BP vernieuwt inzet voor MIT met tweede belofte van $25 miljoen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Groot Composiet II Houtkoolschets Europa investeert in uw toekomst uit het Europese fonds voor regionale ontwikkeling II.
Advertisements

Duurzaam productie-en materialenbeheer waarom? 8 Dec 2008 Kristof Debrabandere.
Parker werkt samen met klanten om hun productiviteit en winstgevendheid te verhogen.
Klimaatverandering en duurzaam energiebeleid Sible Schöne Klimaatbureau.
Welkom Workshop 4 EnergieScans Gemeente Harlingen.
Stichting DHO •gelooft dat hoger onderwijsinstellingen een cruciale rol hebben in kennisinnovatie. Immers, de huidige studenten zijn de toekomstige beleidsmakers,
Warmte Koude Kaart en 3D model Den Haag
De kracht van HBSoftware B.V Als uw markt verandert, verwachten uw klanten dat u daar snel op reageert. Wij kunnen u daarbij helpen. Vanuit onze branchefocus.
Kiezen voor wetenschap, technologie en ondernemen in “a global world”
HoekscheWaardDuurzaam
1212 /mhj Quo vadis, (Bio) Medisch Ingenieur? Biomedische Technologie Technische Universiteit Eindhoven in samenwerking met Universiteit Maastricht Dick.
Situering K-point binnen de KHK. Katholieke Hogeschool Kempen VorselaarLierTurnhoutGeel GEZONDH. TECHN.W. GEZONDH. LERAREN H W B.
Het innovatiemodel van IMEC
WELKOM in het AVIODROME
Edukans 4 april 2017.
Strategische partnerschappen Erasmus+ Actielijn 2 - Samenwerking voor innovatie en goede praktijken Versie november 2013.
1 Beleidsaanbevelingen SP2SP symposium 8 maart 2010.
Integrale kwaliteitszorg (IKZ)
SPF SANTE PUBLIQUE, SECURITE DE LA CHAINE ALIMENTAIRE ET ENVIRONNEMENT 1 Introduction Journée d'étude e-HR: un rêve ou un cauchemar ?
NEDERLANDS Uitburo  Waarom ? Waarom ? Waarom ?  Wat ? Hoe? En vooral: met wie?  Drempels maar ook oplossingen NEDERLANDS Uitburo Koudwatervrees voor.
1 De wereld aan je voeten ! Kiezen voor wetenschap, technologie en ondernemen in “a global world”
Ir. Joël Vandamme Europese Commissie DG Landbouw en Plattelandsontwikkeling Brussel – EP – 1 december 2009 Energie & Duurzaamheid vanuit het perspectief.
© Kars cum suis bv Benchmarking publiekszaken Workshop Procesmanagement 7 februari 2007.
Ervaringen en enige kritische kanttekeningen L.M.F. Dejong
‘Denkdiner’ VWL Samenwerkend Limburg 31 maart 2010 Hans Bodt, Manager HRM a.i. Atrium Medisch Centrum Parkstad Langer doorwerken: Hoe maken we dat mogelijk.
“In opdracht van Oranjewoud B.V.” 1.  Welkom!  Samenwerking tussen E, W, IPO, IM  School of E&D of Applied Sciences 2.
MILIEU- VERVUILING! Veel luister- en kijkplezier.
Het KB e-Depot Waarom, wat en voor wie
Commerciële landbouw in de VS
1 Stand van zaken. Werkgeversaanpak 2 Vanuit 1 loket: Ontzorgen en kwalitatieve dienstverlening aanbieden op diverse gebieden vanuit het concern. Dienstverlening.
Straffe madammen… …werken bij een straffe overheid.
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
De noodzaak van kenniscoproductie Edwin Horlings 2 juni 2014.
Faculteit Economie en Management. FEM Smart Business Center Van lerende organisaties naar lerende combinaties April 2015.
Voorlichting Systeemintegratie Samen innoveren voor een duurzame én betrouwbare energievoorziening Utrecht, 6 juli 2015 Jörg Gigler.
Cultureel Ondernemerschap
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
De structuur van de economie
Koninklijk Instituut Van Ingenieurs Engineering Society Workshop Ingenieurs Vraag en Aanbod in de Nederlandse Olie- en Gasindustrie.
Hoe kijkt de FRDO naar het klimaatprobleem Vlaams Parlement 16/1/2015 Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling.
Twente, de meest ondernemende hightech regio van Nederland.
Mid-market servercampagne – Thru Partner- presentatie: Dia voor presentator: niet laten zien Spreker: Partner Titel van de presentatie: We geven u het.
Greenfee4you Een innovatief klant relatie programma voor “ Uw Organisatie “
Ontwikkelingen die leiden tot unieke mogelijkheden voor funderend energieonderzoek en relocatie Rijnhuizen– missie “physics for energy” Samenleving– “sense.
Bèta Challenge Programma Een Bèta route mavo-mbo-hbo.
Wat verstaan we onder warmtehuishouding? Jo Cox Sponsor P2.
© OECD/IEA 2012 Energie Beleid van IEA lidstaten In-Depth Review Nederland 2014 Discussie bij de Sociaal- Economische Raad (SER) Maria van der Hoeven Den.
Rosneft te kopen BP uit Russische joint venture. DE Raad van bestuur van BP heeft ingestemd met een aanbod van de Russische staat oliemaatschappij Rosneft.
5 jaar Vlaams Partnerschap Water voor Ontwikkeling Nieuwe initiatieven op stapel Frank Depoortere 28 oktober 2009.
Onderzoek en hogeschool waarom, wat en hoe bert mulder | informatie, technologie en samenleving.
Alumnidag Masters Verpleegkunde 25 januari 2008 En, wat heb ik hier nou geleerd? Afscheidscollege Hein Beijer.
6 september 2012 Heb jij genoeg ruimte om je werk goed te doen? Ans Jansen.
Een groep maatschappelijke organisaties hebben samen met het Rijk de handen ineen geslagen om waar mogelijk versnelling te realiseren Deze ‘RACE’ coalitie.
Koninklijk Instituut Van Ingenieurs
Advies ‘Naar een efficiënt en doeltreffend industrieel KMO-beleid’
Het opleiden van de installatietechnicus van de toekomst vereist een vernieuwende aanpak in de samenwerking, scholing en onderzoek in samenwerking met.
Samen Slim Bouwen aan de Toekomst
Wat is de Amsterdamse MBO-Agenda?
Decentrale Opwek in het Energieakkoord voor Duurzame Groei
14 november 2017 ISPT Amersfoort
Presentatie bedrijfsplan
Is de economische recessie een zegen voor de relatie ouders en school?
OPENINGSCASE: Fast fashion, ‘hot systems’
Workshop beleggen in een betere wereld
Wijkaanpak Gedeelde uitgangspunten: top-down en bottom-up benadering.
Betere verbindingen met onderzoek
COHESIEBELEID BIEDT VOORDELEN VOOR BURGERS
Machevo & Bulk in het cluster Partners voor een sterke sector!
Agenda Kort verslag vorige vergadering Jaarverslag 2018
Smart grids Een filosofische verkenning naar de elektrische infrastructuur van de duurzame samenleving Dr. Maarten J. Verkerk.
Transcript van de presentatie:

