Welkom!! Namens de Ouderraad.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Leerlingenraad Leerlingenraad Laat je stem horen!!
Over wat we doen en wie we zijn …. Praten, lachen, klussen, organiseren, plannen, …
Met dyslexie naar het ASO? Yes you can!
Te laat komen beter laat dan (n)ooit
Welkom op de Julianaschool
Algemene ouderavond
OUDERRAAD Vrije Lagere School
Wereldkaart met oudercontacten wereldwijd
Oudercomité VBS Sint Martinus
Maatschappelijke stage
In het centrum van de gemeente Meulebeke is de St.-Amandusschool gelegen.
Oudercomité Savio Kleuterschool
Aan de slag met de BETERapp
Oudervereniging SLN De oudervereniging:
Voorstelling Ouderraad
WIJ DOEN MEE !. WIE ZIJN WIJ? -Een dynamische groep van enthousiaste mensen die zich, op vrijwillige basis inzetten om het leven op en om de school voor.
Welkom op onze informatieavond !
Oudervereniging “De boomhutters”. Wie zijn we? Ouders van kinderen op De Boomhut Vrijwilligers Met veel of weinig tijd Met veel zin om samen school te.
1. 2 Waarom Multimove in Damme ? 3 Nog geen activiteiten naar die doelgroep. Extra sportief aanbod na de schooluren. Meer kleuters aan het bewegen krijgen.
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Ouderraad olfa Schooljaar Klasvergaderingen – September 2015.
Nieuwsbrief Augustus 2015 Personele zaken Juf Amy is gestart in groep 8. Zij en de kinderen hebben er al twee leuke dagen opzitten. We wensen haar veel.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!.
De leerkracht = DE BELANGRIJKSTE PERSOON in de schoolloopbaan van je kind! PARTNER vd ouders …
Welkom! Ouderavond TK2+ project Donderdag 26 november 2015.
OuderRaad Informatieavond kleuters September 2015 OuderRaad
Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland.
Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.
Inhoud van de avond uur: opening voor- en nadelen huidige rooster voor- en nadelen continurooster korte pauze stellingen vragen? hoe nu verder?
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
VAN HRM NAAR PERSONEELSZORG 7 JUNI 2016SECTORDAG FNV OVERHEID.
Wat gaan we doen in 2012? We zoeken nieuwe oplossingen. En we vertellen er over.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Ouderraad laat van zich horen!.
Oudercomité Kleuterschool Schoot schooljaar
OUDERRAAD.
Oudercomité Kleuterschool Schoot schooljaar
Grip op stress, tijd en Welkom, mijn naam is Annemiek Tigchelaar en ik ben de eigenaar van Werkdrukverlager. Wij helpen je met grip op je stress,
Welkom in de kleine picasso
Waarom Multimove in Damme ?
Ouderraad olfa Schooljaar
Jonge Mantelzorgers Welkom Wie? (naam) ik ben jonge mantelzorger
Studie vaardigheden Thema 2 : Plannen.
JRKalendertje ALGEMENE INFO trooper.be/jrkaalter BOOMGAARD 1
Medezeggenschap bij De Eshoek
In iedere klas zou een klasmeter en/of -peter kunnen aangeduid worden
Ouderraad OLVE Familia
ONDER WIJS CENTRUM GENT
Welkom, het is fijn om jullie hier vandaag allemaal te zien
Presentatie werking ouderraad
Vraag 1: Mag de school geld vragen voor een theaterbezoek?
Oudervereniging van Dijck
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
De Ouderraad Vzw Zonnebloem.
WIJ STELLEN U GRAAG DE VRIENDENKRING VOOR Het bestuur van de vriendenkring is sinds dit schooljaar vernieuwd. De Vriendenkring.
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
SEL Les 2: normen en waarden.
Groep 6 * Overzicht van het schooljaar * Vakken, lessen en methodes
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout.
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
voor actieve vaders en moeders!
Activiteiten Commissie
WAT DOET DE OR? & WERVING Leden OR + HULPOUDERS
De scope van het project
Eerste ouderraadsvergadering
Transcript van de presentatie:

