan wat een huwelijksbelofte ten volle is. Straffe woorden vanuit een groeiperspectief

Wat als …? huwelijksbelofte Net doorheen de humor voel je goed aan wat een huwelijksbelofte ten volle is. Straffe woorden vanuit een groeiperspectief Paus Franciscus, Amoris Laetitia (134-135) Dit alles gebeurt in een onafgebroken groeiproces. […] Het heeft geen zin te dromen van een idyllische en volmaakte liefde, los van elke stimulans om te groeien. Een idealiseren van de aardse liefde gaat voorbij aan het feit dat het beste nog niet is bereikt, dat wijn met de jaren beter wordt.

Vormselbelofte? of zit ik in de verkeerde sessie?

Vormselbelofte? Doopbelofte! Hernieuwing van de doopbelofte Uit het vormselboekje: “Twaalf jaar geleden hebben jullie ouders je naar de kerk gebracht om je te laten dopen. Vandaag is het jullie beurt om met deze keuze in te stemmen en hier voor deze gemeenschap, voor je ouders, meter en peter je geloof uit te spreken.”

Vormselbelofte? Doopbelofte! > Ik ga daarom proberen, toch voor een paar jaar, trouw te blijven aan dit geloof, al weet je natuurlijk nooit zeker, en ik wil wel eens zien waar we geraken met dat evangelie van Jezus Christus. Ik zal mij in de mate van het mogelijke daarvoor inzetten.<

Vormselbelofte? Geloofsbelijdenis & doopbelofte De vormelingen belijden hun geloof: Ja, ik geloof! God, de vader, de schepper Jezus, de zoon, onze Heer de heilige Geest de heilige katholieke kerk en je naaste liefhebben God liefhebben God heeft je lief, nog voor je geboren bent. ;-)

Vormselbelofte? Geloofsbelijdenis & doopbelofte Vormheer: Beloof je daarom heel je leven trouw te blijven aan dit geloof en je in te zetten voor het evangelie van Jezus Christus? Vormelingen: Ja, dat beloof ik.

Vormselbelofte? Geloofsbelijdenis & doopbelofte Straffe woorden vanuit een groeiperspectief

Vormselbelofte? Doopbelofte! Straffe woorden vanuit een groeiperspectief  CATECHESE: voorbereiden op deze belofte, op deze geloofsbelijdenis

Vormselbelofte? Doopbelofte! Straffe woorden vanuit een groeiperspectief   CATECHESE: voorbereiden op deze belofte, op deze geloofsbelijdenis GROEI: Al klopt ons hart op het ritme van deze belofte, moeten we er vandaag nog niet staan. We zijn een heel leven lang leerling van Jezus, groeiend in geloof. Zoals je groeit in de liefde ;-)

Vormselbelofte? Geloofsbelijdenis & doopbelofte Straffe woorden vanuit een groeiperspectief   CATECHESE: voorbereiden op deze belofte, op deze geloofsbelijdenis GROEI&GENADE: God wil je kracht geven om te groeien. Hij zendt ons de heilige Geest, krachtvoer tot groei. Daarnaast zijn er dierbare mensen die met je meegaan op je pad. Laat de geest maar waaien ;-)

Vormselbelofte? Geloofsbelijdenis & doopbelofte Straffe woorden vanuit een groeiperspectief   CATECHESE: geven,vraagt inzet spanningsveld GROEI&GENADE: ontvangen,loslaten

Je staat er niet alleen! Dierbare mensen gaan met je mee. bevestiging Bevestiging door de vormheer en beaming door de gemeenschap “Zusters en broeders Dit is ons geloof, Dit is het geloof van de kerk. Ouders, peters en meters, en u allen: Deze vormelingen rekenen op u Om hen in dit geloof voor te gaan Moge God u daarbij helpen.” Je staat er niet alleen! Dierbare mensen gaan met je mee.

Handoplegging en zalving Gebed in stilte Inleiding: “Nu jullie de geloofsbelijdenis hebben uitgesproken, ga ik je de handen opleggen en je zalven met chrisma. Laten wij het eerst stil maken in ons hart en bidden dat Gods Geest over jullie mag komen en dat jullie mogen blijven groeien naar het beeld van Jezus, de Gezalfde. Gebed in stilte: (Allen bidden nu enige tijd in stilte)” Stilte voor de storm ;-)

Handoplegging en zalving Gebed onder handoplegging “Almachtige God, Vader van onze Heer Jezus Christus, door de doop uit water en heilige Geest hebt Gij deze jongens en meisjes tot nieuw leven gewekt en bevrijd uit de macht van het kwaad. Zend over hen uw heilige geest, de trouwe Helper. Geef hun de geest van wijsheid en inzicht, de geest van raad en sterkte, de geest van vroomheid en liefde, en vervul hen van eerbied voor uw heilige Naam. Door Christus onze Heer.” Een heilige Geest? Wat? God zendt je zijn trouwste helper op jouw pad!

Handoplegging en zalving Zalving met chrisma N.., ontvang het zegel van de heilige Geest, de gave Gods. De heilige geest zal je doordringen, zoals olie door een steen kan dringen.

Handoplegging en zalving Zalving met chrisma = een van de drie heilige oliën. Chrisma bestaat uit olijfolie, waar geurige vloeistoffen en kruiden worden aan toegevoegd. $ Chrismaviering 13 april 2017 10u in de kathedraal. Welkom!

Handoplegging en zalving

Kernritus van het vormsel Geloofsbelijdenis Hernieuwing van de doopbelofte Bevestiging en beaming Gebed in stilte Gebed met handoplegging Zalving

Kernritus van het vormsel Geloofsbelijdenis – licht Hernieuwing doopbelofte – water Bevestiging en beaming – naam Gebed in stilte – stilte Gebed met handoplegging – handen Zalving – olie

Paus Franciscus, Amoris Laetitia (325) (laatste zinnen van de exhortatie) Laten we op weg gaan, laten we de tocht voortzetten! Wat ons beloofd is, is groter dan we ons kunnen inbeelden. Laat ons niet wanhopen omwille van onze beperkingen, maar evenmin ophouden met zoeken naar de volheid van de liefde en verbondenheid die ons beloofd is.