BP vernieuwt inzet voor MIT met tweede belofte van $25 miljoen

BP vandaag aangekondigd dat het zijn gehechtheid aan het Massachusetts Institute van technologie energie-initiatief (MITEI) is vernieuwing door middel van een overeenkomst om een andere $25 miljoen voor voortdurende energie-onderzoek in de komende vijf jaar — totaal programma van het bedrijf tot $50 miljoen financiering te brengen. "Als de grootste investeerder van de energie in de VS de afgelopen vijf jaar, BP is blij om uit te breiden zijn gaande inzet voor academisch onderzoek in dit land door onze voortdurende samenwerking met MIT," zei Lamar McKay, Voorzitter en President van BP Amerika, Inc. "energie van de natie uitdagingen op lange termijn partnerschappen tussen de particuliere sector en vooraanstaande wetenschappelijke instellingen vereist. Wij geloven het programma van de MITEI dat we geholpen gevonden is een voorbeeld van de essentiële koppeling tussen energie en technologie."

Gelanceerd in 2006 met BP als de inaugurele stichtend lid, voert de MITEI multidisciplinair onderzoek gericht op het aanpakken van complexe energie uitdagingen zoals energievoorziening verhogen, verbetering van de efficiëntie en het aanpakken van de milieu-impact van het energieverbruik. Tot op heden, heeft het initiatief gesponsord honderden energiegerelateerde projecten variërend van onconventionele bronnen van koolwaterstoffen naar hernieuwbare energie en kernfusie. "De MITEI is geworden een model voor grootschalige multidisciplinair onderzoek in partnerschap met de industrie," zei de Voorzitter van MIT L. Rafael Reif. "BP's vroege inzet en steun waren essentieel en we zijn erg blij dat dit hernieuwde engagement succes signalen in de belangrijke doelstellingen van BP en MIT."