Welkom!! Namens de Ouderraad

Wat is een Ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen Samen met het schoolteam denken we na over nieuwe initiatieven en volgen deze mee op We brengen het standpunt van de ouders over (enquête) We organiseren eigen activiteiten en geven zo financiële steun aan alle kinderen We staan klaar om de school te helpen bij haar activiteiten

Onze inzet is uiteraard steeds in functie van onze beschikbare tijd Wie is de Ouderraad? Vaste leden die deelnemen aan de vergaderingen en organisatie. Losse leden die zich inzetten voor één of meerdere activiteiten zoals organisatie vooraf en/of hulp op de dag zelf. Onze inzet is uiteraard steeds in functie van onze beschikbare tijd

Alles in functie van onze eigen beschikbare tijd Hoe werkt de ouderraad ? Ronde tafel met de school : 6 à 7 avonden per jaar met de directie en een aantal leerkrachten We delen onze standpunten en bespreken hoe het welbehagen en de opleiding van onze kinderen kan verstevigd worden. Ronde tafel met de Ouderraad / werkgroep: Aantal avonden varieert afhankelijk van de activiteiten. Gezellige momenten om activiteiten in te plannen, alles te overlopen, af te stemmen en even na te praten. Alles in functie van onze eigen beschikbare tijd

Waarom vraag je je af ? Je kind zit het grootste deel van zijn/haar dag op school. Maar wat gebeurt er eigenlijk achter de poort ? Je krijgt inzicht in de werking van de school en de initiatieven die lopen. Je hebt een inbreng die echt verschil kan maken voor jou kind en alle kinderen. Je helpt mee aan activiteiten die belangrijke momenten zijn voor je kind. Het is een vrijetijdsbesteding die voldoening geeft. Je maakt deel uit van een toffe bende ouders met allen hetzelfde doel voor ogen : de kinderen !

Speerpunten 2016 - 2017 Samen een gezellige school creëren Verkeer Kersthappening Eetfestijn Speelplaats Crea(groot)ouders Verkeer Voor de kinderen (ondersteuning voetgangersexamen en fietsbehendigheidsparcour) Voor de ouders (sensibiliseren veiligheid aan de schoolpoort) Voor het stadsbestuur wegen op het beleid samen met het schoolteam. (cfr open brief vorig schooljaar)

Onze inzamelacties Een aantal activiteiten zijn gepland om geld in te zamelen Eetfestijn Wafel – en truffelactie Bloemenactie Alle centjes gaan integraal terug naar de kinderen. Hoe meer we binnenkrijgen, hoe meer we kunnen realiseren.

Wat doen we met de centjes? Belangrijk is dat alle onze uitgaven ten goede zijn van alle kinderen Elke week gratis fruit! Klasbudget per kind voor aankoop knutselmateriaal Vernieuwing van speelpleintoestellen : fietsen kleuters, turnmaterialen,gezelschapsspelen, picknickbanken … Bij elke uitstap sponsoring van 100 euro voor verplaatsing Een lekker fris ijsje als start van het nieuwe schooljaar We geven met plezier de Sint een extra duwtje in de rug Sponsoring boekenweek, sportdagen, project MOS en verkeer, project techniek, ...

Overige acties? Helpende Handen voor de schoolactiviteiten : Crea(groot)ouders Grootoudersfeest Sportdag Voetgangerexamen + fietsbehendigheidsparcour Schil(groot)ouders Schoolfeest… Kersthappening (nieuw) https://www.facebook.com/groups/OuderraadOLV/

Doe mee met de Ouderraad Is vergaderen niet jouw ding: het onze ook niet ! We houden het graag simpel en gezellig. Neem zonder verplichting contact met ons op en kijk of het je aanstaat.  ouderraad.olv.tienen@gmail.com