Loopt ‘t – Lukt ‘t – Leeft ‘t

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
School Coach Student Docent/ Professional Lerende Persoon.
Advertisements

Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel. Legitimering 1919 School en kindertuinen wil de jeugd nader brengen tot de natuur en daardoor tot het leven zelf.
StartDOCUMENT Petje op petje af Muziek van holland spot of fimpje.
Reflectievaardigheden en instrumenten
Van uitleggen leer je het meest
Effectieve verpleegkundige zorg bij de klinische behandeling van anorexia nervosa Joyce van Ommen René Bakker Laura Beukers.
Naschools sportaanbod Marijke de Groot Landelijke studiedag basisonderwijs.
Volgen in SO / PrO Studiedag Speciaal Onderwijs 18 jan 2012
Belangrijke onderzoeksgegevens uit het DUO-onderzoek van VNCI/RGC Jan Apotheker and Gerard van Koten Stuurgroep Nieuwe Scheikunde RGC;17.
Sociale media op school
BSM op het Joris?.
Workshop Competentie gericht onderwijs in het VMBO en MBO
First ID project Huygens College
De Schrijfcarrousel School voor Schrijftraining. Uitgangspunten Motivatie – games – gamification Aansluiting – kwaliteiten – Appreciative inquiry.
De weg naar het Pro diploma.  De scholen in Den Haag en Rotterdam hebben goede ervaringen  Alle Praktijkscholen in Noord-Holland werken samen.  Gemeenschappelijk.
LO-2.
Stagecoördinatie op De Rank
Sessie ‘Cursussen’ IVN Ledendag NH 4 oktober 2014.
Introductiebijeenkomst AOS leergang
De kubus van CSPE succesfactoren!
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Visie & Strategie.
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
Loth van Veen Annemieke Offerman Joris Borgdorff
De nieuwe digitale leeromgeving van Biologie voor Jou
Lesgeven in en over diversiteit
Motivatie Een samenhangend geheel aan motieven van een leerling die hem tot een activiteit aanzetten. Een samenhangend geheel aan motieven van een leerling.
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
Thema 2, week 1.5 Instructiestrategie samenwerkend leren en basisomgangsvormen 29 september 2014 Periode 1 KOP
Bijeenkomst September 2015
Talentgerichte en betekenisvolle gespreksvoering met leerlingen
Symposium HKU Onderzoek in kunsteducatie 2013 Lectoraat Kunsteducatie Karin Hoogeveen.
Een jaar later… Inclusief praktische ervaringen van leerkrachten Jan Engelen & Nicole Goossens.
Bijeenkomst 5.  Doelen  Wat hebben jullie bij thema vanmorgen gedaan?  Feedback geven en ontvangen op huiswerkopdracht  Van doelen naar leeractiviteiten.
Peer support op Cartesius  Systematische en structurele begeleiding van een jongerejaars leerling door een ouderejaars leerling.  Peers, uit het Engels:
Toelichting op het ontwikkelen van digitale content.
Wetenschap & Technologie en zaakvakonderwijs [naam trainer]
WELKOM Tweede jaars OGP6 Onderzoek Bijeenkomst
Swifterbant 9 april 2016 “Inspiratiesessie” Fierljepsymposium.
S/K/L 4.6 DIALOOG/OVERTUIGEN/OVERHALEN. WAT GAAN WE DEZE LES LEREN? 1.Wat een dialoog is. 2.Het verschil tussen overtuigen en overhalen 3.Strategie om.
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Zodat talent en ontwikkelbehoeften elkaar ontmoeten 2 juni 2015
Training 3 Kennis van programma van de student en kunnen werken met de instrumenten (bv. werken met leerwerkplan, rubric, evaluatieformulier), Binnen verschillende.
Wat is jeugdwelzijnswerk?
De wereld aan je voeten Wie droomt van een internationale carrière?
Bijeenkomst 1.2 Ellen van den Boomen
Hartelijk Welkom!.
-Wie gebruikt de methode al? -Waar ligt de behoefte voor een methode?
Begeleiding bij Werkplekleren
Training voor gevorderde werkplekbegeleiders
KNVB Opleidingen.
Docentvaardigheden ICT
Curriculumontwerp AVO
2de nationale toetscongres Rene Hoep & Hans van Beekum 4 november 2016
De Wever Zorg Innovatie Centra
Welkom op school! WELKOM OP SCHOOL de 4e ouderbijeenkomst PP1
Onderzoekend leren Hoe zien opdrachten voor onderzoekend leren bij wiskunde er uit? Tool IE-2: Het vergelijken van gestructureerde en ongestructureerde.
Oranje Nassau College Zoetermeer
Het succes van de taalbewuste docent
Zelfregulatie op Cartesius2
Statushouders in de gemeente Schouwen-Duiveland
Had je maar een vak moeten leren
Had je maar een vak moeten leren
Portfolio, Logboek en Casus
Tutorgym.
Stages in klare taal Daphne Keller - stagecoördinator
Workshop – Opdracht, speelveld en verwachtingen
KOH staat voor Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg Hét expertisecentrum voor geaccrediteerde nascholing en taakherschikking in de eerste lijn.
Cijferloos lesgeven bij talen
Academie voor Bouw & Infra
Transcript van de presentatie:

Loopt ‘t – Lukt ‘t – Leeft ‘t De kapstok voor bewegen en regelen Loopt ‘t – Lukt ‘t – Leeft ‘t

Ajax vs. Feyenoord Opdracht: Benoem minimaal 1 verschil in de wijze van coachen door beide coaches. Wie zit het meest op beleving? Wie legt de nadruk het meest op succes (lukken)?

Programma Voorstellen Doel & achtergrond methode Wat moet een beginnend lesgever of trainer leren? Achtergrond & Inhoud methode Good practice Baudartius College Ambitie Terugblik & feedback

Achtergrond en doel methode “Veel leerlingen zijn actief betrokken bij hun sportclub. Op sportclubs is doorgaans weinig professionele expertise aanwezig in het begeleiden van deze jongeren. Docenten LO zijn experts op het gebied van het aanbieden van beweegactiviteiten en zijn dus bij uitstek in staat een rol te spelen in het didactisch leerproces van leerlingen die trainingen verzorgen in de sport. Wanneer iets van de kennis van de docent LO in kan dalen in de sport, dan denken wij dat de sport daarmee positief beïnvloed wordt.” DOELEN METHODE Het (beter) leren aanbieden van sport- en beweegactiviteiten. Een eerste aanzet geven tot nadenken over training geven of lesgeven. Het kunnen voeren van een “eenvoudig didactisch gesprek” En zo leerlingen enthousiast maken voor een duurzame bijdrage aan het vrijwillig sportkader. In de hoop dat zij zich daarna verder zullen ontwikkelen daarin.

Perspectief van de professional Wat moet een beginnend lesgever of trainer leren? Opdracht Individueel onderwerpen op post it’s schrijven (5’)

De metafoor van de methode Loopt’t? Hoe leer ik deelnemers samen bewegen te regelen Lukt’t? Hoe gaat het bewegen lukken bij iedereen? Leeft’t ? Hoe raken of blijven verschillende deelnemers betrokken?

Opdracht: De laatste les die je hebt gegeven?

Inhoud methode-document De metafoor Lesbladen (taal en metafoor leren begrijpen) De brug tussen theorie en praktijk Schuiven als aanleiding voor een gesprek

Voorbeeld Lesblad

Het systeem van de schuifjes (1)

Het systeem van de schuifjes (2)

Good practice Baudartius College Les 1: Introductie + Loopt ‘t Les 2: Lukt ‘t / Leeft ‘t + (vb.les LULOLE) Les 3: Stage uitleg/contract/stagebieder  3 keer stagelopen (vereniging/school) Les 4: Intervisie na 3 maanden  3 keer stagelopen (vereniging/school) Les 5: Eindpresentatie/afronding na 2 maanden

Ambitie Cursusaanbod 3 inhoudelijk verdiepende avonden voor LO-ers Volgen cursus geeft je als docent LO de bevoegdheid dit programma aan te bieden en leerlingen te belonen met een deelnamebewijs Enkele basis eisen Uitgaan van de kracht van de kwaliteiten van docenten LO CALO faciliteert deelnamebewijzen d.m.v. digitale tool Deelnamebewijs ondersteund door grote partijen Verwijzing naar academie voor sportkader Stimulans voor volgen bondscursussen Stimulans bijdrage aan het vrijwillig sportkader

Terugblik & Feedback Wat vind je van de inhoud? Zie je mogelijkheden om de benoemde thema’s en onderwerpen te integreren in deze methode? Is dit haalbaar binnen de context van jouw school? Er vanuitgaande dat je de vrijheid hebt om in redelijkheid eigen keuzes te maken Heb je suggesties? Welke inhoud zou verbonden moeten worden aan een cursus op dit vlak?

Interesse? j.huisman@windesheim.nl d.suurs@baudartius.nl