Het MITEI programma paren wereldklasse onderzoek teams met de energiebedrijven die verantwoordelijk is voor het commercialiseren van de technologie. Structuur van het programma kan industriële partners om gezamenlijk onderzoek te steunen innovatieve energiegerelateerde academische terwijl gelijktijdig het bevorderen van onderzoek gericht op de specifieke zakelijke uitdagingen. "BP is een gewaardeerde partner bij het definiëren en fundamentele energie-uitdagingen", zegt Professor Ernest J. Moniz, directeur van de MITEI. "Het biedt waardevolle industrie vooruitzichten en veel om de algehele missie van het MIT-energie-initiatief vorm te geven heeft gedaan. We zijn verheugd dat BP heeft besloten om het lidmaatschap uit te breiden.“ Binnen het programma, BP wetenschappers en ingenieurs en MIT onderzoekers samenwerken op een aantal gebieden met inbegrip van energieconversie, duurzame energie, materiaalwetenschap en de modellering van de wereldwijde energieproductie en gebruiken.

"MIT docenten en studenten hebben bleek te zijn van onschatbare waarde onderzoekspartners die het Instituut motto belichamen ' Mens et Manus of 'gedachten en Hand', ' zei Ellen Williams, BP's Chief Scientist. 'Zij brengen een krachtige combinatie van wetenschappelijke innovatie en strengheid samen met een bewustzijn van de praktische overwegingen van grootschalige energievoorziening. De afgelopen vijf jaar, heeft MITEI onderzoek geleverd BP met een aantal praktische oplossingen en betrouwbare wetenschappelijke gegevens, van state-of-the-art procesoptimalisatie en modelleringsinstrumenten grond-brekende analyse van het watergebruik in de productie van energie." BP financiert ongeveer 100 miljoen dollar per jaar in universiteit onderzoek, onderwijs en werving activiteit op meer dan 50 Amerikaanse universiteiten.

Over BP in de VS BP heeft meer geïnvesteerd in de Verenigde Staten in de afgelopen vijf jaar dan elk ander bedrijf van olie en gas. Met meer dan 52 miljard dollar in kapitaal uitgaven tussen 2007 en 2011, investeert BP meer in de VS dan in enig ander land. Het bedrijf is de tweede grootste producent van olie en gas in de VS, een grote olie raffinaderij en een leider in alternatieve energiebronnen zoals windenergie en biobrandstoffen. BP biedt genoeg energie elk jaar te licht van het hele land. BP ondersteunt met U.S. werknemers, bijna een kwart van een miljoen binnenlandse banen via haar zakelijke activiteiten. Voor meer informatie, bezoek

Over MITEI MITEI werd gebouwd volgens een sjabloon dat is neergelegd in het verslag 2006 van de Raad van de energie-onderzoek in opdracht van door voormalige MIT President, Susan Hockfield. Het verslag opgeroepen tot nieuwe benaderingen van multidisciplinair onderzoek, onderwijs buiten de grenzen van de school en de afdeling, een meer energie efficiënte campus gedeeltelijk via student geleide projecten en outreach naar de wereld van het beleid door technisch bereikt geaard analyse. Het benadrukt ook het belang van een ander MIT sterkte – samen met de industrie als een priemgetal locus voor schone energie transformatie nodig naar adres, economische, milieu en veiligheid betreft die zijn gekoppeld aan het huidige energiesysteem. Het MITEI- programma omvat onderzoek, onderwijs, beheer van de energie van de campus en outreach programma's die betrekking hebben op alle gebieden van en het aanbod van energie, veiligheid en milieu-impact.

In de afgelopen vijf jaar, wordt honderden onderzoeksprojecten variërend van zonne-energie productie van koolwaterstof, van globale systemen om nanostructuurmaterialen ondersteund. Dit heeft mogelijk gemaakt grotendeels door middel van strategische allianties met bedrijven over een breed scala aan energie-gerelateerde bedrijven, alsmede de regering en de filantropische steun.

Wenken voor de redactie BP werkt met sommige 200 universiteiten over de hele wereld en houdt een aantal lange termijn strategische partnerschappen met toonaangevende universiteiten in de UK, VS, China en Rusland. BP energiegerelateerde onderzoek bij MIT voor meer dan een decennium heeft ondersteund en werkt samen met MIT Sloan School of Management te leveren aangepaste executive development programma's. BP was de inaugurele stichtend lid van het MIT-energie-initiatief en is de eerste om te vernieuwen zijn inzet. Verdere informatie: Naam: BP U.S. Press Office Telefoon: