De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Docentvaardigheden ICT

Verwante presentaties


Presentatie over: "Docentvaardigheden ICT"— Transcript van de presentatie:

1 Docentvaardigheden ICT
Docentvaardigheden ICT Bijeenkomst 3 – Digibord Instituut voor Lerarenopleidingen IvL, Lerarenopleidingen

2 Inhoud bijeenkomst 3 Hardware digibord Software digibord Opdracht
Terugblik Voordelen digibord Hardware digibord Software digibord Opdracht

3 Leerdoelen De student: Kan voordelen van het digibord benoemen
Kent de verschillende software en hardware van het digibord Kan een eenvoudige les ontwerpen met behulp van een digibord

4 Terugblik Thuisopdracht: Werk je presentatie verder uit en geef minimaal 3 mensen feedback a.d.h.v. TPACK model.

5

6 Introductie Digibord Het digitaal schoolbord wordt gebruik ter vervanging van het krijtje bord. Er zijn verschillende type digiborden (hardware) aanwezig, sommige met beamer/lamp, verschillende schermen formaten etcetera. Ik ben benieuwd welk bord er gebruikt wordt op je stage of werk.

7

8

9 Voordelen digibord Voorkennis activeren Interactief
Aantekeningen opslaan Digitale content gebruiken Animaties en gereedschappen gebruiken Samenwerkend leren mogelijk Zelf ontwerpen van content Voorkennis actriveren met behulp van video, website etc. Inteeractief – stemkastjes, telefoon of tablet/laptop Aantekening powerpoint bewaren vorige week gebleven Content – anderemans websites et – digitale software bij de methode Gereedscahpppen zoals geordriehoek en stopwatch Samenwerkend leren leerlingen hebben het onverzicht Zelf ontwerpen van lessen via bepaalde programma’s

10 Type bord (hardware) Smartboard Activeboard I3 touch Prowise
Er zijn veel verschillende type digiborden; oftewel hardware dus het bord zelf. Er komen steeds meer verschillende typen en merken bij. We benoemen hier de meest voorkomende digborden. Smartboard, activeborad i3toch, prowise. Deze borden verschiillen in met lamp/zonder lamp, met pen of touchscreen. Helderheid van het scherm, zoals i3touch maakt gebruik van hd schermen. Schrijven lastiger. Smartboard multi touch en pen, Activ board te bedienen met een pen. e kunt hierin het verschil uitleggen tussen de verschillende type digiborden die er zijn aan de hand van de aanwezigen digiborden op de stage. Focus op gebruik, beelscherm.

11 Software Notebook (Smartboard) Active Inspire (Active board)
Prowise Presenter (Prowise) I3learn Hub Gynzy (gratis) Schoolbordportaal (gratis) Math digibord

12 Opdracht : Digibord presentatie
Maak een digibord presentatie als verwerking van je les: Bekijk de verschillende software programma’s die horen bij het digibord (Notebook, Prowise Presenter, Gynzy etc.) Maak een keuze voor één software programma en werk deze uit voor jouw les. Bedenk minimaal 3 vragen als verwerking van je les bij bijeenkomst 2. Deel de presentatie op Edmodo JE werkt een digibord presentatie uit en deelt deze op edmodo. Als eerste ga je op internet op zoek naar de verschillende software programma’s en de verschillende mogelijkheden binnen deze programma’s. Je maakt een keuze van 1 programma en werkt deze uit voor jouw les. Je kunt dit zien als verwerking tijdens jouw les om te checken of de stof is begrepen. Bedenk daarbij dus 3 vragen die hoort bij de presentatie die jij hebt uitgewerkt voor bijeenkomst 2. Als laatste deel je deze presentatie op Edmodo.

13 Volgende les Nog vragen?
Test het digibord (schrijven, tekenen etc.) Schrijven op de dia’s met behulp van PowerPoint Studenten kiezen volgende week een web toepassing en vullen dit in op een keuzeformulier. Tot de volgende keer!


Download ppt "Docentvaardigheden ICT"

Verwante presentaties


Ads door Google